03.12.2018 | Vei citi în 6 min

Când a apărut pe piață modelul adidas Superstar?

Recent, suntem din ce în mai des confruntați cu reveniri ale modei anilor ’70 și 80. Stilul retro îi impresionează pe cei ce apreciază cele mai noi soluții și combinația de modernitate și clasic. Comfortul direct de pe stadion într-o notă elegantă? De ce nu! Bucură-te de moda urbană și rupe monotonia cu pereche de adidas Superstar!

Încălțăminte sport? O pereche de adidași, desigur!

Cu toate acestea, să începem de la început și să încercăm să cunoaștem acest clasic atemporal. Toată lumea folosește un termen universal când se referă la încălțămintea sport – adidași. Îți amintești cum se spuea în copilărie că cineva a primit adidași noi de Crăciun? Chiar dacă aceștia nu erau neapărat de la brandul adidas. Cu toate acestea, această firmă a devenit atât de asociată cu pantofi sport că toate aceste propuneri au fost numite adidași.

Începuturile adidașilor

Cel mai recunoscut brand din lume și-a început activitatea în 1924 datorită unuia dintre frații Dessler și anume, Adolf. De asemenea, numele lui a dat naștere și la numele brandului. Inițial, pantofii adidas au fost produși în principal pentru atleți, iar cea mai mare atenție a fost acordată celei mai bune calități a materialelor utilizate și comfortului de utilizare la cel mai înalt nivel. De aceea, iubitorii de tot felul de activități sport s-au îndrăgostit de ei încă de la început. Cu toate acestea, testele continue și îmbunătățirea constantă a modelelor a furat inimile tuturor.

Vezi adidas Superstar bărbați:

Narodziny legendy

Învelișul caracteristic de cauciuc din zona degetelor este semnul distinctiv al acestui pantof. Faimosul Toe al adidașilor Superstar mărturisește un lucru – ai de-a face cu un adevărat clasic. La fel cum seratele elegante sunt asociate cu rochii de seară și tocuri înalte, jungla urbana este un loc creat pentru modelul Superstar. Cu toate acestea, încetul cu încetul începem să rupem monotonia, iar adidașii la modă cuceresc și covoarele roșii. Cum a început totul? Cum și când s-a născut legenda?

Rădăcini din lumea baschetului

Datorită interesului deosebit față de sport și față de încălțămintea inspirată de pe terenurile de fotbal, baschet și tenis, în 1969 a apărut prima ediție a pantofilor emblematici adidas Superstar, creată cu gândul la…jucătorii de baschet Puținii norocoși i-au putut cumpăra în acele zile numai cu prezentarea unei legitimații speciale de sportiv într-un singur magazin – Carlsen Imports! Incredibil, nu? De unde a venit Shell Toe? Brandul, care dorea să răspundă așteptărilor jucătorilor de baschet care se plângeau de loviturile la degete, a creat o scoică de cauciuc ca un scut de protecție a acestui loc sensibil. Curând după aceea, majoritatea vedetelor de baschet au ales modelul Superstar și fiecare fan a visat, încă de la o vârstă fragedă, să aibă în garderobă cel puțin o pereche de pantofi emblematici.

Vezi adidas Superstar dama:

Un adevărat must-have al anilor ‘70

Adidașii au devenit un obiect dorit în rândul celor care doreau să-și exprime stilul și în același timp să fie la modă. Situația a fost alimentată de faptul că bine-cunoscutele stele NBA au început să îi poarte în situații de zi cu zi. Modelul Superstar a debutat rapid pe străzile orașului. Partea superioară a modelului din anii ’70 a fost realizată în întregime din piele, limba era uimitor de subțire, iar talpa aderentă și striată de cauciuc i-a încântat imediat pe sportivi, diverse celebrități muzicale și nenumărați fani de rând. Deși inițial acest model nu a fost disponibil pentru consumatori, în curând acesta a devenit un must-have.

De pe terenul de sport pe scena muzicală

Nu numai jucătorii de baschet s-au îndrăgostit de faimosul Superstar Curând, dansatorii urbani au fost încântați de stilul casual și de combinația de simplitate, eleganță și sport. Din nefericire, nu toate cascadoriile au ieșit perfect cu talpa rigidă a acestui model…dar aspectul grozav și ținutele neconvenționale necesită puțin sacrificiu.

Run D.M.C. pentru adidas

La scurt timp, legendarii adidași au atras privirile hip-hopperilor! Formația Run D.M.C a fost atât de încântată de acest model, încât la scurt timp pantofii au devenit o parte integrantă a stilului lor. Ei au vrut să le dea o notă personală, prin…purtarea ără șireturi. Soluția s-a dovedit a fi foarte comfortabilă și ușor de recunoscut! Marca a semnat un contract cu formația, care le-a asigurat artiștilor accesul și la alte produse. Run D.M.C a iubit atât de mult această emblemă streetwear încâtîn 1986 a scos o piesă intitulată “My adidas”, în care artiștii cântă “I wore my sneakers, but I’m not a sneak”. Există voci care spun că acest cântec a fost creat ca un răspuns la un alt cântec “anti-adidași”, de Jerrald Deass. În ciuda interesului deosebit față de modelul Superstar, după apariția hitului a crescut nebunia după cel mai recunoscut model din colecția adidas Originals.

Vezi adidas Superstar copii:

Be Superstar!

După un timp de popularitate uriașă, acest model a dispărut aproape un deceniu din lumina reflectoarelor și toți au crezut că legendarii pantofi și-au încheiat cariera. Nici vorbă!În ultimii ani, a avut loc o revenire imensă a acestui model. A avut loc o ușoară revigorare a stilului lor clasic, ceea ce le-a dat un nou caracter. Construcția neconvențională pentru acele vremuri a devenit un clasic atemporal. Acești pantofii legendari au primit o a doua șansă și, de-a lungul timpului, au apărut noi versiuni de culori, imprimeuri neconvenționale și sugestii personalizate.

Culoare preferată dintr-un curcubeu întreg

Cooperarea cu faimosul artist Pharell Williams s-a dovedit a fi un pas mare spre cele mai noi tendințe. Designul din 2015 a dat culoare Superstar-ului, iar în seria adidas Superstar au apărut 50 de nuanțe diferite. Datorită acestui lucru, oricine își poate găsi nuanța preferată.
Alb clasic, culori expresive sau, poate, grafică extraordinară?Pantofii adidas Superstar sunt un adevărat clasic între pantofi, și fiecare fan al brandului sau al celor mai recente tendințe are în dulapul său cel puțin o pereche! Ești proprietarul fericit al modelului emblematic, sau doar intenționezi să-i cumperi? Un lucru este sigur – legenda va rămâne întotdeauna o legendă!