06.08.2019 | Vei citi în 6 min

Încălțămintea adidas ZX Flux – cum să alegi mărimea corectă?

Fără să stai la cozi, fără să fie nevoie să ieși din casă, fără efort – cumpărăturile online au cucerit lumea? Procesul de recunoaștere a internetului ca principal mijloc de vânzare continuă, de asemenea, pe teritoriul României. Se estimează că fiecare al doilea român cu vârsta de peste 16 ani face o achiziție online cel puțin o dată pe an. Puțin? Statisticile ar fi probabil mai mari, dacă nu ar exista teama de alegeri proaste. Cum să alegi mărimea corectă atunci când nu ai posibilitatea de a proba? Este oare posibil acest lucru? Bineînțeles, deoarece când vine vorba de cumpărăturile on-line ne vine în ajutor … însuși Internetul! Datorită acestui articol, vei afla ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi mărimea pentru încălțămintea preferată adidas ZX Flux.

Aceeași mărime nu corespunde tuturor pantofilor sport

Se pare că temerile clienților legate de posibilele greșeli în ceea ce privește alegerea mărimii potrivite a încălțămintei și îmbrăcămintei comandate de pe internet sunt justificate. Fiecare brand are dreptul să își stabilească propriile dimensiuni, iar standardele generale adoptate într-o țară pot să difere semnificativ de standardele introduse în alte țări. Să luăm un exemplu în scop ilustrativ. De câțiva ani toți pantofii de mărimea 38 pe care i-ai cumpărat se potrivesc perfect pe picior. Se apropie sezonul de primăvară, iar tu nu te poți abține să nu îți cumperi o pereche de sneakerși noi. Te gândești să alegi încălțămintea adidas ZX Flux și unul dintre modelele populare Nike Air Max 90 (cine s-ar limita la o singură pereche de pantofi sport). Alegi mărimea, comanzi, plătești, primești coletul și … nu-ți vine a crede ochilor. Cele două perechi de pantofi sport sunt complet diferite în ceea ce privește mărimea! O singură mărime dar așa o diferență – cum este posibil?

Un adevărat sneakerhead nu se lasă surprins!

Numerotarea adoptată de mărcile de îmbrăcăminte și încălțăminte este o chestiune contractuală. Fiecare producător își rezervă dreptul de a-și prezenta propriile valori, motiv pentru care rubricile date de marca respectivă trebuie tratate doar ca o restrângere a câmpului de căutare. De asemenea, este important să cunoști diferențele dintre mărimile românești și europene sau americane. Comanzi de pe internet? Trebuie să fii pregătit pentru orice situație. Mărimea 7 de peste ocean este echivalentul mărimii 39 sau poate 40? La Sizeer, nu te întâlnești cu astfel de probleme, dar când plasezi comenzi în alte magazine, care de obicei au depozite în alte țări, fii pregătit pentru o conversie similară. De aceea cel mai bine este să te familiarizezi cu ambele sisteme de numerotare ca să îți poți da seama care este mărimea potrivită pentru tine.

Cum se alege mărimea? Fă cunoștință cu un truc de încredere

În ciuda aparențelor măsurarea exactă a piciorului care să-ți permită alegerea corespunzătoare a mărimii pantofilor sport adidas ZX Flux nu este o chestiune dificilă. Pe internet poți găsi tabelele speciale cu numerotarea exactă a brandului german, dar dacă nu vrei să pierzi timpul pentru a tipări materialele pregătite, te poți descurca și singur. Ai nevoie de 3 lucruri și o clipă de atenție. Ia o riglă, o coală albă de hârtie A4 și ceva de scris. Presimți deja la ce o să-ți folosească? Exact, e timpul să desenezi! Pune bucata de hârtie pe o suprafață tare și netedă (covorul și mocheta pot distorsiona imaginea), apoi pune pe ea piciorul gol și trasează-i conturul. Următorul pas? Măsurarea! Cu ajutorul riglei măsoară distanța dintre cele două puncte cele mai îndepărtate unul de celălalt (capătul călcâiului – vârful degetului mare). Notează rezultatul, apoi compară-l cu tabelul de mărimi al brandului adidas. Pentru comoditatea ta, la Sizeer, am strâns la un loc mărimile faimoaselor branduri streetwear și le-am împărțit în categorii de pantofi sport pentru femei, bărbați și copii.

Nu știi cum să alegi mărimea corectă a pantofilor sport adidas ZX Flux? Iată câteva sfaturi:

1. Atunci când măsori talpa piciorului, încearcă să nu îndoi genunchiul și să ții pixul în poziție verticală, pentru a evita orice greșeală.

2. Ține cont de faptul că piciorul tău are nevoie de un spațiu liber în pantof, de aceea se recomandă să adaugi încă 0,5 la mărimea aleasă.

3. Cel mai bine este să măsori talpa piciorului după-amiaza sau seara. De ce? Odată cu trecerea orelor crește și oboseala, iar picioarele se umflă. Așadar dacă trasezi conturul piciorului dimineața, este posibil să obții un rezultat incorect.

4. În ceea ce privește alegerea finală a mărimii, un rol important îl au grosimea piciorului și înălțimea părții piciorului dintre degete și gleznă. Persoanele cu o greutate mai mare ar trebui să aleagă o mărime mai mare decât cea rezultată în urma măsurării proprii.

5. Lungimea branțului pantofilor reprezintă, de asemenea, o problemă des întâlnită în rândul iubitorilor de sneakerși. E bine de știut faptul că în cazul adulților branțul încălțămintei ar trebui să fie cu aproximativ 5 mm mai lung decât piciorul în sine.

Totul clar? Atunci a sosit timpul pentru cumpărături! Datorită părții superioare moi din plasă și a tălpii flexibile cu sistem Torsion, sneakerșii ZX Flux sunt garanția celui mai înalt nivel de confort, dar până și cea mai confortabilă încălțăminte se poate dovedi a fi o achiziție proastă din cauza mărimii nepotrivite. Rupe-ți câteva minute din timp pentru a măsura cu exactitate piciorul pentru ca mai târziu să nu fie necesară returnarea sau înlocuirea pantofilor sport adidas ZX Flux. Alege-ți modelul preferat, fă clic, comandă și bucură-te de achiziția reușită!