19.12.2023 | Vei citi în 7 min

Cum deosebești încălțămintea originală Nike de fake-uri?

Daca te afli aici, inseamna ca te intrebi cum sa identifici incaltamintea de la Nike autentica si sa eviti contactul cu produsele contrafacuta. Doresti sa cumperi o noua pereche de pantofi sport marca Nike? Vezi ce trebuie sa iei in considerare pentru a evita sa fii victima unei escrocherii. Falsificatorii vizeaza, de obicei, cele mai cunoscute modele de pantofi sport. Incaltamintea cu logoul brandului Nike se afla in fruntea acestei categorii. Ce poti face pentru a nu te lasa pacalit si pentru a evita sa cumperi articole contrafacute? Care sunt cele mai frecvente modele contrafacute ale brandului cu logoul Swoosh? Afla in urmatorul articol.

jak sprawdzić czy buty nike są oryginalne

Incaltaminte originala marca Nike? Ai in vedere aceste aspecte!

Ai reusit sa gasesti perechea preferata de pantofi sport de la Nike pe site-ul oficial al producatorului sau intr-un showroom cunoscut sau online? Nu stii la ce sa acorzi atentie pentru a te asigura ca primesti incaltaminte a carei eticheta originala este un indiciu al calitatii si durabilitatii acesteia? Exista cateva reguli de baza pe care ar trebui sa le ai mereu in vedere – indiferent de modelul de pantofi pentru care te decizi. Poate ca aceste sfaturi vor fi suficiente pentru a evita achizitionarea de pantofi contrafacuti.

• Verifica numarul de catalog, asigura-te ca versiunea coloristica respectiva este disponibila in distributia oficiala si ca materialele si tehnologiile sunt in conformitate cu cele declarate de producator.

• Incearca sa cumperi de la showroomuri si magazine online verificate si autorizate.

• Acorda atentie la cele mai des contrafacute modele de la Nike. Printre acestea se numara Air Max 90, Air Force 1 si Roshe Run.

Numarul de catalog

Te tenteaza pretul foarte mic al unui produs care nu a aparut pana acum in niciun magazin online? Nu esti sigur ca ai de-a face cu un model original marca Nike? Atunci, in primul rand, acorda atentie la numarul produsului. Este vorba de cele noua cifre care apar pe eticheta interioara a pantofului si pe cutie. Consulta site-ul oficial Nike pentru a vedea ce numar este dedicat fiecarui model din pantofii originali si compara-l cu cel al perechii pe care ai de gand sa o cumperi. Un numar care se potriveste nu este inca o garantie ca pantofii sunt originali, dar creste foarte mult sansele ca acest lucru sa se intample.

Culoare, elemente decorative si logoul companiei

Ai in vedere o cromatica inedita sau e prima data cand vezi o pereche de pantofi Nike in aceste culori si ai ramas fermecat de la primul contact vizual? Ai grija sa nu cumperi fake-uri! Acestea sunt cele care, de foarte multe ori, au o nuanta diferita fata de modelele originale. De asemenea, se intampla ca produsele contrafacute sa aiba combinatii de culori care nu exista in versiunile reale ale modelelor. Este adevarat ca Nike ofera o optiune de personalizare pentru unele colectii, dar combinatiile deosebit de exotice ar trebui sa te alarmeze. Acelasi lucru este valabil si pentru accesoriile ciudate care pretind a fi editii speciale – nu te lasa pacalit, verifica mai intai daca producatorul a lansat intr-adevar un astfel de produs.

jak sprawdzić czy buty są oryginalne nike

Materiale si finisare

Atunci cand optezi pentru incaltamintea originala de la Nike, iti doresti ca aceasta sa aiba parte de o manopera profesionala. La ce altceva merita sa acorzi atentie pentru a evita produsele contrafacute? La un anumit model si la calitatea acestuia. De obicei, imitatiile sunt realizate din materiale inferioare, care se deterioreaza mai repede si isi pierd culoarea. De asemenea, produsele neoriginale nu dispun de tehnologia pe care o contine originalul. Si astfel, te poti astepta la o amortizare care nu amortizeaza, la un material tip plasa care nu este respirabil si, culmea… la un finisaj groaznic! Cusaturile neuniforme sunt standard la acestea, iar lungimea talpii interioare poate varia, de asemenea, considerabil. Talpa exterioara nu va fi deloc responsabila de aderenta. Dimensiunea etichetei? Si aceasta conteaza! Exista vreun logo al companiei pe pantof plasat intr-o pozitie ciudata? Acest lucru va ajuta, de asemenea, sa distingi modelele originale de versiunile contrafacute.

Locul de cumparare

Locul de achizitie este, de asemenea, important. Evident, pentru a evita sa primesti un produs contrafacut, este indicat sa cumperi incaltaminte de la un distribuitor oficial sau de la un magazin al companiei. Tine cont de faptul ca daca esti nevoit sa astepti 3 saptamani pentru a-ti fi livrati pantofii din China, este putin probabil ca acestia sa fie originali. Prin urmare, planifica-ti achizitionarea accesoriilor sportive sau a incaltamintei de la un magazin online bine cunoscut sau de la un showroom. Astfel de locuri permit, de obicei, sa schimbi sau sa returnezi produsele nefolosite in termen de 14 sau chiar 30 de zile (ca in cazul lantului de magazine Sizeer) de la cumparare. Ceea ce ar trebui sa te ingrijoreze este situatia in care pretul este suspect de mic. Fii atent la suma dinaintea reducerii, vezi si modelele recomandate – in acest caz, pretul standard este, de asemenea, important.

Cele mai contrafacute modele de la Nike

Vei gasi o multime de locuri online unde poti gasi marca ta preferata si produsele sale la preturi surprinzator de mici. Seria mult asteptata aparuta pe piata ar trebui, de asemenea, sa fie un semnal de alarma. Prin urmare, verifica principalele caracteristici ale celor mai frecvent contrafacute modele, care difera in versiunea originala si cea contrafacuta.

Incaltamintea Nike Air Max 90

Acesta este unul dintre cele mai populare modele marca Nike. Deoarece exista numeroase versiuni coloristice ale seriei Air Max 90, este usor sa te pacalesti si sa cumperi un model contrafacut intr-o culoare care nu exista cu adevarat. De la culoare, asadar, ar trebui sa incepem sa verificam originalitatea modelului. Ce altceva? Sistemul de amortizare! Modelul fake Air Max nu il poseda, asadar, cand vei incalta pantofii vei simti imediat diferenta. Faimosul orificiu cu pernuta de aer poate arata si aici diferit.

Nike Air Force 1

Este o colectie care, in cazul produselor contrafacute, are de obicei cateva caracteristici suplimentare, cum ar fi zirconii, talpa lucioasa sau alte elemente pe care nu le asociezi cu stilul brandului Nike. Nu le cumpara – Nike nu le-a fabricat niciodata! In ceea ce priveste detaliile, insigna metalica de pe sireturi merita verificata. Originalul are inscriptia AF-1 ingusta si inalta, iar placuta in sine este destul de lata. Acest aspect permite sa identifici daca ai de-a face cu un model original sau daca cineva incearca sa te insele si sa castige bani de pe urma ta.

Nike Roshe Run

Nike MD Runner, Roshe Run si alte serii in stil running au fost create cu gandul la confort. Modelele contrafacute vor parea imediat prea dure pentru „cei mai confortabili pantofi din lume”. Este vorba de utilizarea unor materiale de proasta calitate si de inlocuitori in fabricarea talpii. Aceasta, la randul ei, nu are amortizarea corespunzatoare pe care o asociezi cu majoritatea colectiilor Nike. In plus, brantul din incaltamintea originala este moale si elastic – rareori vei experimenta acest lucru la pantofii contrafacuti. Ce altceva? Acorda atentie si la limba. Aceasta ar trebui sa fie moale si captusita, iar logoul ar trebui sa fie plasat pe o bucata de material mobila, patrata. La fake-uri, acestea sunt adesea cusute stramb, etichetele sunt de alta marime sau nu au cele mai importante informatii despre perechea respectiva de pantofi, cum ar fi marimea sau tara de fabricatie.

Pe scurt, comercializarea de produse contrafacute ieftine ale modelelor emblematice marca Nike poate tenta cu un pret mic, dar pe termen lung beneficiul alegerii nu merita. Falsurile nu vor avea tehnologiile avansate care ar trebui sa aiba grija de un confort exceptional. De asemenea, nu vor rezista mai multe sezoane, fapt ce va determina sa ajungi a cheltui mai multi bani pentru a cumpara o noua pereche de pantofi. Asadar, achizitioneaza o noua pereche de pantofi marca Nike in locuri de incredere, cum ar fi Sizeer. Treci pe la showroomurile noastre sau comanda convenabil in magazinul nostru online, fara a fi nevoie sa iesi din acasa, sa renunti la vreun eveniment sau la o iesire cu gasca ta de prieteni.