16.09.2019 | Vei citi în 8 min

CUM DEOSEBEȘTI ÎNCĂLȚĂMINTEA ORIGINALĂ ADIDAS NMD DE FAKE-URI?

Cei mai buni adidași sunt de neînlocuit – fiecare fan al modei stradale știe acest lucru. Îți asigură confort, au un design excelent, dar prezintă un dezavantaj major: sunt deseori contrafăcuți! Din păcate nici pantofii sport adidas NMD, adică iconicii „nomazi” nu sunt excepția. Producătorii de fake-uri cunosc o mulțime de metode mai mult sau mai puțin pricepute pentru a masca înșelătoria și pentru a păcăli clienții neatenți. Cândva era destul de ușor să observi că ceva nu e în regulă, dar cu cât sunt mai vigilenți iubitorii de sneakerși, cu atât mai elaborate devin metodele, pe care le folosesc producătorii de încălțăminte contrafăcută. Cum să nu te lași păcălit? E simplu – e suficient să știi la ce să te uiți! Iată câteva ghiduri practice, care să te ajute să recunoști pantofii sport adidas NMD.

Încredere de la prima întâlnire

Mulți iubitori ai modei stradale (și nu numai) își fac cumpărăturile pe internet. Nu e niciun secret faptul că e mult mai confortabil așa. Într-o singură seară poți vedea o mulțime de modele, le poți verifica recenziile și poți plasa și comanda – și asta fără să te ridici de pe canapea sau să pierzi vremea prin magazine. Crezi că sunt povești? Ți se pare! Însă tocmai online e cel mai ușor să dai de pantofi sport contrafăcuți, printre care și ultra confortabilii „nomazi”. La ce să fii atent ca să nu te lași păcălit? În primul rând asigură-te că magazinul, a cărui ofertă o răsfoiești, este de încredere. Un indiciu ar fi opiniile de pe internet, dar mai ales aruncă un ochi peste rubricile „despre noi” sau „contact” – neapărat trebuie să fie acolo denumirea firmei precum și numărul de înregistrare în registrul comerțului și codul unic de înregistrare (CUI). Evită să cumperi de la vânzătorii de pe site-urile de licitații, în special de la cei, al căror nickname sună ciudat și care oferă mii de produse în toate culorile curcubeului.

Să nu ai încredere nici în pozele, pe care le găsești. Magazinele care oferă produse fake afișează deseori pe pagina lor doar miniaturi, pe care nu le poți mări, sau care după maximalizare se dovedesc a fi de calitate slabă și nu îți spun prea multe despre produs. Poți evita să fii înșelat și prin compararea prețului propus de vânzător cu cel sugerat de brandul adidas. Dacă prețul din catalog este de 600 RON, iar tu găsești același produs cu 200 RON, atunci să nu te lași păcălit! O diferență atât de mare este un semn clar că ai de-a face cu un fake, realizat în mod neglijent și din materiale de proastă calitate. O alta modalitate de a păcăli potențialul client este de a introduce în ofertă o versiune, care… nu a existat niciodată. Cel mai bine este să introduci codul produsului în motorul de căutare și să vezi dacă adidas chiar a produs acel model!

Look-ul general

Te decizi să faci cumpărăturile în magazinul fizic? O idee excelentă! Când iei produsul de pe raft în mână, riscul să devii o victimă a înșelătoriei este mai mic, însă trebuie să fii atent. Falsificatorii știu să fie cu adevărat șireți! La ce trebuie să fii atent? În primul rând începe prin a te uita cu atenție la încălțămintea respectivă. Verifică dacă de la prima vedere nu observi vreun defect sau puncte slabe. Pantofii sport adidas NMD original, ca și celelalte produse ale brandului, sunt confecționate cu atenție sporită la detalii. Dacă sunt elemente în neregulă care îți sar în ochi: fire ieșite, zgârieturi și orificii nefinisate atuci înseamnă că produsul la care te uiți este fake. O atenție deosebită trebuie acordată și cusăturilor – acestea trebuie să fie uniforme și drepte, realizate cu grijă și nu pe fugă. Trecerea de la materialul din interior la cel din exterior trebuie să fie perfectă. Marca adidas nu își permite să facă greșeli în privința asta! Orice fragment mult prea ieșit în afară sau orice denivelare ascunsă sunt semne clare că ai de-a face cu un fake. Când ești în căutarea „nomazilor” tăi preferați în magazin e important să te uiți de asemenea la cutie – ai dreptul! Ambalajul original ar trebui să fie făcut cel puțin la fel de minuțios ca adidașii din interior. Dacă ți se pare de calitate proastă, ușor deteriorabilă sau dacă arată ca o bucată obișnuită de carton (pentru că, de exemplu nu este imprimată), mai bine pune încălțămintea la loc pe raft și caută alt magazin. În acesta mai mult ca sigur se vând fake-uri!

Legat de brand

În timp ce te uitai pe internet la poze cu produse contrafăcute cu siguranță ai observat detaliul, care îți indică clar faptul că ceva este în neregulă și anume stâlcirea denumirii brandului. Abibas, Abidas, Abbas… sunt doar câteva dintre numeroasele posibilități. Crezi că nu mai ai cum să fii păcălit? Te înșeli! Nu uita că niciodată nu citim cuvintele literă cu literă – mintea noastră înregistrează doar prima și ultima literă, formând în mod automat cuvântul corect, care ar trebui să se afle în fața ochilor tăi. Așadar e suficient ca denumirea stâlcită să înceapă cu „a” și să se termine cu „s”, pentru ca noi să citim adidas. Din acest punct de vedere întâmpinăm ceva probleme cu adidașii NMD, deoarece branding-ul se află pe limbă și este destul de întunecat, așadar putem fi ușor păcăliți. Cum să ne ferim de acest lucru? În niciun caz nu trebuie să umblăm cu lupa după noi! E suficientă puțină atenție… să privești mai îndeaproape talpa. Acolo, de asemenea, ar trebui să se regăsească denumirea brandului. Dacă nu o găsești sau descoperi că a fost scrisă greșit înseamnă ca ceea ce ții în mână este un fake. Un alt lucru care îți poate indica originalitatea încălțămintei este numărul de benzi de pe lateralul părții superioare. Conform tradiției începute de fondatorii brandului, adidas se prezintă întotdeauna cu trei benzi – nu două, nu patru, nu cinci. O altă metodă pe care o folosesc producătorii de fake-uri este convertirea „frunzei de trifoi” într-o… frunză de marijuana. Prin urmare, merită să fii atent și la acest detaliu.

Nu e doar o etichetă

Asta e tot? Bineînțeles că nu. O dovadă a faptului că avem de-a face cu un produs fals poate fi chiar eticheta în sine. Ca fiecare produs adidas și sneakerșii NMD sunt confecționați în cel mai mic detaliu. Mai mult decât atât, tocmai calitatea etichetei este deseori dovada principală a înșelătoriei, pentru că producătorii de fake-uri nu îi acordă nicio importanță. Cusută strâmb, inegală și cu fire care ies în afară – toate acestea îți atrag atenția, dar pentru a fi absolut sigur verifică, de asemenea, ce se află pe ea. Ai putea să rogi vânzătorul să îți mai dea încă un model identic ca să compari conținutul etichetei în ambele cazuri. Dacă e identică să nu cumperi! Fiecare pereche ar trebui să aibă alt număr de serie – așa stau lucrurile în cazul încălțămintei originale. Un alt lucru pe care îl poți face este să introduci numărul de serie în motorul de căutare. O astfel de metodă necesită o anumită atenție, dar merită să o folosim atunci când vrem să fim absolut siguri că ceea ce cumpărăm este încălțămintea adevărată adidas NMD. Doar datorită atenției acordate detaliilor înainte de cumpărare poți avea garanția faptului că ai de-a face cu un produs original, care nu numai că arată excelent, dar îți și asigură rezistență timp de mai multe sezoane. Așadar merită să fii cu ochii-n patru!

Vezi adidas NMD pentru bărbați