10.11.2020 | Vei citi în 4 min

Încălțămintea Fila Ray Low de culoare albă cucerește streetwear-ul!

Încălțămintea clasică de culoare albă, decorată cu logo-ul iconic al brandului, este rețeta succesului. Nu e deloc surprinzător faptul că pantofii sport Fila Ray Low au cucerit rapid străzile orașului și au devenit nu numai unul dintre cele mai populare modele dad shoes, dar în același timp pur și simplu un nou clasic.

Marea revenire a brandului iconic

Marca Fila a luat naștere la începutul secolului trecut și inițial n-a avut pantofi sport lifestyle în oferta sa. Compania fondată în Italia a produs echipamente și îmbrăcăminte pentru alpiniști. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă de obicei cu brandurile sport, calitatea înaltă a finisajului și designul deosebit au început să se bucure de o mare popularitate în întreaga lume. Așa că marca a decis să-și extindă activitatea. În anii ‘70, brandul Fila a creat îmbrăcăminte pentru alte discipline sportive și a colaborat cu starurile din lumea sportului. Datorită acestui fapt, marca a devenit mai cunoscută și, în anii ‘80, a dominat nu numai terenurile de tenis și fotbal, ci și străzile orașului. Adevăratul boom în ceea ce privește îmbrăcăminteaîncălțămintea și accesoriile brandului a avut loc în anii ‘90. În acea vreme era greu să găsești o persoană care să nu cunoască logo-ul iconic sub forma literei „F”.

Dad shoes

În ciuda popularității enorme, la sfârșitul secolului XX marca Fila a dispărut, iar după câțiva ani a revenit, însă business-ul italian s-a transformat într-unul corean. În acest fel brandul a redevenit unul dintre cei mai importanți producători de produse în stil streetwear. Iar produsul care s-a dovedit a fi cel mai bun dintre toate propunerile sale a fost… încălțămintea dad shoes. Marca Fila a devenit un maestru în crearea acestui trend. De unde vine acest succes? Designerii au vrut să reînnoiască pantofi sport masivi, cunoscuți în anii ‘80 și ‘90, de obicei de culoare gri, apreciați de persoanele în vârstă și să creeze ceva absolut inovator și cool. Inițial, modelele au ieșit în evidență prin „urâțenia” lor, fapt datorită căruia unele caracteristici au fost atât de exagerate, încât au devenit frumoase. Următorul pas a fost schimbarea formei: partea superioară cu model patchwork, combinațiile de culori interesante, elementele futuriste sau detaliile asemănătoare unor nori. Încălțămintea Fila Ray Low de culoare albă reprezintă un fel de nebunie moderată, adică compromisul perfect între inspirațiile retro, stilul clasic și trendul ugly shoes.

Pantofi sport de culoare albă – un must have în orice garderobă

Partea superioară clasică a încălțămintei Fila Ray Low este realizată din mai multe straturi de materiale (material respirabil tip plasă și piele sintetică), care creează „valuri” dinamice și moi. Același lucru este valabil și în cazul tălpii, a cărei parte frontală este îngustă. Șireturile rotunde conferă modelului un caracter unic. Pantofii sport masivi sunt un element iconic al oricărui outfit. Datorită culorii albe, modelul a devenit completarea universală a ținutelor vestimentare. Mai mult decât atât… încălțămintea iese în evidență prin căptușeala moale, amortizarea optimă și calitatea înaltă a finisajului, care garantează confort la purtare și rezistență. Toate aceste caracteristici reprezintă răspunsul la întrebarea de ce modelul este atât de cunoscut. De multă vreme, pantofii sport în nuanță de alb sunt un must have în orice garderobă – îi poți purta cu blugi, pantaloni cargo, pantaloni de treningrochii, trenciuri și chiar cu… costume. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unor soluții clasice și universale, cu siguranță acorzi atenție trendurilor actuale. Faptul că mulți fani ai streetwear-ului apreciază modelul Ray Low se datorează combinației perfecte dintre două lucruri. Pe de o parte, încălțămintea oferă rezistență timp de mai multe sezoane la rând, iar pe de altă parte se încadrează perfect în cele mai moderne trenduri. La Sizeer îți punem la dispoziție modele atât pentru bărbați, cât și pentru femei.