06.08.2019 | Vei citi în 9 min

Cum deosebești adidașii originali ZX Flux de fake-uri?

Un lucru care pare bine făcut de multe ori se dovedește a fi o imitație – adevărații sneakerheads cunosc foarte bine această situație. În căutarea sneakerșilor ideali de la branduri de top este foarte ușor să nimerești în magazine, care îți oferă produse iconice și cele mai noi modele la prețuri incredibil de mici. Tocmai aici apare problema… este o oportunitate surprinzător de bună sau o păcăleală? Adidașii originali ZX Flux sunt doar o copie mai mult sau mai puțin reușită? Vezi cum poți să recunoști cu ce ai de-a face… și nu te lăsa păcălit!

In style we trust

Fără prea multe cuvinte – adidas este unul dintre cele mai bune și cele mai apreciate branduri din lume. Ce se află în spatele faimei? În primul rând finisajul de cea mai înaltă calitate și atenția la detalii. Fiecare produs este confecționat din cele mai bune materiale, iar ZX Flux nu face excepție. Și deși nimeni nu ne interzice să avem pantofi făcuți după modelele iconice, merită să avem ce-i bun. Încălțămintea fake, deși are un aspect asemănător cu originalul, nu îți poate oferi aceleași lucruri. Este mai puțin confortabilă, mai puțin rezistentă și se deteriorează mai repede decât te aștepți. De aceea este mai bine să mizezi pe produse originale. În plus, autenticitatea nu este nici ea lipsită de semnificație. Streetwear apreciază sinceritatea mai mult decât orice. Acesta a fost motivul pentru care a apărut acest trend – ca o manifestare împotriva normelor și canoanelor rigide care au falsificat ceea ce este natural. Pantofii sport în stil minimalist adidas ZX Flux fac referire la modelul iconic ZX 8000 din anii 80. Se încadrează perfect în acest trend. Look-ul universal, cu adevărat urban, se potrivește cu orice outfit și tocmai de aceea acești pantofi sport din colecția adidas ajung să fie cel mai des contrafăcuți. Nu ne dăm seama de la prima vedere de diferențele dintre un produs original și unul fake, dar atunci când știi exact la ce să fii atent poți observa imediat. Cum să nu te lași păcălit? Iată câteva sfaturi pe care fiecare sneakerhead ar trebui să le ia în considerare!

Ocazia vieții tale?

Detectarea fake-urilor ar trebui să înceapă cu o comparație a prețurilor, mai ales dacă facem cumpărăturile pe internet. Aceasta este una dintre cele mai ușoare modalități de a afla dacă modelul la care ne uităm este cu adevărat original. Cum se face acest lucru? Pe site-ul adidas se găsește catalogul cu valoarea produsului – astfel poți afla cât valorează. Este suficient să compari suma cu prețul de pe site-ul magazinului. Dacă vânzătorul este unul cinstit, prețul ar trebui să fie similar. O diferență incredibil de mare (uneori chiar și în jur de 80%!) poate sugera faptul că cineva ne oferă un produs contrafăcut. Excepțiile sunt extrem de rare! O altă modalitate de a înșela cumpărătorul destul de des întâlnită este de a-i oferi o încălțăminte pe o culoare care nu există. Ai îndoieli în ceea ce privește prețul, dar îți place ca sneakerșii să aibă o culoare neobișnuită? Mai bine verifică dacă cu adevărat există! adidas, la fel ca toate brandurile importante, scoate pe piață modele în variante de culori strict definite, iar fiecărui produs îi este ținută evidența pe pagina de internet oficială. Dacă modelul respectiv există doar într-un singur magazin, iar prețul este foarte mic, este posibil să ai de-a face cu un fake. Mai bine eviți o astfel de achiziție!

Puterea comparațiilor, puterea internetului

Frauda poate fi camuflată în mod inteligent. Ce se întâmplă dacă prețul nu pare suspect, varianta de culoare este neutră și apare și pe site-ul producătorului? Atenție – această versiune poate fi în continuare un fake! Pentru a verifica acest lucru merită să te uiți la modul în care a fost ambalată încălțămintea. O atenție deosebită trebuie acordată etichetei și, mai precis, felului în care a fost făcută. Da, vezi bine! adidas, la fel ca celelalte branduri mari, pune accent inclusiv pe astfel de lucruri mărunte. Pantofii sport adidas ZX Flux au o etichetă uniform tăiată și cusută, fără fire care să iasă în afară sau găuri. Informațiile de pe etichetă sunt clare, iar literele și semnele sunt distanțate în mod egal. Creatorii de fake-uri nu acordă nici o importanță acestui lucru, de aceea, sneakerșii produși sunt tratați cu neglijență. Pentru a face o evaluare corectă te poate ajuta fotografia etichetei originale, pe care o găsești cu ușurință pe web, introducând cuvintele „adidas zx flux etichetă”. La fel de importante sunt și informațiile care se află pe etichetă, mai exact: numărul de serie. Acesta este un cod special, pe care îl primește fiecare model de încălțăminte. În situația aceasta, prima diferență este ușor de identificat – fake-urile au întotdeauna același număr. Dacă ești în magazin și ai posibilitatea să compari două modele, asigură-te că modelul de pe pantof se potrivește cu cel tipărit pe cutie. Și aceasta este o modalitate destul de obișnuită prin care se încearcă păcălirea clientului. O altă metodă prin care se poate verifica autenticitatea produsului este introducerea codului în motorul de căutare pentru a vedea dacă apare pe pagina de internet a producătorului. Datorită acestui lucru, poți obține de la o sursă directă informația dacă un anumit model există sau nu.

Testarea spiritului de observație

Una dintre cele mai simple modalități de a păcăli cumpărătorul este prin a-i testa spiritul de observație atunci când vine vorba despre denumirea brandului sau a modelului. Ai impresia că nu ai cum să fii păcălit? Cel mai probabil te înșeli! Creierul uman nu „citește” fiecare literă separat, ci doar pe prima și ultima. Pe baza acestui mecanism ne vine în minte cuvântul – tocmai de aceea greșelile de tipar sunt greu de observat. Producătorii de încălțăminte necinstiți știu acest lucru și profită fără scrupule. Este foarte simplu! E suficient să creeze un model de pantofi sport, care să arate exact ca adidașii originali ZX Flux și în locurile potrivite să treaca denumirea brandului, care doar seamănă cu originalul – trebuie doar să înceapă cu „a” și să se termine cu „s”. Addidas? Abibas – acestea sunt doar câteva exemple. Într-un mod asemănător putem fi păcăliți în ceea ce privește logo-ul. Câte benzi are logo-ul adidas? Două? Trei? Sau poate patru? Nu căuta, îți dăm noi răspunsul: mereu sunt trei benzi. De aceea merită sa verifici de cel puțin două ori dacă totul este în regulă și să te uiți atent la ceea ce scrie pe etichetă și pe cutie. E suficientă o mică schimbare, pe care nu o observăm sau o literă în plus pe care o ignorăm, pentru ca pantofii sport contrafăcuți să ajungă în garderoba noastră.

Diferența stă în detalii

Alte modalități prin care putem recunoaște fake-urile necesită o mai mare atenție din partea noastră, dar cu siguranță ar trebui să le știm. Creatorii de pantofi sport adidas fake sunt tot mai buni în ceea ce fac, dar adevărații sneakerheads știu să facă diferența! Știu la ce să se uite cu atenție pentru a identifica un produs fals. Mai presus de toate, merită examinate mai îndeaproape cusăturile. În cazul pantofilor sport originali adidas flux cusăturile sunt egale și realizate cu multă precizie. Fake-urile nu sunt cusute cu atenție și dau impresia că au fost făcute în grabă. Așadar dacă observi neregularități, fire care ies în afară sau găuri între cusături, este mai bine să renunți la gândul de a cumpăra produsul, pentru că altfel cu siguranță vei regreta! În plus, în cazul fake-urilor, trecerea de la materialul exterior la cel interior este inexactă – aici, de asemenea, este vorba de coaserea în grabă, fără mașinile și tehnologiile caracteristice adidas. Un alt element distinctiv este calitatea materialelor. Bătăturile, băşicile și rănile, care apar la purtare sunt dovada că pantoful sport nu este original! adidas lucrează numai cu materiale de cea mai înaltă calitate, iar modelul adidas flux este realizat de specialiști, al căror atelier a fost constant îmbunătățit de-a lungul anilor – așadar nu ai cum să te aștepți la greșeli din partea lor. În căutarea unui răspuns la întrebarea dacă ținem în mână un produs fals, merită să ne uităm mai îndeaproape la partea din spate – acesta este locul în care cel mai des se ascunde răspunsul. La încălțămintea adidas fake, trecerea de la materialul exterior la cel interior este inexactă și mai mult sau mai puțin lipsită de atenție.