06.08.2019 | Vei citi în 8 min

RIVALITATE ÎN LUMEA SNEAKERȘILOR – ADIDAS ZX FLUX SAU NIKE AIR MAX?

Iată adevărata bătălie a giganților! Doi lei fioroși în rândul brandurilor sport, care rivalizează între ei de cel puțin o jumătate de secol, se confruntă din nou, comparând de această dată cele mai cunoscute modele. Cauți sneakerși confortabili cu aspect clasic, pe care să te poți baza oricând? Tocmai acestea sunt caracteristicile celebrilor pantofi sport adidas ZX Flux și a revoluționarilor Nike Air Max. Fiecare dintre aceste modele are atât susținători, cât și adversari. Pe care dintre ele este mai bine să-l alegi? E timpul să-i inviți pe rivalii streetwear-ului să intre în ring!

ADIDAS FLUX, ADICĂ INSPIRAȚIE DIN CLASIC

Dacă privești asupra lucrurilor din punct de vedere cronologic, un lucru e sigur – ZX Flux de la adidas a apărut pe piață de mai mult timp. Brandul a fost creat în anul 1924, iar de atunci și-a perfecționat în mod constant produsele prin dezvoltarea de noi tehnologii și soluții. De aceea fiecare model nou apărut se bucura de o atenție tot mai mare. Adevărata revoluție a avut loc în anul 1984 – în acel timp și-a făcut debutul primul model din seria ZX, care a marcat direcția de dezvoltare pentru următoarele decenii. Inițial seria a fost creată pentru sportivi, în special pentru alergători și tocmai de aceea au fost introduse noi tehnologii. Talpa din spumă, partea superioară din nylon cu plasă, umplutura moale, sistemul de înșiretare Gilly și elementele reflectorizante – toate acestea au fost destinate profesioniștilor. Cu timpul însă inclusiv amatorii și iubitorii modei stradale au început să-și dea seama de confortul și funcționalitatea acestor pantofi sport. Apogeul întregii serii ZX a fost modelul revoluționar 8000, a cărui premieră a avut loc în anul 1989 și care din momentul apariției stabilește trendurile în mod constant. De ce a devenit dintr-odată atât de popular încât să fie numit astăzi model iconic? Răspunsul este simplu – acești pantofi sport au fost printre primii care au îmbinat confortul necesar alergătorilor cu look-ul modern, atât de dorit de sneakerheads. Prin crearea modelului ZX 8000, adidas a dovedit că pantofii sport profesioniști pot fi atât confortabili, cât și avansați din punct de vedere tehnic, urmărind în același timp îmbinarea dintre funcționalitate și ultimele tendințe. La fix 30 de ani de la apariția primului model al faimoasei serii, marca cu cele trei benzi caracteristice apelează din nou la ea, creând pantofii sport de alergare, care reprezintă încoronarea întregii serii: ZX FLux.

ADIDAS FLUX PENTRU FIECARE!

Bazându-se în continuare pe designul apreciat al încălțămintei din anul 1989, designerii adidas au reînnoit-o, schimbând nu numai materialele, dar și aspectul. Partea superioară este subțiată, iar pielea întoarsă, din care a fost confecționată, a fost înlocuită cu plasă din nylon modernă, care pune accentul pe lejeritatea pantofilor sport adidas Flux. În schimb talpa a rămas neschimbată, fiind concepută special pentru distanțele lungi. Este prevăzută cu tehnologie Softshell, aplicată în zona călcâiului și a degetelor, având rolul de a asigura o amortizare excelentă. Lucrul aprecait cel mai mult de către alergători este sistemul Torsion, care garantează piciorului suport și permite schimbarea rapidă și ușoară a direcției. Partea din față și din spate a piciorului asigură o deplasare confortabilă, fapt datorită căruia pantofii sport sunt potriviți pentru orice suprafață, fiind totodată o alegere excelentă când vine vorba de distanțe mari. Cel mai tânăr moștenitor al seriei ZX este un model hibrid, care face trimitere la varianta 8000. Deși avem de-a face cu o încălțăminte sport, aspectul ei precum și profilul ușor, dar subțire îi atrage pe fanii stilului urban. Acești pantofi sport se încadrează în stilul streetwear și pot fi purtați cu aproape orice – pantaloni de trening sau colanți, blugi și chiar rochii sau fuste, fiind astfel completarea ideală a unor ținute interesante.

NIKE AIR MAX: E TIMPUL PENTRU O SCHIMBARE!

Cine este rivalul pantofilor sport adidas Flux? Cu siguranță adversarul lor nu are nevoie de nicio introducere! Nike Air Max este un adevărat rege al străzilor orașului și unul dintre cei mai cunoscuți pantofi sport din istorie…motiv pentru care ajung de multe ori să fie contrafăcuți. Chiar și o persoană mai puțin pricepută știe că cel mai cunoscut model de încălțăminte sport, asociat cu stilul streetwear este Air Max. Acești sneakerși sunt recunoscuți în întreaga lume, iar de câțiva zeci de ani reprezintă cel mai dorit element în rândul iubitorilor modei stradale. Premiera lor a avut loc în anul 1987 și încă de atunci se bucură de o mare popularitate din partea sportivilor, a amatorilor și a profesioniștilor. Sunt apreciați de toți aceia, care pur și simplu caută o încălțăminte casual confortabilă, potrivită pentru mai multe ocazii. În ce constă succesul lor? În primul rând e vorba de calitatea fără egal, care rămâne neschimbată în ciuda trecerii timpului. Modelele, care au apărut ulterior reprezintă o îmbunătățire a ceea ce a provocat mica revoluție la începutul existenței seriei. Așa-zisa revoluție a condus la crearea micii ferestre, prin care se poate observa perna de aer ultra confortabilă. Un lucru clar nu poate fi ținut secret – premiera Nike Air Max a produs multe schimbări, făcându-și simțită prezența în întreaga lume. Ideea surprinzătoare, în care nici departamentul de marketing nu a avut încredere la început, s-a dovedit a fi cea mai inteligentă mișcare.

Vezi Nike Air Max

LOOK-UL CARE A CUCERIT STRĂZILE

Ce au așa deosebit de oferit pantofii sport Air Max? Bineînțeles este vorba de confortul extraordinar! Revoluția sneakerșilor a pornit tocmai de la ideea de a arăta ce stă la baza confortului de neegalat a acestor pantofi sport. Deși modelul cu pernă de aer Air Sole expusă părea la început o idee riscantă, s-a dovedit a fi o schimbare apreciată de iubitorii stilului sport! Fereastra mică din talpă, inițial mai mare și destul de simplă, a ajuns să capete dimensiuni mai mici și mai subtile, devenind semnul distinctiv al întregii serii, dar și al brandului Nike în sine. Recunoașterea ideii inovatoare de a expune sistemul de amortizare (a cărui lejeritate era deja cunoscută datorită modelului anterior Air Force One) este completată de admirația pentru designul întregului model. Încălțămintea Air Max și-a câștigat faima și datorită altor elemente în afară de talpa, care îndeplinește un rol esențial. Merită să ne îndreptăm atenția și asupra părții superioare confortabile și flexibile, care protejează eficient piciorul. Cu timpul s-a dovedit faptul că pantofii sport oferă multe posibilități atunci când vine vorba de aspect. Brandul Nike a mizat pe diversitatea de culori și a lansat noi modele de Air Max în nuanțe moderne. Au fost lansate modele în culori neutre, casual, pastelate – iubitorii de sneakerși aveau de unde alege. Și în continuare au pentru că deși de la debutul primului model Nike Air Max au trecut peste 30 de ani, încă apar noi versiuni color. Generațiile mai tinere continuă să aprecieze ceea ce i-a încântat pe utilizatori încă de la sfârșitul anilor 80. Clasicul nu îmbătrânește!

CONFRUNTAREA GIGANȚILOR

Bătălia a ajuns la final! Pe de-o parte avem adidas ZX Flux – modelul care a rezultat ca efect al unei lungi evoluții, fiind încoronarea seriei și câștigându-și statutul de model iconic în rândul sportivilor. Apreciați de atleți și alergători, acești pantofi sport și-au găsit locul în moda stradală, încadrându-se perfect în stilul streetwear, caracterizat prin lejeritate și libertate. Lipsiți de accesorii inutile, ei nu își pierd capacitatea de a asigura confort, fiind în același timp incredibil de ușori. Adversarul încălțămintei adidas ZX Flux este revoluționarul Nike Air Max, care a apărut brusc, transformându-se rapid într-o senzație globală. Designul unic, care constă în expunerea pernei de aer responsabile pentru amortizare, este doar una dintre ideile inovatoare, aplicate de designerii brandului, recunoscut datorită simbolului Swoosh. Așadar ce vei alege? O astfel de decizie nu este ușoară. Conform unor recenzii, ambele modele sunt incomparabil de confortabile spre deosebire de alți sneakerși. Cu toate acestea, adidas ZX Flux pare să fie la conducere. Pe de altă parte, fiecare model are propriile avantaje și astfel totul devine o chestiune de gusturi – alege-l pe acela, care se potrivește cel mai bine stilului tău streetwear.