06.10.2023 | Vei citi în 5 min

Sustainability alert: 5 moduri de a prelungi durata de utilizare a pantofilor tăi sport

Take care of yourself… and your sneakers! Așa cum îi stă bine unui sneakhead, ai o adevărată colecție de pantofi în garderobă. Printre aceștia se numără modele evergreen, exemplare din noile colecții ale brandurilor tale preferate, precum și ediții limitate greu de găsit sau perechi personalizate. De aceea, știi că vrei să le păstrezi cu tine cât mai mult timp. Cum reușești să faci acest lucru? Este simplu – activează sustainability alert și aruncă o privire la următoarele modalități de a prelungi durata de utilizare a pantofilor tăi sport favoriți.

Sustainability alert: 5 sposobów na przedłużenie życia sneakersów

Acțiune? Impregnare!

Fie că tocmai te-ai întors de la magazin cu o nouă pereche de pantofi sau ești pe cale să-ți reînnoiești încălțămintea preferată, nu omite impermeabilizarea. De ce ai nevoie pentru asta? De impermeabilizant, bineînțeles. La Sizeer vei găsi preparatul pentru impregnare de la Empire – cum ar fi Dirty Blocker, care va bloca atragerea prafului și a murdăriei. Îl poți pulveriza și pe alte obiecte, pentru a le face să reziste mai mult timp. Acesta este conceput pentru pânză, nubuc, plasă, lână, materiale sintetice, precum și pentru poliester. Alături de acesta, există și impermeabilizantul Crep Protector. Creat pentru materiale, precum nubuc, piele întoarsă și țesături textile. Dar ce câștigi dacă folosești un impregnant? Cel mai important lucru: o durată de utilizare mai lungă pentru sneakers!

Sistematizarea este al doilea nume al tău

A doua, și una dintre cele mai importante modalități de a prelungi durata de viață a pantofilor este… să îi cureți în mod regulat. Sună banal? Foarte posibil, dar multe persoane uită de acest lucru. În mod ideal, ar trebui să scapi de murdărie imediat ce o observi. Cu toate acestea, știm că nu ai întotdeauna la tine produsele de îngrijire și spațiul potrivit pentru a-ți curăța pantofii. Prin urmare, atunci când ajungi acasă, asigură-te că partea superioară împreună cu talpa rămân curate. Pentru a face acest lucru, folosește apă călduță și o cârpă curată sau, în cazul murdăriei mai grele, detergenți speciali pentru încălțăminte. Cu toate acestea, nu uita să acorzi atenție materialului pentru care sunt destinate produsele. Vezi produsul de curățare Empire Cleener Keeper sau achiziționează întregul set Empire Toolbox cu lavetă, perie cu peri moi, agent de impermeabilizare, produs de curățare și spray pentru a reîmprospăta interiorul pantofilor tăi.

Sustainability alert: 5 sposobów na przedłużenie życia sneakersów

Vremea pentru…

Verifici des vremea înainte de a ieși în oraș, la o petrecere sau într-un city break? Vrei să știi ce te așteaptă? Atunci asigură-te că îți alegi ținuta în funcție de aceasta – inclusiv pantofii, bineînțeles. Sneakers flexibili cu partea superioară din material tip plasă nu se vor potrivi dacă va ploua toată ziua sau dacă va fi foarte frig. Pe de altă parte, vara, când temperatura de afară depășește 40 de grade, merită să renunți la bocancii din piele în favoarea unor șlapi, sandale sau teniși din pânză. Asortarea încălțămintei în funcție de vreme are și avantajul suplimentar de a împiedica soarele să decoloreze partea superioară, iar ploaia și noroiul să pătrundă adânc în material. În consecință, timpul dedicat curățării va fi redus la minimum.

Nu amâna repararea încălțămintei!

Ți s-a întâmplat ca, în ciuda îngrijirii corespunzătoare, sneakers tăi favoriți să nu mai arate la fel de bine ca pe raftul magazinului? Nu știi cum le poți reda aspectul de altădată? Oferă-le un adevărat tratament spa acasă! Îndepărtează șireturile și spală-le, scapă de pliurile de pe căptușeală, înlocuiește branțurile, aplică un deodorant pentru a elimina mirosurile neplăcute, curăță pantofii cu produse speciale și lasă-i să se usuce într-un loc uscat și umbros. Cu toate acestea, dacă te îngrijorează faptul că nu te poți descurca singur cu toate acestea, profită de opțiunile disponibile. Ai auzit vreodată de woshwosh? Dacă nu, te încurajăm să afli mai multe despre acest brand. Personalul acestuia te poate ajuta să-ți cureți, repari, recondiționezi și chiar să-ți personalizezi încălțămintea!

Sustainability alert: 5 sposobów na przedłużenie życia sneakersów

Depozitează încălțămintea în cutii

Nu uita ca după fiecare sezon să-ți cureți cu atenție încălțămintea înainte de a o depozita în garderobă. După ce ai curățat-o, impermeabilizează-o și… împachetează-o în saci din material textil sau în cutiile originale. Acest sfat va împiedica depunerea prafului și va păstra forma intactă a părții superioare. Depozitează-o într-un loc uscat și întunecos. Cu aceste sfaturi, vei putea să-ți pui imediat pantofii preferați în picioare în noul sezon și să pornești în oraș!

Modalitățile de mai sus sunt un must have pentru a prelungi durata de viață a încălțămintei tale sport. Te-am inspirat și cauți produse de îngrijire a pantofilor? Le găsești în showroom-urile Sizeer și online.