18.12.2019 | Vei citi în 7 min

Pantofii sport adidas X_PLR vs adidas NMD – care sunt potriviți pentru antrenament?

Îți place să alergi, să te antrenezi la sală sau să mergi la fitness? Cu siguranță te-ai confruntat deja cu alegerea încălțămintei corespunzătoare pentru antrenament. Îți este greu să te decizi dacă să alegi unul dintre modelele avansate din punct de vedere tehnologic și potrivite pentru jucătorii profesioniști sau mai degrabă ai prefera niște pantofi sport moderni și confortabili, pe care să-i poți purta, de asemenea, în timpul unei plimbări prin oraș? În acest articol vei descoperi cele mai importante avantaje ale unora dintre cele mai cunoscute modele marca adidas: adidas X_PLR și adidas NMD. Care este cea mai bună alegere pentru a face față efortului intens?

adidas X_PLR vs adidas NMD

Hey, sneakerhead! Furișează-te!

Moda pantofilor sport a luat cu asalt lumea streetwear-ului – și nu numai. Pantofii sport sunt purtați de către toată lumea – îi preferă atât fanii confortului de zi cu zi, cât și adepții celor mai noi trenduri. Te-ai întrebat vreodată de unde provine denumirea acestor pantofi lifestyle, atât de populari în ziua de azi? Termenul este asociat cu verbul din engleză „to sneak”, care înseamnă „a se furișa”. Primii pantofi sport slip-on au apărut la sfârșitul secolului XVIII! Modelul a fost realizat din materiale respirabile, care se ajustează perfect pe picior. Tocmai de aceea, primii „sneakerheads” au avut senzația că se furișează când au observat cu câtă ușurință pot păși. Însă de atunci lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar pantofii sport din prezent, precum adidas X_PLR sau adidas NMD nu seamănă deloc cu predecesorul lor de acum câteva secole. Lejeritate excelentă, design deosebit, amortizare perfectă – oare acești sneakerși reprezintă o alegere bună doar pentru ieșirile în oraș cu prietenii?

Pantofii sport adidas pentru antrenament – oare este o idee bună?

Dacă te antrenezi în mod profesionist, știi foarte bine cât de importantă este alegerea corectă a echipamentului și a pantofilor sport. Efortul intens depus te poate expune la vătămări și leziuni dacă nu ai un suport corespunzător. Brandurile cu renume cunosc aceste situații, de aceea designerii cunoscuți se iau tot timpul la întrecere în ceea ce privește crearea modelelor, care să fie prevăzute cu cele mai noi soluții tehnologice. Asta înseamnă că, dacă mergi la sală de două ori pe săptămână, trebuie să te echipezi cu pantofi sport de 700 de lei avansați din punct de vedere tehnologic? Dacă ai această posibilitate și îți dorești – go ahead! Dacă, însă, pentru tine contează protecția și confortul, iar, în același timp, apreciezi aspectul deosebit și soluțiile practice, te poți decide să alegi unul dintre modelele de pantofi lifestyle în vogă. Multă lume consideră că încălțarea pantofilor sport adidas X_PLR și adidas NMD la sală sau la clasele de fitness este o dovadă de iresponsabilitate. Cu toate acestea, este suficient să respecți câteva reguli simple pentru a te putea folosi de acești pantofi lifestyle pe durata antrenamentului pentru mai mult timp! Mizează pe unul dintre modelele renumitului brand și vei avea garanția materialelor de cea mai înaltă calitate și a finisajului impecabil. Produsele mărcii adidas, cunoscute pentru ADN-ul lor sportiv, reprezintă una dintre cele mai sigure opțiuni pentru antrenament.

Pantofii sport adidas X_PLR vs adidas NMD – ține cont de 3 lucruri:

1. În primul rând – amortizarea! Dacă modelul ales de tine amortizează cu succes șocurile în timpul mișcării, acest prim semn indică faptul că reprezintă o alegere potrivită pentru antrenament. Cum poți verifica acest lucru? Poți întreba angajații din magazin sau te poți uita cu atenție la marcajele respectivului model. Talpa încălțămintei adidas X_PLR este prevăzută cu un strat special de spumă EVA. Materialul poros este foarte flexibil și are o putere mare de absorbție. Puțină lume știe că faptul că spuma EVA este folosită, de asemenea, în producerea protecțiilor sport, a mochetelor și chiar a jucăriilor! Un alt material, pe care merită să îl iei în considerare, atunci când vine vorba de absorbția șocurilor, este sistemul revoluționar boost. Senzație de moale, confort și amortizare eficientă – acestea sunt atuurile soluției inovatoare, oferite de adidas. Miile de capsule flexibile, care alcătuiesc talpa modelului adidas NMD, sunt motivul pentru care încălțămintea transformă fiecare pas într-o adevărată plăcere, chiar și în timpul antrenamentului!

2. În al doilea rând – partea superioară! Multă lume alege pantofi lifestyle pentru a se antrena, însă nu toți știu cum să-i aleagă în mod corect. Banda de alergare și adidașii preferați Gazelle sau poate bicicleta eliptică și pantofii sport stilați YEEZY POWERPHASE? Să porți anumite modele de încălțăminte pentru antrenament reprezintă un misstep? De ce? Ceea ce contează mai mult decât designul sportiv este specificul părții superioare al modelului ales. Construcția joasă a încălțămintei poate provoca alunecarea călcâiului, iar elementele din piele favorizează creșterea greutății încălțămintei, creând o senzație de disconfort. Așadar este mai bine să alegi pantofi sport mai înalți, care datorită materialelor respirabile folosite pentru realizarea lor, vor fi mai ușori și mai lejeri. Atât modelul adidas X_PLR, cât și adidas NMD sunt prevăzute cu parte superioară ușoară, care asigură o bună circulație a aerului în interior. De aceea, oricare dintre aceste modele este ideal pentru a-ți completa look-ul sportiv. De asemenea, merită menționat faptul că pantofii sport adidas X_PLR sunt prevăzuți cu branț special Orholite. Datorită proprietăților sale antibacteriene, asigură menținerea unui mediu proaspăt în interior pe durata antrenamentului solicitant. Cine știe, poate chiar acest element te va convinge să-i alegi!

3. În al treilea rând – stabilitatea și potrivirea optimă pe picior! Amortizare perfectă, o excelentă circulație a aerului, un look interesant – crezi că dacă o încălțăminte întrunește toate aceste caracteristici înseamnă că este potrivită pentru antrenament? Nu neapărat. Merită să ai în vedere și stabilitatea corespunzătoare. Sistemul solid de înșiretare asigură o ajustare ideală pe picior și garantează siguranță pe durata întregului antrenament. O astfel de soluție reduce riscul de accidentare şi rănire. Te gândești dacă să cumperi pantofii sport adidas X_PLR sau adidas NMD? Sistemul de înșiretare regăsit la ambele modele te poate ajuta să te decizi. Înșiretarea clasică a pantofilor sport adidas NMD este potrivită pentru antrenamentele în cazul cărora este necesară o încălțăminte care să vină fix pe picior. La rândul său, modelul adidas X_PLR cu sistem inovator intercalat cu părțile laterale reprezintă o soluție excelentă pentru persoanele, care au nevoie de mai multă flexibilitate în timpul antrenamentului. Ține cont așadar de specificul antrenamentului înainte să treci la treabă!

Vezi încălțămintea adidas NMD: