11.01.2019 | Vei citi în 7 min

Din ce sunt fabricați emblematicii Reebok Classic Leather?

Unul dintre cele mai populare modele de pantofi sport; ei sunt legendari, atemporali, în stil urban. Despre ce este vorba? Desigur, despre cel mai faimos model de la Reebok Classic Leather. Combinația perfectă dintre simplitatea clasică cu un caracter modern și stilul urban le-a furat inimile fanilor din întreaga lume.

Clasic urban

Astăzi, Reebok este unul dintre cele mai populare branduri sport și lifestyle din lume. Dar…cum a început totul?

Reebok – o antilopă din Africa de Sud

Prima mențiune a brandului în forma sa incipientă a putut fi auzită încă din 1890, în Marea Britanie, când Joseph William Foster a creat niște pantofi pentru alergători. Ei au fost caracterizați de prezența unor îmbunătățiri ce erau menite să îi ajute pe atleți să alerge și mai repede. Joseph W. împreună cu tatăl său – Joseph B. au creat inițial o marcă numită „J. W. Foster and Sons Limited „. Cunoști filmul “Charriots of Fire”, despre doi alergători britanici – Harold Abrahams și Eric Liddell – care se pregăteau pentru Jocurile Olimpice de vară din 1924? Pantofii din picioarele acestor atleți au fost creați de familia Foster.

În 1958, nepoții fondatorului – Jeffrey si Joseph – și-au unit forțele și au creat o marcă numită „Mercury Sports”, care a fost rapid transformată în “Reebok”. De unde a venit ideea unui astfel de nume inedit? Dintr-un dicționar câștigat de Joe, în care o specie de antilopă din Africa de Sud a fost descrisă sub numele de Grey Rhebok în engleză.

Freestyle ya!

În 1982, popularitatea mărcii a crescut dramatic. De ce? Toate datorită introducerii pantofilor pentru femei Freestyle, care au fost creați pentru a facilita activitatea femeilor în timpul orelor de aerobic. În același timp, a început o mare nebunie după viața fit, care poate fi observată până în ziua de azi. Au început să apară multe cluburi de fitness, ținute pentru sport și reviste la modă cu siluete frumoase. Reebok, dorind să rămână în tendințe, a început, de asemenea, să producă din ce în ce mai multe culori și modele de îmbrăcăminte și încălțăminte – nu numai pentru femei.

Stil urban

După ce moda fitness a mai trecut, brandul a pus accentul pe universalitate. Au avut loc din ce în ce mai multe colaborări cu muzicieni, datorită cărora pantofii și haine Reebok nu a mai fost asociată doar cu sportul, ci și cu moda urbană. Datorită acestui fapt, marca a devenit și mai populară decât înainte, iar încălțămintea sport s-a integrat bine în moda urbană. Acesta este și cazul din ziua de azi, când pantofii creați cu sportul în minte sunt alegerea perfectă în jungla urbană, unde fiecare zi este trăită în viteză.


Streetwear clasic

Blugi clasici și un tricou universal, sau o rochie de vară sau o pereche de pantaloni cu un croi de top și…o pereche de pantofi extrem de confortabili, cu un pedigree sport. O astfel de ținută face ca aspectul tău urban să fie potrivit să cucerească lumea întreagă!

Vezi Reebok Classic Leather

Începuturile modei urbane

Un adevărat clasic al modei urbane – când a apărut încălțămintea Reebok Classic Leather? Primul model din colecția CL a fost creat în 1985, iar destinația inițială a fost…terenul de tenis. Interesul câștigat de încălțămintea sport în ținutele de zi cu zi a schimbat traiectoria pantofilor Classic Leather, care s-au mutat rapid pe străzile orașelor. Simplitatea lor, confortul sport și talpa extrem de flexibilă, dar aderentă, au contribuit la faptul că adidașii Reebok Classic și-au găsit repede locul în dulapurile tuturor fanilor aspectului urban.

Bucură-te de confort

Te întrebi ce au acești pantofi atât de special, încât aproape toți reprezentanții modei urbane îi au? Pantofii creați acum peste 30 de ani ne încântă astăzi, la fel ca și înainte, cu designul atemporal și confortul de top. Cum a ajuns această pereche aparent obișnuită de pantofi sport să revină la modă? Totul mulțumită materialelor de cea mai bună calitate utilizate, datorită cărora te poți bucura de durabilitatea și aspectul impecabil al pantofilor tăi sport preferați chiar și mai mult!

Din ce este fabricat acest model? După cum spune și numele – din piele de foarte bună calitate. Datorită acestui fapt, te vei putea bucura de acești pantofi multe sezoane de utilizare intensă. Căptușeala textilă extrem de moale, gulerul și limba care îți vor proteja gleznele garantează un plus de confort! În plus, ne putem bucura de detaliile care arată că marca acordă o mare atenție la detalii – cusătura de-a lungul părții superioare, care garantează că pantofii vor fi chiar și mai durabili și perforațiile bine plasate, care asigură circulația aerului și un mediu sănătos la interiorul pantofilor.

Cu toate acestea, Reebok Classic Leather nu este doar un pantof alb emblematic cu o siluetă dinamică. Există, de asemenea multe versiuni coloristice cu detalii interesante. Care sunt acestea?

• Rbk CL Leather TDC – un model în care toată partea superioară a fost realizată din piele întoarsă. Perfecți pentru zilele mai călduroase, în care vrei să dai un caracter clasic ținutelor tale.

• Reebok CL PRS – un model tradițional, în care fețele sunt realizate dintr-o combinație de piele și material sintetic cu efecte ce sclipesc în nuanțe de verde și de bleumarin. În acest caz, în plus față de durabilitate, vei câștiga un plus de siguranță seara, atunci când luminile orașlui se vor reflecta cu ușurință de pe pantofii tăi.

• Modelul Reebok Classic Leather Shimmer Pale – un pic de alură girly într-o ediție clasică. Suprafața realizată din piele întoarsă este decorată cu inserții subtile. Mulțumită acestui model, chiar și cele mai formale ținute vor avea un pic de nebunie tinerească.

• Reebok Classic LTHR L – conceput pentru cei care vor să strălucească și mai mult în oraș. În această ediție, exteriorul este realizat din piele de înaltă calitate, dar diferența este că pielea are o luciu auriu metalic.

• Modelul Reebok Classic Leather CH, datorită căruia designul retro are un sens nou. Combinația de piele întoarsă cu material textil și inserții din piele naturală face ca partea superioară să fie mai rezistentă și să garanteze o circulație adecvată a aerului în timpul zilelor fierbinți.

Pășește cu încredere în modă

De când tot ce este retro e din nou la modă, au revenit și legendarii pantofi Classic de la Reebok în prim plan. Știm deja că ei garantează o rezistență inedită, respirabilitate și adaptabilitate. De asemenea, știm că ei sunt extrem de confortabili. Ce altceva ne mai încântă la acești pantofi?

Talpa extrem de ușoară și flexibilă. Făcută din două straturi, fiecare dintre ele fiind responsabil pentru altceva, ea face ca fiecare pas să fie la fel de blând ca mersul cu picioarele goale pe un covor de pluș. Spuma EVA garantează absorbția excelentă a șocurilor, chiar și atunci când te plimbi pe o suprafață neuniformă, iar stratul de cauciuc rezistent la abraziuni asigură aderența pe orice tip de suprafață urbană.

În plus, profilul redus nu restricționează mișcarea și, în același timp, se potrivește cu ușurință la orice ținută urbană sau casual. Mulțumită gamei bogate de culori, oricine își va putea găsi modelul preferat – atât femeile care doresc să înlocuiască pantofii cu toc cu încălțămintea lifestyle, cât și bărbații care doresc să dea o notă chic ținutelor lor, precum și cei mici, care fac primi pași în moda urbană. Și tu, ai deja acest model emblematic de pantofi sport în garderoba ta?