04.12.2019 | Vei citi în 7 min

Nike Air Max 270 VS 720. Prin ce se deosebesc?

Aspectul modern te caracterizează? Știi ce se poartă, ai aflat ce model de încălțăminte legendară își va face apariția în curând și ești conștient de faptul că nu poți rata noua ediție? Sigur cunoști deja modelele brandului din Oregon? Nike Air Max 270 și Nike Air Max 720 – denumirile sunt asemănătoare, dar prin ce se diferențiază? Descoperă-le secretul și decide care dintre aceste versiuni îți va completa garderoba de sneakerși pentru activități speciale.

PERNA DE GAZ AIR, ADICĂ O NOUĂ ETAPĂ ÎN ISTORIA SNEAKERȘILOR

Inițial încălțămintea din gama brandurilor sport se caracteriza prin partea superioară rezistentă și talpa din cauciuc. Însă, în scurt timp aceste mărci au ajuns să se ia la întrecere în ceea ce privește cele mai noi tehnologii, folosirea celor mai bune materiale și cele mai inovatoare idei, demne de premiul Nobel! Toate acestea se întâmplă pentru ca tu să ai parte de niște pantofi sport confortabili, ultra ușori, rezistenți și respirabili, care să absoarbă cu succes șocurile. Cândva acest lucru părea imposibil, astăzi însă… tocmai de un astfel de mix avem nevoie de la noua noastră încălțăminte!

Prin urmare în anul 1985 David Forland a făcut astfel încât ca pantofii sport Nike să fie prevăzuți cu un element, care până în ziua de azi îi deosebește de celelalte modele. Cărui fapt se datorează obținerea unui astfel de efect? Datorită folosirii pernei de gaz, care la început era ascunsă în interiorul încălțămintei. Rolul ei era de a absorbi energia eliberată prin mișcare și de a o returna, fapt datorită căruia fiecare pas se transforma într-o adevărată plăcere, iar senzația de oboseală era redusă. Mai mult decât atât, perna nu se deforma și revenea ușor la forma ei inițială, fără ca încălțămintea să-și piardă designul atrăgător. Dar asta nu e tot – perna ușoară de gaz oferă o protecție suplimentară articulațiilor și mușchilor, contribuind totodată la reducerea imediată a greutății pantofilor sport. Datorită acestui lucru, încălțămintea asigura lejeritate la fiecare pas și senzația de moale la pășire. Din dorința de a se distinge de celelalte branduri, Tinker Hatfeld a susținut faptul că un astfel de sistem modern nu trebuie ascuns, ci dimpotrivă – cel care poartă pantofii sport ar trebui să se mândrească cu el și să se bucure de designul aparte al încălțămintei, datorat tocmai acestei inovații. De aceea, perna de gaz care până atunci se afla într-un loc ascuns a ajuns să fie vizibilă în primul model Nike Air Max și până astăzi impresionează prin forma sa deosebită.

nike air max 270 vs nike air max 720

INSPIRAȚIA PENTRU A CREA NIKE AM 720

Wow! Nike Air Max 720 este un model de pantofi sport moderni, care atrage atenția oricărui sneakerhead nu numai datorită designului futurist, dar și confortului, pe care îl oferă în combinație cu ținutele streetwear. Și-a făcut apariția în colecția pregătită pentru sezonul de primăvară 2019 și imediat i-a cucerit pe fanii spațiului urban. Prin ce se deosebește de predecesorii săi? În primul rând prin perna de gaz, care e vizibilă nu la 180 de grade, nici la 360, dar la 720 de grade! Cum e posibil acest lucru? Te poți uita la ea atât de sus, cât și de jos, din orice unghi și, în plus, în două planuri, adică până la 720 de grade. Așadar o poți admira și din spate din moment ce se poate!

Cu toate acestea, model Nike AM 720 este succesorul elegant al modelului Nike Air Max 270, care se bucură de apreciere din partea multor fani ai stilului stradal. O primă diferență pe care o poți observa între cele două modele este dimensiunea, dar și suprafața pernei de gaz. În cazul modelului Air Max 720 perna de gaz este cea mai mare din istoria brandului, de până la 38 mm! Cu cât este mai mare față de cea de dinainte? Cu exact 6 mm! Wow! În plus, modelul 270 a fost creat pentru uzul zilnic – alergatul după tramvai sau autobuz, confortul pe durata unei zile pline în oraș sau completarea look-ului la un festival sunt doar câteva dintre situațiile care i-au inspirat pe designeri să creeze un model atât de cool. Succesorul său, adică modelul 720, a pornit pe urmele lui, fiind la fel de folositor în orice situație! Cu toate acestea modelul Nike AM 270 nu a fost singurul care a reprezentat o sursă de inspirație pentru AM 720. Următorul a fost versiunea Nike Air Max 360, în cazul căreia vizibilitatea pernei de gaz a fost limitată de talpa exterioară. S-a inspirat, de asemenea, din modelul Nike Air Max 93, care s-ar putea lăuda cu o talpă … tridimensională!

PARTE SUPERIOARĂ DE DESIGN

În afară de talpa deosebită observăm, de asemenea, partea superioară futuristă cu un design atât de modern, încât credeai ca doar în vise îl poți întâlni. Combinațiile de culori ale modelelor Nike Air Max 720 fac trimitere la mediul natural. Prin ce altceva, în afară de talpă și dimensiunea pernei de gaz, se mai diferențiază cele două modele? În primul rând prin forma părții superioare. În cazul versiunii 270 este mult mai dinamică, mai ușoară și aerisită, dar și mai rigidă în zona călcâiului. Exteriorul din material textil respirabil asigură o bună circulație a aerului în interior, iar întăriturile sintetice suplimentare nu te vor lăsa să te desparți prea curând de noii tăi pantofi sport. Mai mult decât atât, partea superioară din neopren și sistemul clasic de înșiretare garantează o bună potrivire pe picior. În schimb, în cazul modelului 720 partea superioară are o formă mai rotunjită, iar materialul textil sintetic din care a fost confecționată este plăcut la atingere. Decupajul de la nivelul părții superioare și structura tălpii sunt elementele distinctive ale designului. Chintesența designului clasic superior și sistemul de înșiretare standard se întâlesc în versiunea pantofilor sport Nike Air Max 720. Datorită acestui lucru, îți poți ajusta încălțămintea în funcție de propriile preferințe. Fragmentul din cauciuc de la vârful degetelor, care pare extras din talpă, garantează rezistență. În plus, elementele reflectorizante de pe părțile laterale, care din punct de vedere coloristic se potrivesc cu talpa, îți oferă siguranță chiar și după lăsarea întunericului.

Ce model vei alege până la urmă? Versiunea lifestyle Nike Air Max 270, care se încadrează perfect în climatul urban sau mai degrabă te tentează upper-ul masiv în genul daddy shoes al modelului Nike Air Max 720? Indiferent de ceea ce alegi poți avea garanția celei mai înalte calități, a confortului la cel mai ridicat nivel și a aspectului modern. Însă doar de tine depinde dacă alegi să mizezi pe perna de gaz a modelului 270 sau pe cea de dimensiuni mai mari a versiunii Nike Air Max 720. Te gândești să alegi încălțămintea AM 270 cu parte superioară respirabilă și ușoară sau te intrigă de fapt exteriorul futurist al pantofilor sport Nike AM 720? Ambele modele regăsite în mai multe variante de culori sunt disponibile atât pentru ea, cât și pentru el în showroom-urile noastre și online. Vizitează-ne!

VEZI PRODUSELE NIKE AIR MAX 270: