19.01.2024 | Vei citi în 4 min

Incaltamintea poate fi spalata in masina de spalat?

Sa fie clar: majoritatea modelelor de incaltaminte nu pot fi spalate in masina de spalat. Contactul prelungit cu apa expune sneakers la deteriorare – iar tehnologiile utilizate la pierderea functionalitatii. Nu risca aspectul frumos al pantofilor tai preferati si lasa-te convins ca cel mai eficient mod de a-ti curata sneakersii este manual. Masina de spalat nu va fi necesara!

Czy można prać buty w pralce?

Este posibil sa speli incaltamintea in masina de spalat?

Imagineaza-ti ca iti completezi colectia cu sneakers la care visezi de mult timp. Din ce in ce mai mult, ii porti cu outfiturile tale si testezi mai multe combinatii. Ii iei la scoala sau la serviciu, la iesirile cu prietenii sau la intalniri.

Apoi vine momentul in care iti dai seama ca talpa si partea superioara albe ca zapada nu vor ramane asa la nesfarsit. Ploaia, noroiul sau iarba lasa urme pe exteriorul pantofilor. Te descurci cumva cu prima murdarie, dar petele si zgarieturile nedorite apar dupa fiecare iesire. Nu mai poti astepta, trebuie sa te apuci de curatenie. Poate ca, intr-un moment de frustrare, incepi sa te intrebi daca este posibil sa speli incaltamintea in masina de spalat? Viziunea de a scapa rapid de murdarie este tentanta – dar pentru un sneakerhead, aceasta ar trebui sa aprinda imediat o lumina rosie.

Vezi sneakers dama

Apa + detergent = amestec exploziv

Faptul ca pantofii pot fi spalati in masina de spalat face obiectul multor dispute. Paradoxal, singurul efect sigur al spalarii incaltamintei in masina de spalat este… imprevizibilitatea rezultatului. Sneakersii se lovesc de tamburul masinii de spalat, absorbind apa si detergentul. O astfel de combinatie este un amestec exploziv. Spalarea in masina de spalat nu se poate compara nici macar cu purtarea pantofilor in timpul ploii (cu cateva intalniri apropiate cu balti) – ceea ce, dupa cum stii, este destul de periculos pentru sneakers. Din pacate, folosirea unui produs de indepartare a petelor sau a unui inalbitor se poate termina la fel de rau. Decolorarea permanenta, petele, aparitia urmelor si structura adeziva deteriorata sunt doar cateva dintre consecintele probabile ale spalarii incaltamintei in masina de spalat.

Czy można prać buty w pralce?

Spalare in masina – totul depinde de tesatura?

Cand vine vorba de pastrarea pantofilor curati, este posibil sa intalnesti diferite versiuni. Unii cred ca totul depinde de materialul din care este confectionata perechea de incaltaminte. Cu toate acestea, daca nu vrei sa risti sa-ti dezlipesti sau sa-ti decolorezi sneakersii, renunta in orice caz la ajutorul unei masini de spalat.

Este posibil sa speli incaltamintea din piele in masina de spalat? Cele mai multe modele iconice, cum ar fi Nike Dunk, Stan Smith sau Reebok Club C 85, au partea superioara din piele – dar aceasta nu trebuie in niciun caz sa fie spalata in masina de spalat. Contactul indelungat cu apa este devastator, atat pentru pielea sintetica, cat si pentru cea cu cu cereale integrale si pielea intoarsa. Dupa spalarea in masina, este posibil sa descoperi ca sneakers sunt deformati, dezlipiti sau decolorati, iar colectia ta de incaltaminte – redusa cu o pereche. Avem un raspuns similar daca te intrebi daca poti spala modelele marca Emu in masina de spalat. Acestea sunt confectionate din lana merinos, care, de asemenea, nu trebuie sa fie expusa la contactul cu apa. Curatarea acesteia in masina de spalat este cu siguranta exclusa.

Vezi sneakers barbati

Plasa, canvas, materiale sintetice – departe de masina de spalat

Cum ramane cu modelele de alergare si tenisii? Reteta pentru a le curata cu succes nu include cu siguranta utilizarea unei masini de spalat. Mai ales vara, multi oameni se gandesc daca tenisii pot fi spalati in masina de spalat – in special daca partea superioara este de culoare deschisa. Daca visezi la reinnoirea rapida a incaltamintei albe de la Converse sau Vans, mai intai aspira-o bine si apoi spal-o manual, folosind o cantitate mica de apa si un detergent bun pentru pantofi. Sneakers nu trebuie sa fie inmuiati in apa – ceea ce descalifica utilizarea unei masini de spalat. Dupa curatare, pantofii sport trebuie sa fie uscati bine. Aici apare un alt „ajutor” cunoscut, uscatorul de rufe. Din pacate, insa, la fel ca si masina de spalat, acesta creeaza conditii care sunt foarte daunatoare pentru aspectul incaltamintei. In schimb, lasa sneakersii intr-un loc cu o buna circulatie a aerului si pune un prosop bine rulat inauntru timp de o ora.

Te-am convins sa renunti la spalarea tenisilor in masina de spalat? Daca da, atunci rasfoieste ofertele de la Sizeer si alege produsele cosmetice si accesoriile cu ajutorul carora poti mentine sneakersii tai preferati in cea mai buna forma.