12.12.2019 | Vei citi în 4 min

adidas EQT este o încălțăminte potrivită pentru alergare și mersul la sală?

Equipment este un model, care, în anii 90 plini de culoare și nebunie, a reprezentat o revenire la simplitate, la „ceea ce e necesar”, după cum spunea producătorul. Eliminarea gadgeturilor inutile, culorile neutre și cea mai bună tehnologie pentru diferite activități. Deși a fost o mișcare foarte riscantă, brandul adidas a ieșit învingător – modelul a cucerit lumea și în scurt timp a atras atenția colecționerilor. După mai bine de 25 de ani marca a revenit cu noul model al seriei EQT. Din nou modelul a ajuns foarte cunoscut, în special datorită designului său futurist. Dar să ne îndreptăm atenția și asupra dotărilor încălțămintei și să ne punem câteva întrebări cu privire la funcționalitatea lor, cum ar fi dacă adidas EQT este o încălțăminte potrivită pentru alergare și mersul la sală?

Încălțămintea creată pentru a învinge orice distanță

Seria Equipment nu numai că este potrivită pentru ieșitul la alergat, dar tocmai pentru asta a fost creată! Modelul din anul 1991 este dotat cu tot ce are nevoie un alergător. Obiectivul brandului a fost de a crea o încălțăminte care, spre deosebire de cea spectaculoasă, dar inutilă de pe piață, să fie adecvată pentru acest gen de activitate. Primele modele EQT aveau deja talpa prevăzută cu tehnologiile Impact Cell și TORSION, care garantau o bună amortizare, randament energetic ridicat și siguranță la fiecare pas. Structura pantofilor sport vorbește de la sine – plasa respirabilă din care este confecționată partea superioară se îmbină cu inserțiile din piele și materiale sintetice, care mențin piciorul în poziție fixă, fără a pune presiune. Interiorul este moale și asigură confort pe distanțe lungi. Modelele actuale EQT, ca de exemplu Support 93/13, au fost îmbogățite cu spumă boost, care asigură o amortizare excelentă. Partea superioară a fost simplificată – creată cu ajutorul tehnologiei Primeknit, mai exact dintr-un material alcătuit din fire, care se ajustează perfect pe picior. Inserțiile din TPU și benzile laterale întrepătrunse cu sistemul de înșiretare au rolul de a întări structura încălțămintei și de a oferi stabilitate în timpul alergării.

Un suport de încredere pe durata antrenamentului

Preferi mai degrabă să mergi la sală sau la fitness și nu neapărat să ieși la alergat? Sau poate ești în căutarea unor pantofi sport multi training? Încălțămintea EQT este potrivită nu numai pentru banda de alergare și pista de alergat. Datorită stabilității bune, în special în jurul gleznei, modelele Cushion ADV și Support ADV sunt, de asemenea, potrivite pentru antrenamente dinamice, precum crossfit sau fitness. Datorită întăririi părții din spate și susținerii tendonului lui Ahile te vei simți mai încrezător, iar picioarele tale nu vor „scăpa” în lateral. Talpa mai groasă sub câlcâi și mai subțire în partea din față protejează piciorul în timpul mișcării și îți oferă siguranța de care ai nevoie.

Încălțămintea adidas EQT este așadar potrivită atât pentru alergare, cât și pentru mersul la sală. În același timp, reprezintă o alegere ideală pentru zilele în care îți dorești să arăți pur si simplu minunat…

adidas eqt

Un design pe care cu siguranță îl vei aprecia

Pantofii sport EQT au fost creați pentru a se opune supraestetizării de la începutul anilor 90. Modelul în combinație de culori verde, negru și alb avea rolul de a demonstra faptul că ceea ce contează cu adevărat se află în interior. La scurt timp s-a dovedit faptul că minimalismul, în mod paradoxal, este cea mai înaltă formă de stil! În anul 2017, modelele propuse de brandul adidas se caracterizau prin structura futuristă, dar în continuare dominau culorile neutre – alb și negru, nuanța delicată de roșu și gri. Forma „înclinată” a încălțămintei, benzile laterale întrepătrunse cu sistemul de înșiretare, plasa și materialul Primeknit din care este confecționată partea superioară, precum și vârful alungit se încadrează perfect în peisajul streetwear. Este greu să găsești o completare mai bună a ținutelor vestimentare decât adidas EQT. Lasă-te ispitit de încălțămintea iconică de la adidas și aleargă, antrenează-te, cucerește orașul cu look-ul urban!