15.02.2024 | Vei citi în 4 min

Black, white & grey. Culorile clasice? Mereu! 

Monochrome mode’s activated. Negru profund, alb murdar, gri rece. Inchide ochii pentru un moment. Ce simti? Echilibrul, calmul, linistea? Sau poate dimpotriva: detaliile si accesoriile vii iti vin imediat in minte, permitandu-ti sa abordezi un total look ca o tabla alba pe care o poti scrie in felul tau. Outfiturile monocromatice au mai multe avantaje, de exemplu, unul dintre ele este ca acestea arata intotdeauna foarte bine. In plus, tinutele uniforme dau impresia ca au fost create cu grija – chiar si atunci cand pur si simplu scoti pantalonii si o bluza din gramada de haine care s-a adunat pe canapea. Vrei sa afli cate nuante de alb pot fi sau cum sa porti culoarea maro intr-un mod nou? Am pregatit cateva inspiratii pentru tine.

White Rabbit is coming

Asociezi aceasta culoare cu dulceata, copilaria si inocenta? Pentru noi nu mai este asa. In universul modei streetwear, urmarirea iepurelui alb te va duce pe un teritoriu cu totul nou. Vei descoperi rapid cat de deosebita si provocatoare poate fi aceasta culoare. „Pur si simplu alb” nu exista: ai la alegere zeci de nuante, uneori cu o nota de bej cald, alteori – gri. Convinge-te singur cat de mult pot face texturile diferite si aici: alege o bluza confectionata din material moale si pufos de tip sherpa, precum Puma ESS Elevated, asorteaz-o cu pantaloni largi realizati din bumbac neted, si adauga pantofi sport din nabuc sau piele intoarsa. Sau poate te tenteaza branding-ul viu care poate sparge tinuta monocromatica? Vezi cum marca adidas face acest lucru. Tricoul minimalist cu banda neagra tripla pe maneca, asortat cu pantaloni, demonstreaza faptul ca nu ai nevoie de prea mult pentru a conferi lookului total white un caracter unic. Este timpul sa ridici steagul alb – si nu in semn de capitulare.

Un joc de groufit

Serile lungi pe canapea, melodiile triste la volum maxim si inghetata mancata cu o lingura de supa? Nu astazi. In urma cu ceva timp, lookurile uniforme de culoare gri au obtinut o promovare spectaculoasa din categoria „serile melancolice de dupa o despartire” in liga modei. Foarte bine – ar fi pacat ca streetwear-ul de calitate sa nu fie niciodata cunoscut. De exemplu, treningul minimalist de la adidas, asortat cu o camasa marca New Era cu benzi subtiri si sneakers arginti cu simbolul Swoosh: nota de stralucire si imprimeul viu reprezinta o modalitate eficienta de a reinnoi un outfit urban. De asemenea, culoarea gri se potriveste excelent cu trendurile cyberpunk si high-tech din acest an: este suficient sa alegi un accesoriu futurist, cum ar fi ochelarii, si vei fi transportat intr-un oras din trecut. Iti plac calatoriile in timp? Mizeaza pe #futurecore!

In black… and black

Undeva intre ultimul desen animat de la Disney cu un personaj negativ intunecat si prima pereche de tenisi marca Vans pe care ti-ai cumparat-o pe banii tai, incepi sa intelegi cat de mult poate face o tinuta total black. In functie de stilul pe care il alegi, acesta poate trimite mesaje complet diferite, de la „bussy boss business” pana la „let’s go party!”. Ne place in mod deosebit negrul in varianta old school de la adidas, bineinteles completata de benzile contrastante caracteristice. Astazi vom incerca sa asortam o bluza de tip crewneck cu pantaloni evazati in stil gotic. Prin urmare, in ceea ce priveste mesajele, preferam mai degraba sa transmitem cele contradictorii. Pentru a amesteca si mai mult lucrurile, opteaza pentru sneakersii din spuma Adifom, bijuterii cu lanturi si strasuri grele si ochelarii negri. La urma urmei, fiecare personaj are anumite obligatii fata de lume.

Urban brownies

In locul griurilor reci sau al negrilor dramatici, preferi nuantele calde asociate cu fotografiile de toamna din Central Park? Mizeaza pe culoarea maro. Din familia de nuante neutre, reprezentata din plin aici, este cea care se potriveste cel mai bine cu estetica la moda de astazi, cum ar fi lazy luxury sau quiet outdoor. In acest caz, poti combina in mod liber nuante de ciocolata, cupru si caramel, iar rezultatul nu te va dezamagi. Materiale ideale? Denimul invechit, bumbacul moale si pielea intoarsa placuta la atingere, din care sunt confectionati, de exemplu, slapii Birkenstock Boston, sau nabucul caracteristic al modelelor evergreen de la Timberland. Un pic nostalgic, un pic cosy, foarte comfy friendly: simte-te ca acasa in oras.

Nu este ultimul nostru cuvant in materie de total look: daca de exemplu iti place mai mult factorul foc, atunci mizeaza pe rosu. Daca, pe de alta parte, crezi ca tinutele monocromatice te limiteaza, poti sa combini liber albul, negrul si griul pentru a crea efecte de gradient. Te lasam cu acest lucru. Cu acesta si cu filtrul de culori din motorul de cautare de pe sizeer.ro.