19.09.2024 | Vei citi în 8 min

Ce trebuie să faci pentru a te asigura că incăltămintea nu iti irita pielea?

Se spune că prevenirea este mai bună decat vindecarea. Acesta este un sfat excelent, mai ales cand vine vorba de alegerea incăltămintei visurilor tale. Aspectul este un lucru, dar la urma urmei, apreciem sneakersii nu numai pentru designul lor, ci si pentru confortul pe care il garantează! Din acest motiv, merită să petreci putin mai mult timp alegand modelul potrivit pentru tine si asigurandu-te că acesta lejeritatea maximă. Cu toate acestea, nu este intotdeauna posibil să prevezi că perechea pe care o alegi este incomodă. In acest caz apar intrebările – ce trebuie să faci pentru a te asigura că incăltămintea nu iti irita pielea? Asadar, la ce trebuie să fii atent pentru ca aceasta să nu ne provoace disconfort? Nu trebuie să-ti mai faci griji! Te prezentăm trucuri pentru sneakers care iti irită pielea. Citeste-le acum!

Sneakers care irită pielea – ce să faci?

Trucuri pentru incăltămintea care te jenează Este mai bine să incepi chiar de la inceput. Intr-adevăr, cele mai importante decizii sunt luate in timpul cumpărăturilor – atunci poti alege cu usurintă care modele sunt confortabile si care nu. Dacă alegi sneakers la un showroom, atunci mergi acolo după-amiaza sau chiar seara. Te intrebi de ce? Atunci piciorul este putin mai mare decat dimineata, astfel incat vei analiza mai bine cum te vei simti după o zi intreagă. Sună incredibil? Te asigurăm că acest lucru functionează! Pe parcursul unei zile, picioarele noastre se umflă usor si acesta este un proces complet natural. Atunci cand măsori perechea visurilor tale, fii atent si dacă ceva face presiune pe picior. Nu te baza pe faptul că incăltămintea se intinde – nu toate materialele sunt atat de flexibile! Dacă, pe de altă parte, te decizi să faci cumpărături online, atunci asigură-te că iti măsori piciorul si că folosesti tabelul de mărimi disponibil pe site-ul producătorului. Măsurarea cea mai exactă se va face prin desenarea piciorului pe o bucată de hartie si apoi prin măsurarea lungimii acestuia. Pentru a alege cea mai bună mărime, acordă atentie centimetrilor indicati in tabelul de mărimi. Atunci poti fi sigur că modelul se va potrivi perfect. Dacă nu vrei să faci acest lucru acasă, atunci poti să mergi la un showroom pentru o probă in avans. Magazinele sunt adesea echipate cu instrumente speciale pentru a măsura lungimea piciorului.

Trucuri pentru incăltămintea care te jenează

Trucuri pentru incăltămintea care te jenează? Acordă atentie lătimii corecte. Sneakers care sunt prea stramti si prea scurti nu sunt plăcuti – te intrebi dacă poti să cumperi un model cu o mărime mai mare? Categoric nu! Desi pare un paradox, incăltămintea care este prea mare iti poate face si mai mult rău. Alunecand la fiecare pas, risti mai mult decat bătături sau abraziuni. De asemenea, te expui riscului de a suferi leziuni mai grave, inclusiv o entorsă de gleznă sau o ruptură a tendonului lui Ahile. Cu sigurantă nu merită să cumperi pe ghicite. Sneakers nu trebuie să fie nici prea largi, nici prea stransi. Intre varful piciorului si pantof trebuie să existe aproximativ 1 cm de spatiu. Asigură-te că incăltămintea nu este nici prea ingustă, nici prea lată, deoarece modelul corespunzător trebuie să se ajusteze usor pe picior.

Trucuri pentru incăltămintea care te jenează, part 1

Dacă ai in garderobă o incăltăminte care a provocat bătături, al cărei design iti place si la care nu vrei să renunti, atunci vezi solutiile pe care le-am pregătit pentru tine. Te asigurăm că acestea sunt modalităti rapide, usoare si care necesită putină intretinere de a te descurca cu pantofii care iti rod picioarele. Acestea te vor ajuta să iti amintesti cat de confortabili pot fi sneakersii tăi preferati. Asadar, să incepem?

In primul rand, branturile sau pernele speciale cu gel. Acestea reprezintă solutii excelente pentru incăltămintea care roade picioarele. Accesoriile functionează pe mai multe niveluri pentru a garanta un plus de confort, suport si pentru a reduce frecarea, care este principala cauză a bătăturilor si a iritatiilor. Ce anume oferă acestea? Branturile ortopedice sau cu gel pot imbunătăti semnificativ potrivirea pantofilor pe picior, in special dacă sneakers sunt prea largi sau dacă designul lor nu asigură un suport adecvat. Acestea umplu interiorul pantofului, ceea ce poate impiedica deplasarea piciorului in timpul mersului. Acest lucru reduce presiunea asupra zonelor sensibile, cum ar fi călcaiul, antepiciorul si arcul piciorului, minimizand riscul de bătături. De asemenea, trucurile pentru incăltămintea care te jenează includ perne de gel pentru partea din spate a piciorului. Acestea pot amortiza eficient impactul călcaiului asupra suprafetei dure a pantofului, ceea ce nu numai că previne iritatiile, dar in acelasi timp reduce durerea si disconfortul care pot apărea la purtarea de incăltăminte nouă sau nepotrivită. De asemenea, pot fi folosite in cazul oricărei incăltăminte care roade picioarele – de la cea sport pană la cea elegantă. Aceasta este disponibilă intr-o varietate de grosimi si niveluri de duritate pentru a corespunde nevoilor individuale. Pentru că branturile potrivite sunt intotdeauna cea mai bună modalitate de a face fată pantofilor care te jenează.

Trucuri pentru incăltămintea care te jenează, part II

Incăltămintea care roade picioarele poate fi foarte problematică. Oricine a simtit acest disconfort cel putin o dată stie acest lucru. De aceea, este important să te asiguri, chiar inainte de achizitionare, că sneakers vor oferi ceea ce este cel mai important: confort la fiecare pas. Cu toate acestea, dacă, in timpul purtării, descoperi că pantofii sport nu indeplinesc această conditie, nu trebuie să renunti imediat la purtarea lor. Vezi trucurile pentru incăltămintea care te jenează si dă-i o sansă.

Asadar, a venit timpul pentru trucuri pentru incăltămintea care te jenează, part II. Atunci cand incăltămintea te-a făcut să te simti inconfortabil si pe picioarele au apărut bătături si răni, acestea trebuie să fie protejate. Ce să aleg mai exact? Răspunsul este simplu – pansamente. Inainte de a purta pantofi, pune plasturii clasici pe zonele in care ai bătături. Pe piată există si plasturi din silicon, ideali pentru protejarea rănilor mai mari sau mai puternice. Acestea pot fi folosite pe călcai sau pe degete pentru a proteja zonele sensibile. In plus, merită să acorzi atentie sosetelor pe care le alegi. Sosetele mai groase vor proteja intotdeauna picioarele mai mult decat cele confectionate dintr-un material subtire sau decat o simplă sosetă pană la genunchi.

Sneakers care irită pielea – ce poti să faci? Trucuri part III

Trucuri pentru incăltămintea care te jenează – crezi că am terminat? Te vom surprinde… Avem o altă solutie pentru incăltăminte care roade picioarele, pentru că stim foarte bine că acest lucru nu este plăcut. Dacă niciun plasture sau brant nu functionează, sneakersii in continuare iti irita pielea si provoacă disconfort, atunci incearcă să ii lărgesti. Ai două optiuni: poti să faci acest lucru acasă, folosind dispozitive speciale concepute in acest scop, sau poti să mergi la un cizmar.

Vrei să-ti lărgesti incăltămintea singur? In primele cateva zile, poti să o porti acasă pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a o permite să se intindă si să se adapteze la forma piciorului. Poti folosi sosete groase pentru acest lucru. Cu toate acestea, dacă nu doresti să faci acest lucru in acest fel, atunci poti achizitiona dispozitive speciale de intindere a pantofilor pentru a ajuta la intinderea materialului fără a provoca daune. Bineinteles, merită să-ti amintesti că nu orice tesătură poate fi intinsă, de aceea este important să acorzi atentie de la inceput dacă sneakers sunt confectionati din material natural sau artificial. De exemplu, incăltămintea din piele are mai multe sanse să se intindă si să se potrivească piciorului decat cea sintetică.

Ce trebuie să faci cu incăltămintea care te jenează? După cum poti vedea – există multe solutii. Alegerea iti apartine. In functie de cat de incomod este modelul, merită să alegi metoda potrivită pentru a-ti proteja picioarele. Vezi si găseste-ti metoda potrivită pentru incăltămintea care te jenează.