04.08.2020 | Vei citi în 4 min

Cum se curață pantofii sport marca Vans din material?

Sfaturi practice pentru orice sneakerhead

Probabil că orice fan al brandului Vans într-o anumită etapă de utilizare a tenișilor se întreabă cum să-și curețe eficient încălțămintea preferată. Dat fiind faptul că aceasta este confecționată în mare parte din materiale textile, pe internet putem găsi opinii că este suficient să o aruncăm în mașina de spălat… Nu te lăsa înșelat – acesta este doar un mit! Nu numai că nu trebuie să ne spălăm pantofii sport în mașina de spălat, dar această idee nu este tocmai o variantă bună! În primul rând, este vorbă de talpa, care se poate deteriora. Lipiciul, din care este realizată, își pierde proprietățile în timpul spălării. De aceea, încălțămintea curățată în mașina de spălat se dezlipește și se deteriorează mai repede. Așa că merită să acorzi importanță și să fii sigur că pantofii sport preferați vor fi rezistenți mai mult timp… Vezi modalitățile de curățare a încălțămintei marca Vans pe care ți le recomandăm!

Natural! Bicarbonat de sodiu, apă cu săpun…

În primul rând, merită să îndepărtăm cea mai mare murdărie. Dacă, de exemplu, pe pantofii sport este noroi uscat, trebuie mai întâi să îl elimini cu peria pentru a nu agrava problema. Dacă tenișii tăi de la Vans sunt confecționați din material, pur și simplu spală-i cu apă și săpun. Important! Nu punem întreaga încălțăminte sub robinet și nici nu o udăm complet! Pune puțin săpun și apă pe un burete sau o cârpă și freacă ușor murdăria. Pantofii sport de culoare albă pot fi spălați cu bicarbonat de sodiu – este un agent natural și delicat, utilizat în bucătărie și pentru curățare. Aplică soda amestecată cu puțină apă pe pată și lasă-o câteva zeci de minute. După îndepărtarea amestecului, nu trebuie să existe nicio urmă de pată.

vans-old-skool-1
vans-old-skool-2
vans-old-skool-3
vans-old-skool-4
vans-old-skool-5

Spume și preparate pentru curățarea pantofilor sport

La Sizeer, îți punem la dispoziție preparate speciale pentru curățarea pantofilor sport și a încălțămintei din material. Acestea sunt foarte delicate, deoarece adesea sunt completate de elementele ca material tip plasă sau materiale sintetice, realizate cu ajutorul diverselor tehnologii – și de aceea au nevoie de un tratament special. Poți curăța cu ușurință modelele marca Vans din material cu ajutorul acestor produse. Cu siguranță nu le va face rău! Spuma Empire Clean Keeper este perfectă pentru curățarea murdăriei persistente, iar sprayul special Fresh Express poate fi folosit pentru reînnoirea aspectului încălțămintei. Vrei să îți protejezi pantofii sport preferați împotriva murdăriei? În cazul acesta folosește produsul de impregnare Dirt Blocker! Datorită acestui produs poți să faci față petelor în viitor. Evită să folosești detergenți puternici – aceștia pot deteriora materialul și, cu siguranță, reduc rezistența acestuia. Când vine vorba de produsele mai puternice, talpa și cauciucul care înconjoară partea superioară reprezintă excepții – dar, deși ne putem permite mai mult atunci când curățăm această parte, nu trebuie să exagerăm pentru a evita dezlipirea.

Este mai bine să previi decât să-ți pară rău

Este clar că pantofii sport se deteriorează, iar tălpile și materialul tenișilor de culoare albă se îngălbenesc. Dar folosirea corespunzătoare asigură rezistență timp de mai mult sezoane la rând. Nu uita să alegi încălțămintea în funcție de vremea de afară. Modelele marca Vans nu vor fi cea mai bună idee în timpul unei furtuni. Și când se udă, lasă-le să se usuce natural – să nu folosești uscătorul și să nu le pui pe calorifer. Dat fiind faptul că majoritatea tenișilor sunt realizați în totalitate din materiale textile, trebuie să le oferim o pauză din când în când – datorită acestui fapt, mirosul neplăcut nu se va instala în interiorul pantofilor sport. De asemenea, ar trebui să folosim din când în când un produs de impregnare a încălțămintei. Nu este doar o modalitate de a reîmprospăta aspectul tenișilor marca Vans. Produsele adecvate vor impregna materialul și ne vor permite să ne bucurăm de pantofii sport preferați mai mult timp.

VEZI VANS OLD SKOOL PENTRU FEMEI:

VEZI VANS OLD SKOOL PENTRU BĂRBAȚI: