16.07.2020 | Vei citi în 5 min

Cum deosebești pantofii sport marca Converse de fake-uri?

Îți dorești o nouă pereche de teniși Converse? Ești pe punctul de a cumpăra modelul visurilor tale, dar ți-e teamă să nu cumva să ajungi fără să vrei la vreo versiune contrafăcută? Iată cum să eviți acest lucru și cum să te asiguri că tenișii de la Converse care îți atrag atenția în mod deosebit chiar sunt originali sau doar se prefac a fi. Iată câteva dintre sfaturile noastre.

Acordă atenție deosebită inscripțiilor

Îți poți da seama că ai de-a face cu fake-uri sau, dimpotrivă, că ții în mână un model marca Converse original analizând inscripția „Converse All Star”. La modelele de firmă, aceasta se găsește de obicei sub forma unui patch pe limbă și în partea din spate, pe cauciuc, lângă călcâi. Chiar dacă pantofii pe care i-ai ales au inscripții în locurile indicate, acordă atenție la modul în care arată. Vezi dacă aceștia conțin erori, dacă literele sunt apropiate, dacă forma lor nu este complet dreaptă și dacă au marginile egale. De asemenea, verifică dacă există un asterisc și simbolul ® între cuvintele „all” și „star”. Totuși, tratează indiciul cel din urmă cu prudență – ultimele modele originale de la Converse nu mai au marca de certificare a înregistrării în cadrul Oficiului de Brevete. Pe lângă inscripția Converse All Star, analizează cu atenție inscripția „Converse” de pe talpa pantofului. La cele originale, aceasta este clară și uniformă și nu ar trebui să se estompeze foarte mult, chiar și după ani de utilizare. Dacă inscripția de pe talpa perechii pe care o ai în vizor îți trezește suspiciuni sau nu există, gândește-te bine înainte de a o cumpăra.

Analizează cu atenție logo-ul de pe încălțăminte

Acest punct se aplică doar la tenișii marca Converse cu partea superioară înaltă, deoarece doar aceștia dispun de un logo circular vizibil. Modelul original de la Converse cu profil înalt le are plasate pe ambii pantofi, în zona gleznei, pe partea interioară a părții superioare – atunci când îți apropii picioarele, cercurile din ambii pantofi se ating unul de celălalt. Diametrul logo-ului de pe pantofii sport ai brandului american poate varia, dar nu mai puțin de 4,6 cm. În plus, elementele de pe logo, de obicei, sunt ușor convexe. Ce au de spus falsificatorii de pantofi despre acest lucru? Pentru a induce în eroare clientul, ei plasează adesea logo-ul pe partea exterioară a părții superioare. Logo-urile la fake-uri pot fi cusute asimetric, au un diametru mai mic și sunt destul de plate. Nu te lăsa păcălit!

Evaluarea manoperei

Tenișii originali de la Converse sunt rezistenți, realizați din materiale de înaltă calitate și de mare precizie, și nu există loc pentru compromisuri. Cusăturile inegale sau rupte de pe partea superioară, liniile decolorate sau petele de lipici îngălbenite sunt inacceptabile. În plus, pantofii Converse au talpă exterioară din cauciuc rezistent, care este puțin probabil să emane mirosul caracteristic de „ieftin”. De asemenea, acestea ar trebui să prezinte – în apropierea mărimii – un logo și o stea în relief.

Ai în vedere ambalajul original

Originalitatea tenișilor de la Converse se manifestă nu numai prin manopera lor, ci și prin modul în care sunt ambalați. Dacă cumperi încălțămintea nefolosită, ar trebui să o primești în cutia originală – o cutie de carton, de obicei neagră și aurie sau neagră și albă, cu logo-ul brandului vizibil. De asemenea, modelele originale de la Converse vin de obicei ambalate în hârtie. Vânzătorul îți oferă teniși fără cutia originală? Probabil că vinde buble. Bineînțeles, acest lucru nu se aplică la încălțămintea de la Converse folosită – va trebui să citești restul sfaturilor pentru a recunoaște autenticitatea acestora.

Cumpără din locuri sigure

converse

În cele din urmă, cel mai simplu mod de a evita să investești bani în fake-uri – cumpără teniși de la Converse, și orice altă încălțăminte de la un brand cunoscut, de la vânzători testați. Optând pentru magazine online necunoscute, magazine mici sau chiar oferte de la persoane fizice care revând pantofi fără dovadă de cumpărare, există întotdeauna riscul de a te alege cu fake-uri. Nu te lăsa păcălit nici de prețul foarte mic al tenișilor, pentru că, deși poți da peste promoții foarte bune chiar și la vânzătorii testați, sneakers Converse au un preț specific, complet adecvat calității, și nu vor costa prea puțin.

VEZI TENISI CONVERSE DAMA:

VEZI TENISI CONVERSE BĂRBAȚI: