23.11.2023 | Vei citi în 5 min

Denim it! Cum să asortezi sneakers cu ținute din denim

Nu ai nevoie de prea mult: denim… și denim. Plus o pereche de sneakers. Ceea ce milenialii nu au visat niciodată s-a adeverit: lookul în totalitate din denim a revenit în trend pe străzile orașului. Astăzi poți asorta nu doar pantaloni și jachete, ci și topuri, fuste și paltoane. Fără limite.

Match denim with… denim

Așa-numitul taxido canadian este un concept care datează din anii ’50. Atunci, cântărețului Bing Crosby i s-a refuzat intrarea într-un hotel din Vancouver pentru că purta un outfit din denim, produs de brandul deja consacrat Levi’s. Marca a reacționat la această situație a starului lansând un smoking din denim, adăugând un patch cu un apel prin care le cerea hotelierilor să își schimbe atitudinea. Monolookul din denim a avut, de asemenea, momentele sale importante la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XX. Vezi neapărat fotografia cu Britney Spears și Justin Timberlake pozând la gala American Music Awards îmbrăcați din cap până în picioare în denim. Este întreaga vibrație Y2K într-un singur cadru: o ținută care nu cere scuze pentru nimic.

Mizează pe alb

Cu ce fel de sneakers să porți monolookurile din denim? Primul nostru gând este, desigur, la sneakers clasici total white, cum ar fi Nike Air Force 1. Nu doar pentru că nuanțele de albastru și alb se potrivesc de minune. Ci pentru că liniile moi ale părții superioare destul de solide a modelului Air Force și talpa din cauciuc masiv arată bine atunci când sunt asociate cu pantaloni cu o croială relaxată și o cămașă oversize din denim. Bineînțeles, există o mulțime de sneakers albi care se potrivesc perfect în acest caz: Lacoste minimalist, adidas Stan Smith (de preferat cu detalii albastre) sau adidas Forum. Dar dacă visezi la un confort total și la un mers relaxat, cu o pernă de aer moale sub călcâi, optează pentru Nike Air Force. Fiecare pas va fi transformat într-o adevărată plăcere.  Just do it.

Total balance

Respecți regula conform căreia pantalonii și jacheta din denim trebuie să fie exact de aceeași nuanță și îți place cel mai deschis, cel mai moale denim care arată ca și cum ar fi fost spălat de sute de ori? Avem sneakers perfecți pentru tine. Sunt gri, ceea ce ar trebui să fie un indiciu suficient. Bravo, răspuns corect: evident că este vorba de New Balance. Cromatică echilibrată, un accent de retro și armonie în detalii – acest aspect nu se va învechi. Mai ales dacă alegi unul dintre modelele din piele cu profil aerodinamic, cum ar fi versiunea New Balance 373, inspirată de stilul old school sau pantofii de baschet New Balance 574. Completează ținuta cu o brățară argintie sau o altă piesă statement în stil bling-bling. La urma urmei, echilibrul este pentru a fi perturbat din când în când.

Acolo unde trăiesc pisicile sălbatice

Recunoaștem fără ezitare: ne plac foarte, dar foarte mult sneakers Puma Mayze. Mai ales pentru că arată bine cu denim. De exemplu, în versiunea total white, cu formstripe dinamic caracteristic brandului Puma pe panoul lateral și mini branding auriu. Platforma stratificată spectaculoasă este ideală pentru cei cărora le place să vadă lumea dintr-o perspectivă neobișnuită. Încearcă pantofii emblematici de la Puma cu o fustă din denim cu o croială dreaptă, cu șliț până la jumătatea coapsei. Adaugă un model longslevee minimalist de tip cropp sau un tricou cu umerii la vedere, cum ar fi Nike Sportswear Essentials, și obții un look „arăt bine, pur și simplu așa s-a întâmplat”(genul de ținute pentru care ne luptăm/nu facem nimic). Alternativ, ai la dispoziție și sneakers albi cu platformă, cum ar fi Nike Air Force 1 Shadow sau Nike Blazer Platform. Aceștia, de asemenea, vor da rezultate spectaculoase.

Grunge is not dead

Încă una dintr-o serie de reveniri neașteptate din ultimele sezoane: grunge reînvie din propria cenușă. Fanii sunetului de chitară murdar și ai stilurilor dezinvolte din Seattle cunosc denimul din partea sa cea mai zbârcită și mai răvășită. Dar nu trebuie să știi pe de rost întreaga discografie Nirvana pentru a-i găsi un anumit farmec. Cu ce ar trebui să asortezi blugii cu un design uzat în stilul anilor ’90? Kurt Cobain ar răspunde la această întrebare cu o pereche de teniși de la Converse (și cine suntem noi să-l contrazicem?). Poți opta pentru modelul evergreen Chuck Taylor All Star High Core sau poți experimenta. Este o bună ocazie de a vedea de ce sunt capabili avangardiștii Converse Chuck 70 Plus, de exemplu. Completează outfitul cu un tricou prevăzut cu un imprimeu impresionant și, bineînțeles, cu un cardigan din bumbac elastic. O modalitate simplă de a obține un efect puternic.

Denimul a fost cu noi dintotdeauna și acesta este punctul său forte. Fie că te inspiri din anii ’80, ’90 sau din sezoanele recente – denimul a fost acolo înaintea ta, făcând o treabă excelentă. Totodată, există încă modalități de a-l purta complet în propriul tău stil. Vino la Sizeer pentru a alege sneakers preferați și creează un all look denim după propriile reguli.