14.11.2019 | Vei citi în 5 min

adidas EQT – fă cunoștință cu toate modelele seriei iconice!

Seria adidas Equipment și-a făcut apariția în anul 1991 și a devenit imediat o senzație. La începutul anilor 90 a fost împotriva tuturor tendințelor contemporane, înclinând spre ceea ce era mai important, adică tehnologiile și proprietățile încălțămintei sport. Când a revenit după aproximativ 30 de ani, toată lumea și-a îndreptat atenția asupra brandului și asupra noilor modele EQT. Sunt la fel de bune ca originalul din punct de vedere calitativ? Aceasta a fost una dintre cele mai importante întrebări. Haideți să aruncăm o privire asupra noilor modele EQT și să vedem prin ce se diferențiază de ceilalți pantofi sport de pe piață. Cu ce ne va surprinde de această dată adidas?

Support

Primele modele prezentate în anul 2017 din seria Equipment au fost EQT Support. Din această grupă fac parte ADV, ADV PL, PK, 93/17 și RF. Dacă e vorba de diferențele dintre ele, atunci putem spune că avem de-a face cu diferite combinații de proprietăți, materiale și tehnologii. Toți pantofii sport se caracterizează prin decupajul futurist cu talpă îngroșată în partea din spate, în zona călcâiului, și mai subțire în partea din față. Partea superioară are forma unei șosete elastice. Sistemul de înșiretare se întrepătrunde cu cele trei benzi caracteristice, care în cazul modelelor EQT Support sunt confecționate din material textil și se suprapun modern pe talpă. Diferențele? În cazul modelului standard ADV zona călcâiului și cea a gleznei au fost întărite cu inserții dure. În schimb, modelul PK nu este prevăzut cu ele. Și materialele din care este confecționată partea superioară sunt diferite. Partea superioară a fiecărui model este flexibilă. Anumite modele au partea superioară confecționată din Primeknit – un material cu o țesătură caracteristică, în timp ce altele au partea superioară realizată din material textil, puțin mai rigid. Modelul EQT RF vine cu o nouă idee de confecționare a părții superioare: din piele întoarsă și plasă respirabilă.

Și când vine vorba de suportul din partea de jos … Deși majoritatea dintre ele au talpa confecționată din spumă EVA și cauciuc, există și un model prevăzut cu spumă Boost. După cum se poate vedea – ai la alegere diferite tehnologii și materiale, care însă nu modifică aspectul original și iconic al încălțămintei adidas EQT!

Cushion

Structură inspirată din modelele clasice Support, însă prevăzută cu călcâi din TPU – acesta este modelul EQT Cushion. Partea superioară alungită se potrivește perfect pe picior și protejează tendonul lui Ahile. Datorită inserțiilor din piele simplă și piele întoarsă încălțămintea este rezistentă și capătă un caracter aparte. Structura este realizată din plasă respirabilă, iar talpa asigură o bună amortizare datorită spumei EVA.

Bask ADV

O încălțăminte care face referire la pantofii de baschet din seria EQT, încorporând în același timp cele mai bune elemente contemporane ale seriei. Partea superioară, confecționată dintr-un amestec de plasă și piele întoarsă, este perfect modelată peste călcâi. În schimb, călcâiul este protejat de inserția din TPU, care provine direct din talpă. Partea din față este decorată de inserția interesantă din cauciuc, care conferă încălțămintei un aspect modern.

Racing ADV

O nouă ediție a pantofilor de alergare EQT. Racing este de pe de-o parte o surpriză a seriei – are o formă ușor diferită, iar pe de altă parte – o adevărată revenire la esență! În sfârșit prima încălțăminte EQT potrivită exclusiv pentru alergare. Partea superioară din plasă caracteristică se ajustează perfect pe picior și sprijină mișcarea naturală a piciorului. Partea din spate garantează o stabilitate perfectă – călcâiul este confecționat din material dur. La rândul ei, talpa cu spumă EVA asigură o amortizare ideală pe orice suprafață. Sistemul flexibil de înșiretare (șireturi întrepătrunse cu benzile laterale, care se potrivesc pe picior) garantează confort la fiecare pas, fără a pune presiune pe picior.

Pe care îl vei alege?

Se poate spune că diferențele dintre respectivele modele adidas EQT…sunt mai degrabă estetice. Alegerea materialului, din care este realizată partea superioară, și eventualele întărituri datorate inserțiilor din TPU sunt o chestiune de preferințe și a modului în care fiecare dintre noi percepe lejeritatea de zi cu zi și confortul la purtare. Atleții au nevoie de un alt fel de amortizare și de alte dotări decât persoanele, care pur și simplu vor să se bucure de lejeritate în fiecare zi sau aleg să meargă la sală pentru antrenament.

Oricum, reacția acelora care au încercat noile modele EQT nu poate însemna decât un singur lucru – acești pantofi sport sunt un hit și își vor menține poziția pentru mai mult timp. După cum se poate observa deja, sunt la fel de valoroși ca predecesorul lor din anii 90.