27.08.2020 | Vei citi în 7 min

Cum se cursăță încălțămintea marca Jordan

Incaltamintea potrivita este un element de baza al tinutei oricarui sneakerhead. Cu toate acestea, fiecare stie ca nu este atat de usor sa o gasesti. Momentul in care astepti nerabdator in fata calculatorului pentru ultima aparitie nu iti este strain, nu-i asa? Editiile limitate ale anumitor modele se vand ca painea calda… Si apoi? Sunt disponibile doar in showroomurile resellerilor sau de la norocosii care au reusit sa puna mana pe unul dintre modele. Cu siguranta iti amintesti de lansarea modelului Retro 1 x Travis Scott, care a disparut de pe site-ul producatorului in cateva secunde. Ce emotii… Pana la urma, cu cat sunt mai bune colaborarile si cu cat este mai mare hype-ul, cu atat este mai greu sa faci rost de sneakersii respectivi. Dar adevaratul colectionar are metodele sale. Bine… Ti-ai achizitionat modelul dorit si ce urmeaza? Ei bine, bineinteles ca il pui in picioare. Nu l-ai cumparat ca sa stea pe raft… Cu toate acestea, cu cat purtam mai des pantofii favoriti, cu atat ii expunem mai mult la deteriorare. Si, la urma urmei, nimeni nu vrea sa umble in pantofi in stare deplorabila. Noroiul, sarea de pe sosea, dar si iarba, nisipul sau pur si simplu praful din oras pot murdari destul de tare. Chiar si atunci cand modelul mult asteptat pare solid si rezistent. Vrei sa te bucuri de el cat mai mult timp? Citeste sfaturile noastre despre cum sa cureti pantofii de la Jordan pentru a arata mereu bine. Ai incredere in noi. Este mai usor decat crezi.

First things first

Daca te intrebi cum sa-ti ingrijesti sneakers Jordan, avem un sfat simplu pentru tine: in primul rand, afla din ce materiale sunt confectionati si cu ce sunt murdariti de fapt. Desi pielea ecologica, pielea intoarsa, si pielea nabuc provin, din punct de vedere tehnic, din aceeasi sursa, acestea sunt complet diferite si au nevoi diferite. La fel si materialele textile si sintetice. Intelegerea a ceea ce necesita de fapt incaltamintea ta este esentiala. De ce? Pentru a avea mai multa grija de ea si pentru a-i prelungi pur si simplu viata. Asadar, cum indepartezi murdaria de pe suprafata incaltamintei? Petele umede se curata diferit fata de cele uscate, iar sarea sau iarba cauzeaza probleme usor diferite fata de noroi. Perioada anului face, de asemenea, o mare diferenta. Remediile si tehnicile care au functionat foarte bine vara pot da gres iarna, provocand in cel mai bun caz frustrare si in cel mai rau caz o parte superioara deteriorata. Avem si un alt sfat, nu mai putin important – nu folosi toate metodele despre care citesti. Unii „experti” stiu cu adevarat foarte putin despre pantofi. Tot felul de metode miraculoase, cum ar fi inmuierea sneakers in amestecuri homemade de origine necunoscuta sau spalarea lor in masina de spalat (nu face asta!), sunt modalitatea perfecta de a… renunta pentru totdeauna la modelul Jordan preferat. Si totusi, vrei sa eviti asta, nu-i asa?

Jak czyścić buty Jordan?

Clean mode on

Cand vine vorba de sneakers pentru toamna sau inceputul primaverii, o alegere excelenta este pielea intoarsa si nubuc. Aceste doua materiale, desi arata asemanator, au texturi diferite si, prin urmare, cerinte diferite. In ceea ce priveste curatarea pantofilor Jordan din nubuc, trebuie amintit de a se evita folosirea apei. Acest material cu siguranta nu o agreeaza. Petele dificile, cum ar fi cele de noroi sau de sare, se indeparteaza cel mai bine cu spume sau spray-uri speciale concepute pentru acest tip de material. Dar atentie: nu uita sa folosesti produsele de curatare in conformitate cu recomandarile producatorului. Inainte de a incepe curatarea, asigura-te ca incepi prin a peria tesatura. Ai nevoie de o perie mica, cu varf din cauciuc si peri moi, pe care o poti gasi in magazinele de incaltaminte. Este relativ usor de folosit – trebuie sa actionezi destul de energic, dar nu prea tare.

