27.11.2023 | Vei citi în 4 min

Cum se curata incaltamintea de la Converse?

Lumea merge inainte, moda si tendintele se schimba, dar aceste simboluri clasice continua sa ramana in voga in randul incaltamintei. Pana la urma, tenisii de la Converse sunt unii dintre cei mai recognoscibili pantofi din lume! Istoria acestora dateaza de mai bine de un secol, iar popularitatea lor nu s-a diminuat. Acest model iconic atrage atat iubitorii de streetwear, cat si pe cei carora le place sa combine pantofii sport cu un look casual. Daca vrei ca tenisii tai sa te poarte vreme indelungata pe strazile orasului, iar steaua iconica din logo sa straluceasca pentru multe sezoane de acum incolo – citeste cum sa-ti cureti incaltamintea de la Converse!

First things first – pregatirea corespunzatoare

Iti surade gandul de a avea mereu incaltamintea curata? In curand, pantofii sport de la Converse iti vor indeplini aceasta dorinta – dar pas cu pas. Inainte ca acest lucru sa se intample, trebuie sa te pregatesti corespunzator pentru curatarea pantofilor. In primul rand, verifica cu atentie din ce material este confectionata perechea ta. Intr-un fel va decurge curatarea modelelor din panza, cum ar fi pantofii Converse Chuck Taylor All Star Lift sau Chuck Taylor All Star Ox, iar in alt fel a celor din piele intoarsa. De asemenea, atentie la caracteristicile modelului respectiv. In garderoba ta se afla modelul pentru femei Converse Run Star Hike? Minunat, si noua ne place platforma futurista care ne duce cu gandul in viitor. Dar retine ca necesita mai multa grija decat talpa joasa, cum ar fi Converse Chuck 70. Odata ce cunosti specificul pantofilor tai, testeaza procesul de curatare pe partea care nu este vizibila – de exemplu, marginile exterioare ale limbii. In acest fel, vei determina daca o anumita tehnica de curatare va schimba culoarea sau va afecta negativ materialul. Avand in vedere ca am parcurs toate formalitatile, este timpul pentru cateva trucuri legate de curatarea tenisilor!

Tehnica face ca… pantofii sport de la Converse sa fie curati

Daca sneakers tai sunt confectionati din panza, piele sau material sintetic, uita de folosirea unei perii de curatare. Acest instrument ar putea zgaria sau deteriora suprafata pantofilor, astfel incat dintr-o pereche murdara s-ar transforma intr-una deteriorata. Inlocuieste peria cu o laveta moale, umeda, inmuiata in apa calduta si sapun bland si sterge cu grija incaltamintea. Este posibil sa ti se recomande adesea sa arunci pur si simplu pantofii in masina de spalat. Contrar a ceea ce ai putea crede, spalandu-i in masina de spalat sau uscandu-i mecanic nu este o idee buna! S-ar putea intampla acelasi lucru ca si in cazul in care folosesti peria. De asemenea, retine sa nu-ti expui tenisii de la Converse direct la soare. Atunci cand sunt expusi la razele soarelui, tenisii ar putea sa se decoloreze sau sa se ingalbeneasca. De asemenea, nu uita de produsele de curatare speciale pentru incaltaminte. Acestea nu sunt necesare, dar pot oferi ajutor in procesul de spalare. Aceleasi reguli privind interzicerea spalarii, uscarii si expunerii la soare se aplica si in cazul modelelor de la Converse din piele intoarsa. Aici, insa, tehnica de curatare se schimba. Foloseste o perie din cauciuc speciala pentru piele intoarsa si sterge partile din piele intoarsa ale modelului pana cand murdaria este indepartata. Pentru a face acest lucru, curata tenisii in stare uscata. In schimb, la curatarea talpii se foloseste apa, sapun delicat si o laveta. Cum se procedeaza? Panza, piele naturala sau piele ecologica? Alege tehnica de curatare potrivita pentru incaltamintea ta si fa-o sa arate din nou ca si cum ar fi abia scoasa din cutie!

Cateva sfaturi utile la final

Ai aflat deja cum sa-ti cureti tenisii? Atunci mai adaugam cateva sfaturi pentru adevaratii sneakerheads carora le place sa-si lustruiasca pantofii la maximum! Cand iti cureti sneakers, nu uita sa speli sireturile (neaparat de mana) si sa improspatezi interiorul cu un deodorant special. Daca vrei ca tenisii de la Converse sa se usuce rapid si stii ca nu pot fi uscati la soare sau cu un uscator de par, avem solutia! Umple pantofii spalati cu hartie si lasa-i intr-un loc aerisit, dar departe de surse puternice de caldura (cum ar fi un calorifer sau un aragaz). Poti inlocui hartia din cand in cand, ceea ce va accelera procesul de uscare. Iar tu vei avea ocazia sa incalti tenisii mai repede si sa iesi in oras! Si daca te intrebi cum sa cureti modelele in alb de la Converse – se procedeaza exact la fel ca in cazul pantofilor de alte culori. Urmeaza intregul ghid si treci la treaba! Incaltamintea iti va multumi pentru asta.