06.08.2019 | Vei citi în 6 min

Pantofii sport adidas ZX Flux sunt potriviți pentru alergare?

Uneori se uită faptul că adidas este un brand specializat în produse sport. Cu toate acestea de la încălțămintea pentru profesioniști a pornit totul! Astăzi, acest lucru este ușor dat la o parte, mai ales pentru că modelele de design sunt în primul rând orientate spre stilul lifestyle. Deși nu și-au pierdut look-ul sportiv și sunt extrem de confortabile, rar mai sunt considerate produse tipic sportive, cu excepția situației în care sunt dedicate exclusiv profesioniștilor, precum fotbaliști sau atleți. În prezent se consideră că pantofii sport adidas ZX Flux se încadrează în stilul casual, dar că uneori se folosesc ca pantofi de alergare, fiind o alegere ideală când vine vorba de antrenament. Așadar sunt potriviți pentru alergare? Să vedem!

adidas – cu gândul la profesioniști

Istoria îndelungată a brandului adidas își are începuturile în anul 1924. A apărut ca afacere de familie a lui Adolf și Rudolf Dassler. Frații încă de la început s-au concentrat pe producerea de încălțăminte pentru sportivi – și au reușit acest lucru cu o precizie nemțească! Produsele lor de calitate excelentă au fost inițial folosite de soldați, iar mai târziu au ajuns să fie apreciate de atleți și jucători de fotbal. Încălțămintea sportivă a fraților Dassler a devenit cu adevărat faimoasă la olimpiada de la Berlin, când i-a condus pe cei mai buni spre victorie. Acela a fost momentul în care firma a început să se dezvolte rapid în ciuda schimbărilor de personal și a neînțelegerilor din familie. Astăzi adidas este un brand cu o poziție înrădăcinată pe piață și un renume internațional. Deși din anii 20 oferta firmei a fost îmbogățită cu jachete, pantaloni, șepci, mănuși, mingi și alte accesorii, specializarea ei rămâne în continuare confecționarea de pantofi sport – de zeci de ani încălțămintea adidas este apreciată de cei mai buni. Fiecare model de pantofi sport adidas stârnește interesul jucătorilor profesioniști, dar și pe acela al amatorilor și persoanelor, care pun prețul pe confortul dosebit, calitatea germană și aspectul urban unic. Și deși timpurile s-au schimbat, un lucru rămâne la fel – calitatea superioară a produsului apreciată inclusiv de clienții mai pretențioși.

Încălțăminte rezultată din tot ce e mai bun

Nu e diferit nici în cazul ZX Flux – sneakerși, al căror confort legendar merge mână-n mână cu designul minimalist. La baza creării lor stă încălțămintea foarte populară de la începutul anilor 80. Este vorba despre pantofii sport ZX 8000 ușori, confortabili și stilați, care în scurt timp au dobândit statutul de produs iconic. Deja nu mai e niciun secret că apariția lor pe piață a provocat o mică revoluție, care a redefinit stilul și a stabilit trendul pentru următoarele decenii. Calitățile acestor pantofi sport au fost apreciate de sportivii profesioniști, de amatori și de fanii modei stradale, care destul de repede au transformat noul produs adidas într-un element al ținutelor streetwear. De ce primii pantofi sport Flux au stârnit un interes atât de mare? Și de ce se spune astăzi că într-un fel au redefinit esența stilului urban? Răspunsul este simplu – pentru că acești pantofi sport au fost printre primii pantofi hibrizi. Într-un mod greu de imaginat la început, au reușit să combine caracteristicile unei încălțăminte profesionale sportive cu cele ale unei încălțăminte destinate folosirii de zi cu zi, devenind astfel precursorul trendului, pe care astăzi îl numim stylish & sport. Au dovedit că nu este nevoie să alegem între modă și confortul necesar mai ales atleților – putem avea totul! adidas ZX Flux continuă această tradiție prin look-ul său elegant în stil minimalist și prin confortul, care ne garantează cele mai bune soluții. Și deși sunt folosiți mai mult ca încălțăminte lifestyle, nu trebuie uitat faptul că Flux este în primul rând o încălțăminte destinată sportivilor. Sunt așadar potriviți pentru alergare? Bineînțeles – și există cel puțin câteva motive care dovedesc acest lucru.

adidas ZX Flux – aleargă mai departe!

Alergatul este o nouă aventură pentru tine și te afli la început de drum? Sau poate ai parcurs mai mult de câțiva kilometri și acum vrei să-ți depășești recordul? Indiferent de experiență sau motivație poți avea siguranța că adidas ZX Flux este încălțămintea potrivită pentru tine. Este suficient să o încalți o singură dată pentru a aprecia confortul oferit, care merge mână-n mână cu aspectul perfect. Cărui lucru se datorează faptul că acești sneakerși sunt o alegere atât de bună pentru alergători? Una dintre cele mai mari calități este lejeritatea. Deși par masivi, în realitate abia dacă îi simți în picioare. Sună de parcă ar fi imposibil? Îți garantăm că nu este vorba de nicio magie! Pentru acest efect este responsabilă construcția misterioasă, care a rezultat în urma unor luni de muncă grea. Talpa rezistentă confecționată din TPU (termoplastic elastomer) este lipsită de completări inutile. Designerii au păstrat doar ceea ce era neapărat necesar pentru a proteja articulațiile în timpul alergării și pentru a nu pune presiune pe picior și anume sistemul de amortizare și de absorbție a șocurilor. Tocmai datorită acestui lucru încălțămintea adidas ZX Flux este ideală pentru suprafețele din oraș – aleile din parc, piațetele sau asfaltul. Acești pantofi sport sunt potriviți pentru alergătorii începători, care au nevoie de un suport de încredere în special la început de drum, dar și pentru iubitorii de sprinturi, care vor să alerge cât mai mult, cât mai departe și într-un timp cât mai scurt. Încălțămintea ușoară adidas Flux este o alegere excelentă și în cazul jogging-ului relaxant sau a antrenamentelor, care te pregătesc pentru maratoane. Un mare atu al acestui model este partea superioară în stil minimalist, confecționată din plasă respirabilă modernă, care garantează o ventilație corespunzătoare în interior chiar și în timpul depunerii unui efort mai mare. Nu trebuie să îți mai faci griji că picioarele îți vor transpira sau se vor supraîncălzi – încălțămintea adidas Flux se ocupă de această problemă, asigurându-ți confortul de care ai nevoie. Deși acest model de sneakerși de la adidas are un aspect lifestyle, nu te lăsa păcălit de aparențe – în ciuda look-ului streetwear, acești pantofi sport sunt alegerea perfectă pentru antrenament!