13.11.2019 | Vei citi în 4 min

Comparație între adidas EQT și Ultraboost

Când au reapărut pe piață pantofii sport adidas EQT, toată lumea a crezut ca modelele Ultraboost vor dispărea. De ce? Noua ediție a modelului iconic din anii 90 era și ea prevăzută cu spumă faimoasă, iar în plus s-a dovedit că există o cantitate mai mare decât în modelele Boost, care ar fi trebuit să fie celebre tocmai datorită ei… Lumea a început să se întrebe care este rostul de a ține la vânzare ambele serii. Să rezolvăm această dilemă. Cantitatea de spumă boost din pantofii sport EQT și Utraboost este un criteriu de evaluare suficient?

DIFERENȚA STĂ ÎN DETALII

Modelele aparent asemănătoare se diferențiază prin anumite elemente, pe care le remarcăm abia în momentul în care analizăm pantofii sport cu mai multă atenție. Care sunt diferențele cele mai importante? În primul rând partea superioară. În cazul modelelor EQT este confecționată din material mesh, care e mai puțin aerisit decât Primeknit, folosit pentru realizarea modelelor Ultraboost și, în același timp, mai rigid în comparație cu țesăturile elastice. EQT are limba cusută pe o parte a pantofului sport, iar pe cealaltă cealaltă parte a fost lăsată liberă, astfel încât pantoful să se poată ajusta atât piciorului mai îngust, cât și celui mai lat. În schimb, modelele Ultraboost nu sunt prevăzute cu limbă, lucru caracteristic pentru acești pantofi sport, a căror parte superioară seamănă cu o șosetă – se ajustează mult mai ușor pe picior fără a pune presiune prin folosirea șireturilor. Cantitatea de spumă din talpă este, de asemenea, importantă. Într-adevăr modelele EQT sunt prevăzute cu o cantitate mai mare. Multe persoane consideră că în cazul acestor pantofi sport, spuma este mai moale. Cu toate acestea, Ultraboost are o bandă de rulare caracteristică, care sporește aderența și distribuie uniform energia. În schimb, încălțămintea EQT nu este dotată cu o astfel de bandă, însă are un sistem de înșiretare, care se întrepătrunde cu benzile cusute pe partea superioară. În cazul modelelor Ultraboost, potrivirea pe picior se datorează materialului Primeknit. În ceea ce privește aspectul, pantofii sport Ultraboost sunt prevăzuți cu inserții din TPU, al căror rol este de a asigura stabilitate piciorului și călcâiului. Modelele EQT, însă, au un look futurist, o structură mai masivă și sunt completate de celebrele trei benzi ale brandului de pe laterale.

CE FACI ÎN FIECARE ZI?

Toate acestea reprezintă doar o serie de informații. În ce scop pot fi folosite aceste modele? Totul depinde de activitățile tale de zi cu zi. Dacă îți dorești o încălțăminte elegantă și confortabilă, care să se asorteze ușor cu ținutele de fiecare zi, atunci cea mai bună alegere o reprezintă pantofii sport adidas EQT. Multă lume recunoaște faptul că este greu să găsești o încălțăminte moale și confortabilă cu care să poți merge ca și cum ai pluti printre nori. Cu toate acestea senzația de moale la pășire nu este neapărat folositoare în timpul alergării. A venit timpul pentru pantofii sport de alergare? Atunci alege adidas Ultraboost. Șoseta se ajustează perfect pe picior, iar cantitatea corespunzătoare de spumă asigură amortizare și o bună stabilitate. Banda de rulare are proprietăți antiderapante și garantează o bună distribuție a energiei în timpul parcurgerii distanței stabilite.

Reține faptul că atât în seria EQT, cât și în cea Ultraboost se regăsesc modele, care diferă între ele prin aspect și materialele folosite în vederea realizării lor. Noi ne-am concentrat asupra celor mai cunoscute modele ale seriilor: EQT Support 93/17 și pantofii sport clasici adidas Ultraboost.