12.09.2019 | Vei citi în 5 min

CUM SE CURĂȚĂ ÎNCĂLȚĂMINTEA ADIDAS NMD?

Sfaturi pentru sneakerheads

Acești adidași deosebiți sunt numiți deseori „nomazi”. De ce? Bineînțeles că unul dintre motive îl reprezintă denumirea lor. Acest termen reflectă, de asemenea, caracterul încălțămintei. Datorită confortului garantat de partea superioară din plasă și de spuma amortizantă Boost acești pantofi sport te pot ajuta să ajungi departe! Cu toate acestea, încălțămintea ușoară adidas NMD are propriile cerințe atunci când vine vorba de curățare și îngrijire, iar fiecare sneakerhead ar trebui să le cunoască. O încălțăminte îngrijită își păstrează look-ul deosebit și asigură rezistență timp de mai multe sezoane. Ce trebuie să știi înainte să te decizi să cumperi acest model? Iată câteva sfaturi pentru fiecare sneakerhead!

Respect pentru calitate!

În multe ghiduri online putem găsi indicații despre felul în care se spală adidașii la mașina de spălat. Există multe propuneri și posibilități. Care dintre ele este cea mai bună? Răspunsul sună astfel: niciuna! Încălțămintea adidas NMD nu trebuie niciodată spălată la mașina de spălat, lucru valabil pentru majoritatea pantofilor sport de acest tip. De ce? Există mai multe motive. În primul rând, încălțămintea sport nu ar trebui să intre în contact cu apa, mai ales dacă partea superioară este realizată din materiale delicate, precum plasă sau năbuc. O problemă o reprezintă, de asemenea, temperatura întregului proces și dinamica lui. În timpul spălării și centrifugării, mașina de spălat atinge o viteză atât de mare încât deteriorarea încălțămintei noastre este aproape sigură, indiferent că se află într-sac de spălare din material. Și substanțele chimice pot dăuna. Chiar dacă alegi cel mai bun detergent, cel mai delicat balsam și setezi cel mai scurt program de spălare, tot nu ai garanția faptului că încălțămintea nu se va strica. Nu risca! Pantofii sport adidas NMD se spală cel mai bine de mână, astfel poți fii sigur că îi păstrezi în continuare intacți. Încălțămintea ta preferată va rezista și în următoarele sezoane și îți va asigura confort datorită faptului că este păstrată în condiții bune.

Grija pentru talpă

Elementul care se murdărește cel mai ușor este bineînțeles talpa. Aceasta este confecționată din spumă flexibilă Boost și asigură un confort greu de egalat. Tocmai de aceea este important să o întreții. Cum? În primul rând printr-o îngrijire corespunzătoare și regulată. Când observi murdăria nu mai aștepta – îndepărtează-o cât mai repede posibil. Poți face acest lucru cu ajutorul șervețelelor umede delicate, le poți folosi mai ales pe acelea pentru copii. Ce e de făcut dacă nu ai această posibilitate sau dacă petele sunt persistente? În primul rând să nu ai încredere în sfaturile ghidurilor online, publicate de „experți” și lasă deoparte produsele de curățare chimice. Lichidele și soluțiile potrivite pentru curățat podele și blaturi sunt pur și simplu prea puternice pentru spuma specială. O alegere mai bună o reprezintă săpunul natural obișnuit sau cel lichid. Dizolvă-l într-un bol cu apă caldă și cu o cârpă moale șterge ușor murdăria până când aceasta dispare. Procesul trebuie repetat în mod regulat, chiar dacă pantofii nu sunt deosebit de noroioși – praful și mizeria contribuie la deteriorarea încălţămintei. Datorită unei astfel de îngrijiri poți avea siguranța că pantofii sport își păstrează funcționalitatea și aspectul perfect pentru mai multe sezoane.

Vezi adidas NMD pentru bărbați

Ai grijă de interior

Cu talpa am rezolvat, dar ce e de făcut atunci când se murdărește partea superioară confecționată din plasă respirabilă, modernă? Fii fără griji! Deși pare delicată, este destul de rezistentă, dar bineînțeles că nu poate face față oricăror condiții. Firele Primeknit nu pot suporta înmuierea intensă la mașina de spălat, în schimb nu se deteriorează în timpul spălării delicate, de mână cu puțin săpun. O idee bună o reprezintă cumpărarea unui șampon special pentru încălțăminte și folosirea lui conform indicațiilor producătorului. Însă înainte să te apuci de spălarea pantofilor sport cu ajutorul lui este indicat să îl testezi pe o mică parte, într-un loc mai puțin vizibil. Întotdeauna e bine să fii precaut! În cazul murdăriei ușoare, ca de exemplu praf, este suficient să folosești o perie cu peri moi. Curățarea se realizează ușor. Frecarea intensă duce la deteriorarea părții superioare din plasă, reducând semnificativ durata de viață a încălțămintei. Când vine vorba de îngrijirea pantofilor sport „nomazi” nu uita nici de igienă, mai precis de interiorul încălțămintei. Reîmprospătează zona în mod regulat cu ajutorul spray-urilor și al odorizantelor pentru încălțăminte. Pentru confort maxim, poți curăța și branțul din când în când. Însă nu îl pune la mașina de spălat, ci spală-l de mână cu săpun și apă. Șterge încălțămintea curată cu prosoape de hârtie sau ziare și las-o să se usuce. În niciun caz să nu introduci pantofii sport în uscător!