16.07.2020 | Vei citi în 5 min

Colecții marca Converse

All Star, One Star, Chuck Taylor, Cons, Jack Purcell… Prin ce se diferențiază colecțiile, modelele, tipurile de încălțăminte ale iconicului brand? Este ușor să te pierzi în labirintul de nume și motto-uri, dar astăzi îți oferim toate informaţiile despre pantofii sport Converse. Datorită ghidului nostru nu te vei rătăci în jungla tenișilor! Cele trei colecții principale ale încălțămintei Converse sunt All Star, Jack Purcell și One Star. În cadrul acestora există diferite versiuni, culori și ediții limitate, care au fost create în colaborare cu cele mai mari staruri din cultura pop. Colecția All Star, care include modelele iconice, precum Classic Chuck, Chuck 70 și, cel mai puțin cunoscut, dar apreciat de fanii brandului, Star Player, este probabil cel mai des aleasă dintre toate.

Modelul ALL STAR Chuck clasic

Cel mai cunoscut model al tenișilor poartă numele celebrului jucător de baschet Chuck Taylor, care a revoluționat abordarea față de încălțămintea potrivită pe teren. Modelul, pe care l-a creat pentru marca Converse, a fost purtat de aproape toți jucătorii de baschet, iar forma și dotările sale au fost revoluționare pentru anii ‘20 în care au apărut. De fapt, compania a început să câștige sume imense de bani datorită unui singur model în culori alb-negru (doar câteva zeci de ani mai târziu, sub presiunea clienților, au fost creați pantofi sport în alte nuanțe). Brandul Converse n-a renunțat niciodată la prima încălțăminte Chuck, dar în curând au apărut forme și tipuri noi. Pe lângă partea superioară clasică, există și versiuni ale modelului cu profil redus. Toate acestea ies în evidență prin materialul rezistent (în principal canvas, uneori piele) din care sunt confecționate, talpa, care asigură o aderență excelentă și partea frontală caracteristică tenișilor.

Modelul Chuck 70

La prima vedere, modelul Chuck 70 nu se diferențiază de Classic Chuck. Nu există multe schimbări de aspect, dar… Adevărata diferență constă în calitatea materialelor și în modul în care aceste serii sunt realizate. Tenișii Classic Chuck au intrat în producție după ce a avut loc criza brandului, când noul deținător al mărcii a decis să economisească în ceea ce privește materialele din care sunt confecționați pantofii sport. Încălțămintea Chuck 70 reprezintă o revenire la materiile prime originale, mai rezistente și mai deosebite – material canvas de înaltă calitate, șireturi rezistente, cauciuc solid și, de asemenea, detalii care fac trimitere la primii teniși marca Converse.

Modelul Star player

Partea superioară decorată cu steaua cunoscută și banda cu design unic? Cu siguranță, este vorba despre încălțămintea Star Player! Forma modelului face trimitere la iconicii teniși Chuck, dar această versiune se caracterizează prin profilul redus. Tenișii se disting de cel mai renumit model prin gulerul moale în jurul gleznei.

Modelul Jack Purcell

Acest model a fost numit după designerul lor, adică celebrul jucător de badminton. La fel ca Chuck Taylor, Jack Purcell a vrut să aibă garanția confortului la purtare în timpul meciului – dar, de data asta, nu pe terenul de fotbal, ci pe terenul de tenis. Încălțămintea decorată cu numele lui este minimalistă, completată de talpa lată și bombeul înalt cu bandă deosebită. Ca tenișii Chuck, acest model este confecționat din material canvas și piele. Ai la îndemână multe variante de culori ale acestei încălțăminte, dar cea mai cunoscută verisune este disponibilă în nuanță de negru, alb sau în ambele culori.

One Star

…adică o stea. Ea este cea care decorează partea superioară a acestei serii de încălțăminte marca Converse. Modelul One Star este asemănător unor sneakerși, nu este prevăzut cu parte frontală iconică, caracteristică și, de obicei, de culoare albă, dar este confecționat din material canvas, piele naturală sau piele întoarsă și completat de gulerul moale. Înălțimile diferite ale tălpilor, gama largă de culori și modelele deosebite determină stilul lor unic și curajul de a combina ceea ce este mereu de actualitate cu ultimele trenduri.

Ediții speciale

Brandul Converse colaborează adesea cu starurile culturii pop, care creează ediții unice ale celor mai cunoscute modele decorate cu numele lor. Așa a fost, printre altele, cu Miley Cyrus și colecția ei colorată PRIDE din linia Chuck Taylor și Chiara Ferragni, care promovează modelul Glitter din seria One Star. Combinația dintre clasicul mereu de actualitate și designul universal cu modelele noi și ultimele trenduri sunt garanția faptului că brandul Converse se poate bucura de o mare popularitate pe piața mondială a încălțămintei în stil sport și lifestyle din întreaga lume.

Ți-ai luat deja perechea peferată?

Vezi alte colecții:

adidas
reebok
puma
vans
converse
timberland
NB
fila
jordan
lacoste