06.09.2023 | Vei citi în 4 min

Slim fit, regular sau poate tapered? Vezi ghidul nostru despre modelele din denim!

Blugii – un articol vestimentar mereu la modă și unic în felul său. Acești pantaloni din denim oferă o gamă foarte variată de croieli și modele. Poți găsi versiuni evazate, conice și multe altele. Ai nevoie de ajutor în alegerea modelului care să corespundă stilului tău? Citește ghidul nostru și devino un maestru în materie de denim.

Skinny sau slim?

Blugii slim fit sunt unul dintre cele mai de bază modele. Sunt cât se poate de versatili, mai ales pentru femei, datorită croielii înguste pe toată lungimea pantalonilor: de la șold până la gleznă (dar sunt populari și în rândul bărbaților! Blugii Levi’s 512 Slim Taper Lo Ball pentru bărbați sunt un bun exemplu). Modelele slim se ajustează bine pe corp, dar nu sunt mulate. Datorită croielii sale cu o formă mai degrabă neutră, poți combina blugii slim atât cu o bluză, cu un crop top, cât și cu o cămașă.

Același lucru este valabil și pentru blugii skinny – croiala este aceeași ca în cazul blugilor slim, dar în compoziția materialului vei găsi, de obicei, mai multe fibre elastice. Datorită acestora, pantalonii oferă o potrivire optimă pe corp – tu și blugii skinny deveniți practic doi în unu. Pentru o ținută mai lejeră, mizează pe blugii skinny Levi’s 501 cu aspect uzat, iar pentru ocazii mai serioase, blugii cu aspect neted Levi’s 710 Super Skinny.

Slim fit, regular, a może tapered? Sprawdź nasz przewodnik po krojach jeansów!

Straight jeans – caracteristici

Ceva mai puțin strâmți decât opțiunile enumerate mai sus sunt blugii drepți. Acești pantaloni au o croială dreaptă, ajustată pe șolduri – alunecând lejer de-a lungul coapsei și gambei și căzând peste încălțăminte. Această croială este cea mai apreciată de către bărbați (dovadă: notorietatea blugilor straight Levi’s 501 ’93), deși și blugii pentru femei arată spectaculos în această variantă, mai ales atunci când sunt asortați cu o ținută streetwear.

Bootcut – ceva mai lejer

Pantalonii bootcut sunt noua versiune contemporană a pantalonilor tip flare sau „clopot”. Acești blugi sunt strâmți la nivelul coapsei, uneori chiar conici până la înălțimea genunchiului, și evazați în partea de jos. Numele lor, boot cut, sugerează că sunt blugi ajustați în așa fel, încât să evidențieze încălțămintea. Se potrivesc de minune cu sneakers sau pantofi sport, sau chiar cu tocuri sau stilettos pentru ocazii deosebite. Încearcă pantalonii Levi’s Superlow Boot Med Indigo cu încălțămintea iconică Superstar, de exemplu, și vezi dacă acest model te reprezintă.


Tapered, adică opusul modelului bootcut  

Blugii tapered lejeri sunt opusul croielii descrise mai sus. Acești pantaloni sunt mai largi la nivelul coapselor și încep să se îngusteze de la nivelul genunchiului, spre gambă, până la gleznă. Se potrivesc perfect cu teniși sau cu sneakers cu talpă joasă. Dacă preferi modelele de la Vans sau Converse în outfit-urile de zi cu zi, versiunea Levi’s 502 Taper Hi Ball va fi completarea perfectă. Iar pentru a finaliza ținuta – mizează pe o bluză oversize. Own the tapered look!

Slim fit, regular, a może tapered? Sprawdź nasz przewodnik po krojach jeansów!

Confort deplin– baggy jeans

Preferi croielile mai lejere? Mizează pe blugii baggy! Pantalonii se caracterizează, de obicei, prin talia joasă și forma largă, deși sunt diferiți de modelele bootcut. Sunt largi pe toată lungimea, dar nu evazați, creând un vibe casual. Blugii se sprijină adesea pe partea superioară a pantofilor, de aceea se vor asorta excelent cu încălțămintea până la gleznă. Optează pentru blugii Levi’s Skate Baggy cu 5 pocket și un tricou lejer, iar ținuta clasică în stil skater este gata!

Mom jeans

Pantalonii din denim tip baggy cu talie înaltă sunt cunoscuți sub denumirea de mom fit jeans sau, colocvial, mom jeans când vine vorba versiunea de damă. Inspirându-se din anii ’90, aceștia au revenit, cu excepția faptului că, în loc să fie o modă pentru mămicile tinere, de data aceasta și-au făcut loc în lumea urbană. Descoperă modele, precum Levi’s High Waisted Mom Jeans sau Levi’s High Waisted Mom Jeans Light Indigo. Denim non-stretch, accente puternice, aspect uzat… Mizează pe modelele mom fit și bucură-te de reinterpretarea unui clasic.

Ți-am oferit pe scurt informații despre tipurile de blugi, dar ce croială va fi perfectă stilului tău – numai tu poți decide. Vezi toate modelele și alege versiunea preferată.