16.05.2023 | Vei citi în 6 min

Dad shoes direct de la Fila – vezi must-have-ul oricărui sneakerhead

Dad shoes Fila Electrove

Trendul pantofilor în stil dad shoes este în vogă de câteva sezoane. Care este fenomenul încălțămintei cunoscute și sub numele de daddy shoes sau ugly shoes? Cheia pentru a înțelege acest lucru este fascinația pentru anii ’90, care domină orașul de câțiva ani încoace. Pantofii dad shoes de astăzi sunt o referință la pantofii pe care îi purtau tații noștri – cei numiți pe atunci pantofi sport, funcționali, masivi și de obicei confecționați din materiale combinate. Deși nu se distingeau prin croiala lor elegantă, ci mai degrabă prin aspectul lor greoi, toată lumea le purta. Tendința pentru astfel de pantofi „urâți” a revenit mulți ani mai târziu, împreună cu alte modele din anii ’90, și a zguduit moda streetwear. Încălțămintea dad shoes și-a făcut simțită prezența pe străzile orașelor, devenind un element de bază pentru sneakerheads, iar brandurile de top continuă să creeze noi modele inspirate de pantofii dad shoes de altădată.

Vezi dad shoes Fila:

Marca Fila – expertă în pantofii care fac legătura între generații

Pionierul printre brandurile care oferă pantofi dad shoes este cel de la care a început totul – și de două ori! Marca italiană Fila a atins apogeul popularității sale în anii `90, când a început să producă îmbrăcăminte lifestyle pe lângă cea sportivă. Atunci au apărut pe străzi hanorace voluminoase și tricouri lejere cu celebrul logo, urmate de pantofii Fila Disruptor, care au cucerit străzile orașului. Această încălțăminte, într-un stil pe care acum îl numim „dad shoes”, era întruchiparea casualității la care mulți visau. La începutul secolului XXI, brandul a devenit oarecum uitat, pentru ca în anul 2016 să revină în forță, profitând de răspândirea modei anilor ’90, cu… pantofii Fila Disruptor și stabilesc din nou tendințele. Acest model vechi-nou, ușor modificat, a început să apară pe picioarele celebrităților și influencerilor și a declanșat o adevărată nebunie legată de pantofii dad shoes. Astăzi, brandul Fila, care se află din nou în fruntea celor mai populare branduri streetwear, rămâne fidel vibrației retro, iar pantofii „urâți” sunt produsul său cel mai ușor de recunoscut pentru generațiile tinere. Brandul are atât modele iconici ugly shoes, cât și diverse variații pe tema acestora, pe care le oferă pasionaților de sneakers.

dad shoes Fila Disruptor

Modele clasice inspirate de versiuni clasice

Să începem cu cei mai clasici pantofi dad shoes Fila, și anume cu legendarul Fila Disruptor. Acești pantofi sunt cea mai bună dovadă că poți să te întorci în anii ’90 și totodată să fii în viitor – aceștia îmbină inspirațiile retro cu accentele futuriste. Versiunile all white și all black sunt unul dintre cele mai recunoscute hituri streetwear pentru bărbați și femei. Pe străzi, acestea pot fi găsite cel mai adesea însoțite de blugi, pantaloni chino, tricouri sau rochii, dar nu numai. Modelele cele mai populare de la Fila se vor potrivi, de asemenea, cu un palton de lână sau cu un costum de in, de exemplu. Posibilitățile de stiluri sunt cu adevărat numeroase, mai ales că colecția Fila Disruptor include și alte variante ale modelului iconic Fila Disruptor. Fanii pastelurilor pot opta pentru pantofii daddy shoes în nuanțe de bej sau roz pudrat, sau pot alege o notă de feminitate sub forma unor sneakerși de culoare neagră cu imprimeuri animal print. De asemenea, bărbații pot alege versiunea Fila Disruptor în nuanțe de roșu și bleumarin decorată cu logo-ul mărcii. Pantofii care amintesc puternic de modelul iconic sunt pantofii daddy shoes din colecția Fila Strada. Acești sneakerși senzaționali pentru femei în care vei cuceri orașul sunt disponibili la noi în negru, roz și… argintiu cu inserții din piele de șarpe. Încălțămintea care, pe lângă faptul că se referă la croiala populară a anilor ’90, face referire și la vechea tendință de a purta pantofi din materiale combinate sunt pantofii ugly shoes pentru femei și bărbați – Fila Ray Tracer. Varietatea de texturi plasate pe partea de sus a pantofilor îi distinge nu numai pe aceștia, ci și pe proprietarul lor.

dad shoes Fila Ray Low

Extravaganța futuristă a trecutului

Am menționat deja că pantofii dad shoes de la Fila nu sunt doar clasicii pe care toată lumea îi cunoaște. La Sizeer vei avea parte de colecții ale brandului italian care s-au îndepărtat puțin de iconicul Fila Disruptor… și foarte bine. Streetwear-ul iubește clasicul, dar are nevoie de noutate. Aruncă doar o privire la pantofii dad shoes pentru femei Fila D-Formation, care au un design stratificat, logo-uri și bucle pentru înșiretare cu imprimeu animal print. Culorile pământii – pielea întoarsă în nuanțe de bej și gri – fac ca aspectul general să fie și mai atrăgător. Variații interesante pe tema pantofilor daddy shoes pentru femei se regăsesc și în colecția Fila Electrove. În plus față de talpa groasă caracteristică, și mai distinctivă, se remarcă prin numeroase cusături și culori originale.

dad shoes Fila Electrove femei

Aici intervine surpriza – pantofii dad shoes care pot fi purtați și iarna! Ceea ce îi deosebește de modelele pentru lunile mai calde este partea superioară înaltă, care, combinată cu o talpă foarte solidă, conferă pantofilor o formă oarecum cosmică. Este o alternativă interesantă la bocancii de tip worker sau la cizmele de zăpadă. Poți să îți creezi o întreagă ținută cu acești pantofi dad shoes puțin mai excentrici. Vor arăta foarte bine asortate cu haine monocolore. Îți plac culorile și amestecul de stiluri este cel care îți exprimă cel mai bine caracterul? Nimic nu te poate opri! Poartă pantofi ugly shoes cu orice îți place – totul este permis în această tendință streetwear.

dad shoes Fila Retroruptor

Confort mereu de actualitate

Atunci când vorbim despre pantofii dad shoes de la Fila, nu poate fi trecut cu vederea încă un aspect important – confortul peste medie al pantofilor care-ți iau ochii. Cei care le-au luat în mână pentru prima dată au fost cu siguranță surprinși de ușurința lor, care contrastează puternic cu aspectul lor masiv. Ceea ce favorizează picioarele tale este talpa din cauciuc bine echilibrată, branțul flexibil și partea superioară din piele naturală sau ecologică. Picioarele tale îți vor mulțumi pentru acești pantofi, iar tu vei traversa strada cu un pas încrezător. Vezi ce modele de pantofi dad shoes de la Fila îți oferim la Sizeer și decide care dintre ele îți va pune cel mai bine în evidență vibrația.