02.09.2021 | Vei citi în 4 min

Cum recunoști încălțămintea originală Lacoste?

Deși de popularitatea pantofilor sport, care au devenit un element aproape indispensabil al ținutelor de zi cu zi, se bucură fără nicio îndoială cei mai renumiți producători de încălțăminte și fanii confortului, care în sfârșit pot uita odată pentru totdeauna de pantofii inconfortabili, acest lucru are din păcate și o parte întunecată. Odată cu creșterea popularității sneakerșilor, s-a ajuns la o răspândire rapidă a modelelor contrafăcute, iar numărul lor a inundat piața de încălțăminte. Această situație, din cauza căreia au de pierdut atât brandurile celebre, cât și clienții, este înrăutățită în plus de faptul că produsele contrafăcute sunt deseori greu de distins de cele originale, chiar și de către cei mai pricepuți. Unii dintre pantofii contrafăcuți cel mai des sunt cei realizați de echipa de designeri a legendarului Lacoste, ale cărui produse sunt decorate cu faimosul logo în formă de crocodil – deci cum poți avea siguranța că modelul care ți-a stârnit interesul nu este un fake, ci de fapt un produs original? Vei afla totul în articolul de mai jos.

Vezi pantofi Lacoste:

Precizia vizibilă în fiecare detaliu

O dovadă a faptului că încălțămintea cumpărată de tine este cu adevărat originală o reprezintă calitatea execuției, pe care o poate observa oricine în cel mai mic detaliu. Sneakers Lacoste ar putea, fără nicio îndoială, să fie considerați sinonimul acurateței și al preciziei – nu vei vedea cum se dezlipește materialul, cusături neuniforme, fire care ies în afară sau alte defecte. O altă modalitate simplă de a verifica originalitatea pantofilor Lacoste este analizarea mai îndeaproape a logo-ului cu imaginea crocodilului verde, care ar trebui să fie cusută pe încălțăminte cu ajutorul unui fir transparent iar, în plus, desenul original trebuie să aibă colți, gheare și forma crocodilului clar conturată, în timp ce coada ar trebui să fie orientată spre gura animalului.

Lacoste Lerond

Țara de producție

Din acest punct de vedere nu este atât de ușor precum s-ar părea să distingi fake-ul de original, deoarece firma franceză a mărit lista țărilor în care sunt confecționate modelele de încălțăminte. Inițial, atât îmbrăcămintea, cât și încălțămintea decorată cu crocodilul verde au fost produse în Franța, Maroc și Peru, însă cu timpul, pentru a reduce costurile suportate, fabricile care produc pantofi au fost mutate și în Thailanda, Vietnam și China. Faptul că pantofii pe care îi cumperi nu sunt marcați cu inscripţia „Made in France” nu înseamnă că ai de-a face cu un vânzător necinstit și că ai pierdut câteva sute de lei. Pentru a evita orice surpriză neplăcută, cea mai bună opțiune este să cumperi pantofi sport de la distribuitorii oficiali ai brandului – astfel vei avea siguranța că încălțămintea aleasă este originală și în cazul în care ceva nu va fi în regulă, vei putea face o reclamație pentru produsul achiziționat.

Lacoste Court Slam

Ambalajul

Așa cum în viață este bine să te ghidezi după principiul că interiorul contează, la fel și atunci când cumperi pantofi sport merită să acorzi atenție fiecărui aspect. De multe ori, cutia pentru pantofi se dovedește a fi semnalul de alarmă că încălțămintea aleasă nu este tocmai originală. Ambalajul autentic al pantofilor Lacoste ar trebui să fie realizat din carton solid, decorat cu logo-ul și numele brandului pe capac și să fie prevăzut cu o etichetă specială care să conțină informații despre denumirea modelului, culoarea acestuia și cele trei variante de dimensiuni: UK, EU și SUA. În plus, pe eticheta laterală, menționată anterior, ar trebui să se afle și un cod care, în cazul unui produs cu adevărat original, va fi exact același cu cel de pe eticheta cusută pe interiorul limbii.

Lacoste Urban Breaker

Ținând cont de cele trei aspecte de mai sus, vei afla cu ușurință dacă modelul de pantofi marca Lacoste pe care l-ai achiziționat își merită cu adevărat banii și, prin urmare, dacă va putea fi folosit ani de zile sau mai degrabă va fi bun de aruncat la gunoi după prima săptămână de purtare.

Încălțăminte Lacoste