Jak czyścić buty Jordan?

La urma urmei, nu poti deteriora structura delicata a partii superioare. Murdaria fina, cum ar fi praful sau praful urban, in special din timpul verii, poate fi indepartata doar prin periere. De obicei, nu este nevoie de nimic mai mult. Cu toate acestea, daca petele persista si se intampla sa nu ai la indemana o spuma sau un gel special, se poate folosi o laveta de bumbac normala, usor umezita. Pur si simplu sterge usor zona patata. Retine ca partea superioara nu trebuie frecata. Pielea intoarsa si nubucul nu tolereaza un astfel de tratament dur… Just gently.

ALEGE SNEAKERS JORDAN DAMA:

Incaltaminte marca Jordan din piele – cum se curata?

Jak czyścić buty Jordan?

Cand te gandesti la Jordan, ce material iti trece mai intai prin minte? Piele naturala si ecologica? Este adevarat. Este unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru pantofi, nu doar de catre marca Nike. Cum se ingrijeste? Usor… Vreau sa spun – cu siguranta mai usor decat in cazul pielii intoarse. Pantofii din piele Jordan care au experimentat un contact direct cu noroiul pot fi curatati chiar si cu o carpa umeda. Totusi, daca reziduurile au avut timp sa se usuce, incepe prin a peria usor suprafata pantofului. Acest lucru va evita curatarea distructiva a pantofilor Jordan prin frecare mecanica. What’s next? Din nou – o laveta umeda (nu uda!). Pentru pete deosebit de dificile, insa, este recomandat sa se recurga la produse speciale dedicate acestui tip de material. Sarea stradala este deosebit de periculoasa, deoarece reactioneaza cu suprafata partii superioare, deteriorand-o ireversibil. Petele de iarba, pe de alta parte, s-ar putea sa nu dispara atat de usor. Cum previi astfel de situatii? Pentru acest tip de murdarie, ai nevoie de profesionisti. O parte obligatorie a ingrijirii incaltamintei Jordan este impermeabilizarea, care va proteja partea superioara de umiditate si va ajuta la curatarea acesteia pe viitor. Pulverizeaza-ti pantofii cu un spray special de impregnare. Exista multe astfel de produse disponibile pe piata. Nu uita de calcai si talpa. Apoi, se lasa la uscat la temperatura camerei. Si din nou… respecta recomandarile producatorului – atat pentru incaltaminte, cat si pentru produsele de curatare. La urma urmei, vrem doar sa prevenim si sa indepartam murdaria minora, nu sa distrugem incaltamintea de calitate.

ALEGE SNEAKERS JORDAN BĂRBAȚI:

Ceva pentru toata lumea, adica un mix

Pantofii cu partea superioara dintr-un singur material se potrivesc de minune, dar mixurile sunt mult mai interesante! Imbinarea panzei cu materialul sintetic, a pielii intoarse cu cea lacuita sau a pielii granulate… Feel it? Nu vei uita niciodata o astfel de incaltaminte. Dar cum ramane cu ingrijirea? Este destul de simplu. Actioneaza asupra fiecarei zone in parte! Unele combinatii vor tolera tratamentul cu un singur produs, dar nu intotdeauna. Nubucul sau piele intoarsa merita o ingrijire speciala. Pentru aceste eforturi, pantofii te vor rasplati cu siguranta cu un look… jos palaria. Daca in colectia ta de sneakers marca Jordan, se gaseste un model confectionat din mai multe materiale amestecate intre ele, acorda o atentie deosebita cusaturilor, deoarece acesta este locul in care murdaria prefera sa se depuna. Si nu uita sa cureti si partea laterala a talpii – o simpla laveta umeda sau un burete moale va fi suficient. De asemenea, este la fel de important sa se spele regulat sireturile. Cel mai bine este sa faci acest lucru manual, bineinteles, pentru a te asigura ca acest element nu se deterioreaza. Nimic nu se compara cu sireturile albe ca zapada…

Daca vrei sa-ti pregatesti modelul preferat de la Jordan pentru noul sezon, vezi produsele de curatare pentru sneakers disponibile pe sizeer.ro si in magazinele fizice.

ALEGE SNEAKERS JORDAN COPII: