12.11.2019 | Vei citi în 4 min

Ce sunt sneakerșii?

Sneakerșii reprezintă încălțămintea cu talpă plată și parte superioară proiectată conform celor mai noi trenduri. Denumirea lor provine de la cuvântul englezesc ‘sneak’, care înseamnă a se furișa. Avem de-a face cu o încălțăminte ușoară, care îți asigură confort la purtare chiar și după o zi întreagă petrecută în oraș. Acești pantofi sport se inspiră din încălțămintea creată pentru cei mai pretențioși sportivi! Ce altceva? Sunt universali și lejeri ca încălțămintea pentru antrenament, dar în același timp eleganți, fapt datorită căruia îi poți purta oricând și oriunde – la facultate, la serviciu, în oraș sau la evenimente oficiale. Cândva arătau complet diferit – erau modele cu tălpi groase sau tip pană, însă spiritul sportiv s-a întrepătruns perfect cu eleganța urbană. Un lucru e sigur: sneakers, sneakerși sau pur și simplu pantofi sport – acesta este cel mai apreciat tip de încălțăminte în prezent… și nu ne miră deloc asta!

Cum a apărut moda pentru sneakerși?

Toată lumea îi știe, e imposibil să nu îi observi pe stradă – au un aspect atrăgător, iar premierele noilor modele sunt întotdeauna așteptate cu mare nerăbdare. Dar.. de unde a început totul? Cândva erau încălțămintea preferată a sportivilor, astăzi e greu să întâlnești pe stradă pe cineva, care să nu fie încălțat cu ei. Sneakerșii se bucură de un mare succes pe podiumuri și în lumea modei urbane. Uneori ni se pare greu de crezut faptul că nu demult această încălțăminte iconică era destinată sportivilor și purtată cel mai des de aceștia! Astfel de legende precum Nike Air Force 1 sau adidas Superstar au fost create special pentru terenul de baschet și cât ai clipi din ochi și-au făcut apariția inclusiv pe străzile orașului. Acești pantofi sport sunt apreciați datorită confortului pe care îl oferă și designului mereu de actualitate. În prezent sneakerșii reprezintă unul dintre tipurile de încălțăminte cel mai des alese și nu numai pentru diverse sporturi, dar și pentru purtatul de zi cu zi!

Povestea sneakerșilor pe scurt

De mai multe secole încoace oamenii au nevoie de pantofi sport pentru antrenament. Persoanele care aleargă, care joacă fotbal sau baschet nu își pot imagina viața fără pantofi sport confortabili și adaptați nevoilor lor. În a doua jumătate a secolului XX mărcile de îmbrăcăminte destinate sportivilor au apărut în număr foarte mare. În ultimii zeci de ani, și-au făcut apariția pe piața de încălțăminte branduri precum ConverseVansadidas, Puma, Nike și Reebok. În primul rând se ocupau cu producerea de pantofi sport potriviți pentru diferite tipuri de sportivi – atleți, baschetbaliști, iubitori de fitness. Persoanele, care i-au purtat au ajuns foarte repede la concluzia că această încălțăminte confortabilă este potrivită atât pentru terenurile și sălile de sport, cât și pentru deplasările prin oraș. De aceea mulți sneakerheads au devenit extrem de pretențioși, motiv pentru care acordă atenție nu numai aspectului, dar și confortului, pe care îl oferă pantofii sport. Astfel au luat naștere sneakerșii, adică pantofii sport ideali pentru activitățile de zi cu zi!

Sneakerșii – un element de nelipsit din garderoba ta

Oferta celor mai cunoscute branduri sport cuprinde o mulțime de modele de sneakerși. Multe dintre ele au apărut în anii 70, precum Nike Cortez și în anii 80, ca de exemplu adidas Superstar sau Reebok Club C 85. Până în ziua de azi, modelele de sneakerși în stil retro se bucură de o mare popularitate în rândul iubitorilor de confort. Cu siguranță sunt o bună investiție, deoarece asigură lejeritate la purtare și universalitate în ceea ce privește compunerea de ținute vestimentare. Sunt potriviți atât pentru purtatul de zi cu zi, cât și pentru diferite evenimente oficiale și petreceri. Ni s-ar părea că la un costum cu o cămașă elegantă se potrivesc doar pantofii tip oxford, dar sneakerșii ne pot surprinde în mod plăcut – reușesc să redefinească look-ul oficial și să adauge un strop de lejeritate ținutei tale. Sneakerșii sunt o încălțăminte ideală pentru fiecare zi. Motivul? Îi poți asorta cu orice: pantaloni de trening, blugi, fuste sau pantaloni tip chino!

VEZI CEI MAI POPULARI SNEAKERȘI PENTRU EA:

VEZI CEI MAI POPULARI SNEAKERȘI PENTRU EL: