16.01.2020 | Vei citi în 6 min

NIKE M2K TEKNO VS NIKE ZOOM 2K

Două modele deosebite în pas cu cele mai noi trenduri și purtătoare de tradiție, fiecare în propriul său fel? Acesta este un duel care cu siguranță merită văzut! Dacă și tu apreciezi look-ul aparte și abordarea outfit-urilor de acum 20 sau chiar 30 de ani, atunci cel mai probabil ai făcut cunoștință deja cu pantofii sport M2K Tekno și Zoom 2K, proiectați de Nike. Care dintre aceste modele va câștiga lupta? Vom vedea!

MODERNITATE CU TENTĂ RETRO

Primii care intră în ring sunt M2K Tekno – unii dintre cei mai cunoscuți pantofi sport din ultimul timp. Sunt purtați de trendsetteri, de cei care apreciază încălțămintea confortabilă de fiecare zi într-un stil aparte și, bineînțeles, de adevărații fani ai streetwear-ului. Aspectul caracteristic al acestor pantofi sport nu se uită așa ușor. Te uiți la ei și te întrebi cu ce seamănă? Un adevărat connoisseur își dă seama imediat! Acest model marca Nike se inspiră din designul încălțămintei iconice Monarch. Atât această încălțăminte, cât și versiunea ei reînnoită din anul 2000, mai exact Monarch IV, au stat la baza creării pantofilor sport deosebiți M2K Tekno. Sursa de inspirație o reprezintă, inclusiv, încălțămintea de alergare din anii ‘80, considerată astăzi extrem de elegantă. Abordarea stilului retro este în prezent unul dintre cele mai importante trenduri în modă – astfel a început să crească popularitatea așa-numiților dad shoes – dar Nike, ca de fiecare dată, nu alege calea cea mai simplă. Recrearea vechiului design ar fi fost un lucru prea banal – dacă însă combinăm stilul retro cu cel futurist obținem un rezultat mult mai interesant. Care este acela? Răspunsul este evident: o încălțăminte cosmică de valoare!

nike_m2k_tekno

CONFORT EXCELENT

Nike M2K Tekno nu îți oferă doar un look aparte. Iubitorii de sneakers știu că designul perfect este garantat de ceva mai mult: rezistență și confort – 2 calități demne de adevărații campioni din lumea sportului. Ai zice că așteptările sunt prea mari, dar brandul însoțit de celebrul simbol Swoosh ne-a dovedit în nenumărate rânduri că face față cu succes oricărei provocări. Tocmai de aceea, profesioniștii mizează pe îmbrăcămintea și încălțămintea marca Nike – alergători, atleți și fotbaliști, dar în același timp… designeri și iubitori de sneakers. Au fost primii care au apreciat îmbinarea dintre confort și aspectul deosebit, ceea ce în scurt timp a devenit unul dintre principiile de bază ale brandului Nike. Acest lucru se poate observa clar în cazul încălțămintei M2K Tekno, creată pentru a satisface chiar și cele mai mari așteptări. Partea superioară confecționată din piele naturală asigură o potrivire ideală pe picior și confort termic în orice condiții. În plus, garantează rezistență timp de mai multe sezoane. La rândul ei, talpa conferă încălțămintei un caracter aparte, iar datorită spumei amortizante Phylon asigură lejeritate la cel mai înalt nivel.

nike_zoom2k

ZOOM IT!

Acum că ne-am familiarizat cu pantofii sport M2K Tekno, a venit timpul să facem cunoștință cu celălalt adversar din bătălia streetwear – Nike Zoom! Această încălțăminte face referire la vechile modele prevăzute cu simbolul Swoosh, fapt datorită căruia astăzi este una dintre cele mai moderne propuneri de pe piață. Designul excepțional de tipul dad shoes are la bază aspectul pantofilor sport Nike Alpha și Nike Zoom Air – cândva foarte populari și apreciați, iar astăzi deseori amintiți de fanii lansărilor de succes și ai stilului deosebit. Totodată se observă referirea la încălțămintea sport și tendințele anilor ’90 vizibile cu ochiul liber, care conferă pantofilor sport un look și mai modern. Dar asta nu e tot! Acest model se mândrește, de asemenea, cu inspirația din stilul futurist – șoseta din neopren sau elementele din cauciuc nu numai că arată foarte bine, dar garantează stabilitate la fiecare pas. Se știe faptul că un design cu adevărat bun trebuie să fie elegant și practic în același timp.

ÎNTOTDEAUNA DE ÎNCREDERE

Când vine vorba de confort, brandul însoțit de celebrul simbol Swoosh nu ne dezamăgește niciodată. Încălțămintea Zoom 2K este incredibil de lejeră și de aceea reprezintă o alegere ideală inclusiv pentru campionii sportivi. Partea superioară din piele este prevăzută cu panouri din plasă, care garantează o potrivire optimă pe picior și confort termic deosebit. Aceeași funcție o îndeplinește interiorul din material textil moale, care protejează piciorul împotriva bătăturilor. Însă, ceea ce atrage atenția cel mai mult este talpa. Ca în cazul tuturor modelelor dad shoes, talpa este lată și are un sistem unic de amortizare Zoom Air, de unde vine și denumirea încălțămintei. Datorită acestui sistem, energia pe care o consumi la fiecare pas revine la tine și îți oferă puterea necesară pentru a păși mai departe cu ușurință. Un alt avantaj al acestui model este banda de rulare, care garantează stabilitate pe orice suprafață din oraș. Iar la toate acestea se adaugă look-ul deosebit. Se poate mai bine de atât? Noi suntem de părere că nu!

M2K TEKNO SAU ZOOM 2K?

Lumea este înnebunită după pantofii sport dad shoes de câteva sezoane încoace și nimic nu indică faptul că acest lucru va înceta în curând. Tocmai de aceea, designerii caută modalități noi prin care să ne ofere o încălțăminte originală în pas cu moda. Nike nu rămâne, bineînțeles, în urmă. Adaptând vechile proiecte, combinând caracteristici și introducând o tentă modernă, brandul ne dovedește faptul că are situația sub control – pantofii sport M2K Tekno și Zoom 2K sunt cele mai bune exemple. Care dintre aceste modele merită ales? Fiecare dintre ele se poate lăuda cu look-ul deosebit, bazat pe modelele unice din trecut; ambele oferă confort maxim la purtare, apreciat chiar și de campionii sportivi. Ce să alegi așadar? Totul depinde de propriile preferințe. Îți place să ieși la alergat și să-ți ocupi după-amiaza cu diferite activități? Atunci mizează pe modelul Tekno, inspirat din cea mai bună încălțăminte pentru alergare din ultimii 30 de ani. În schimb, dacă vrei să-ți scoți în evidență stilul și să-ți arăți aprecierea față de modelele ugly shoes, o alegere potrivită o reprezintă pantofii sport Zoom 2K. Indiferent de ceea ce alegi, poți avea siguranța că nu vei regreta. Ambele modele vor trece examenul cu brio datorită combinației reușite dintre confort și look-ul aparte. Atât încălțămintea M2K Tekno, cât și Zoom 2K te vor ajuta să-ți compui o serie de ținute deosebite, demne de un adevărat connoisseur al stilului streetwear.