16.01.2024 | Vei citi în 5 min

The winter side of streetwear. Cum sa porti sneakers iarna?

Iarna este pentru tine o perioada de despartire de incaltamintea ta preferata? Astepti cu nerabdare primavara si, din cand in cand, te trezesti si te uiti cu nostalgie la raftul de sus al garderobei tale, unde te asteapta cutiile cu logoul cunoscut? Anul acesta va fi altfel! Sneakersii tai favoriti sunt gata sa petreaca tot anul alaturi de tine. Bineinteles, nu te incurajam sa treci prin noroi si zapada cu pantofi sport Superstar sau Air Max: nimeni nu face asa ceva cu sneakers. Respect your shoes! Dar climatul devine din ce in ce mai favorabil experimentelor. Vezi cu ce poti asorta modelele iconice in lunile reci, atunci cand vremea uscata si insorita iti permite sa faci acest lucru!

The winter side of streetwear. Jak nosić sneakersy zimą

O stea nu se stinge niciodata

Atat de simpli, dar atat de expresivi. Atrag atentia datorita partii frontale distinctive si benzilor contrastante. Ii recunosti fara alte indicatii? Desigur, este vorba de sneakers adidas Superstar. Acestia sunt cunoscuti ca vedeta tinutelor streetwear din anii ’80, dar in fiecare sezon se incadreaza perfect in noile trenduri. Iarna aceasta le purtam cu produsele inspirate din natura. Mesajul cheie? Calm si echilibru. Alege modelul iconic cu detalii galbene stralucitoare, de exemplu, in combinatie cu pantaloni din bumbac in nuanta de verde deschis si o bluza minimalista crewneck de aceeasi culoare. Ai nevoie de un look mai viu? Mizeaza pe tine jacheta oversize (din poliamida susuroasa – merita sa redescoperi acest material unic din trecut). Efectul va fi sporit si mai mult de palaria bucket hat cu imprimeul viu, cum ar fi modelul animal print si bijuteriile in stil boho sau bling. Poti aranja in mod similar si alti sneakers retro, de exemplu de la Etnies: feel harmony.

Tinand cont de culori

Daca ne gandim la incaltamintea care ne ridica instantaneu starea de spirit, prima asociere este adesea cu sneakers in stilul anilor ’80, in culori vii, contrastante, cum ar fi Nike Dunk sau Air Jordan 1.  Verde stralucitor cu alb, rosu cu negru, portocaliu cu albastru… Este greu sa te gandesti la o optiune mai buna atunci cand vrei sa arati ca griul iernii nu te deranjeaza. Alegerea este imensa, de aceea mizeaza pe nuanta ta preferata – este timpul sa-ti scot in evidenta lookul. Sneakers pot fi un element colorat al intregii tinute (in prim-plan se afla caracterul lor natural). Poarta-i cu hanoracul calduros de aceeasi culoare si pantalonii basic, de exemplu blugii clasici. Vrei sa te incalzesti nu numai cu ajutorul unei culori energice? Completeaza-ti outfitul cu vesta de puf si modelul bucket matlasat: accesoriile streetwear in varianta de iarna reprezinta un lifehack pentru zilele mai reci.

Power & Balance

Power dressing cu sneakers marca New Balance de tip „ugly shoes”, de exemplu cu modelul 1960? Bineinteles! Designul atragator si forma masiva se potrivesc excelent cu incaltamintea in stilul anilor ‘80. Poart-o cu pantaloni lejeri tip cargo si sacouri oversize cu linia umarului vizibila. Simti un val de putere? In acest univers, tu stabilesti trendurile si regulile. Preferi produsele marca New Balance in varianta normcore? In acest caz, mizeaza pe modelul evergreen 373 din piele intoarsa sau incaltamintea 574 inspirata din stilul retro, bineinteles, de culoare gri caracteristica brandului. In plus, alege blugi moderni, geci clasice de tip puffer si bluze longsleeve in nuanta neutra. Poti reinnoi acest outfit cu un detaliu viu, precum gulerul contrastant cu o croiala deosebita. Pe de alta parte, daca preferi accentele romantice, nimic nu te opreste sa asortezi pantofii sport cunoscuti cu o fusta vaporoasa (mai ales daca adaugi si sosete lungi din material calduros). Descopera diferitele versiuni ale produselor de la New Balance: marca americana dovedeste faptul ca griul poate fi foarte hot.

White contains all colors

Last but not least: sneakers albi, precum Nike Air Force 1. La moda in aceasta iarna. Si toamna trecuta. Si vara. De fapt, strazile fara aceasta incaltaminte ni le amintim mai ales din fotografiile alb-negru. De aceea trebuiau sa se afle in acest top de iarna. Ideea noastra despre acest model iconic este un vibe hip-hop in varianta glamour. Aici vedem o oportunitate pentru revenirea jachetei preferate a milenialilor, modelul ramones, doar ca in loc de croieli scurte si stramte, iti propunem sa optezi pentru versiunea oversize. Te intrebi cu ce se poarta? Cu pantalonii universali jogger de culoare gri (a fi in lumina reflectoarelor nu exclude un look comfy friendly) si un pulover pe gat in nuanta de alb. In plus, alege palaria bucket cu imprimeul contrastant – nu merita sa te limitezi! Cu toate acestea, daca preferi libertatea de miscare in locul experimentelor, atunci la Sizeer te asteapta geci puffer, blugii baggy si bluzele care arata ideal cu incaltamintea alba. Acesta este universul tau – gaseste un model datorita caruia te vei simti in largul tau.

Sneakersii iconici de la branduri de tip te asteapta la Sizeer! Indiferent daca apreciezi pantofii sport retro sau preferi modelele masive „dad shoes”, in colectiile noastre gasesti o incaltaminte ideala. De asemenea, descopera hainele si accesoriile de care nu te vei desparti nici iarna: e timpul pentru cumparaturile pe tot parcursul anului!