08.12.2023 | Vei citi în 5 min

Ugly is beautiful. Incaltamintea de la New Balance in stil dad shoes pune stapanire pe strazile orasului

Imposibilul devine posibil: Se pare ca toata lumea iubeste incaltamintea tip ugly. Sneakers masivi, atragatori, inspirati de pantofii de alergare din anii ’90, sunt un concurent puternic pentru minimalismul street, cu partea superioara din piele neteda si detalii discrete. Asa-numitii „dad shoes” nu sunt doar niste modele de la New Balance, ci domina in colectiile iubitorilor de tinute distinctive. Cum au ajuns in top?

De ce tatii au indragit dad shoes de la New Balance?

Marea dragoste a tatilor pentru incaltamintea de la New Balance nu a aparut din senin. Acesti sneakers au devenit rapid renumiti pentru ca sunt superconfortabili, datorita brantului inovator cu sustinere in trei puncte si partii superioare adaptata la nevoile unui picior mai lat. Sunt prevazuti cu tehnologii functionale precum amortizarea Abzorb din spuma si cauciuc, plus membrana Gore-Tex pentru a proteja impotriva umezelii. Exista, de asemenea, un angajament deloc neglijabil fata de traditie si valorile specifice: New Balance se lauda ca isi fabrica incaltamintea in Statele Unite (Massachusetts si Maine) si in Regatul Unit, fara sa aiba vreo intentie de a schimba acest lucru. Marca a lucrat mult timp la imaginea sa intergenerationala. Multa vreme nu si-a facut reclama la produsele sale in colaborare cu sportivi celebri. In cadrul unei campanii, insa, a creat o pereche de personaje – Ma si Pa Balance, demonstrand ca in oferta brandului exista ceva pentru toata lumea, indiferent de varsta.

De ce am indragit incaltamintea de la New Balance?

New Balance stie cu adevarat cum sa castige fani loiali. De exemplu, renuntarea la denumirile comerciale ale produselor in favoarea numerelor s-a dovedit a fi un succes – astfel incat clientii au ramas fideli mai degraba brandului, decat modelelor individuale. Cu toate acestea, pentru o lunga perioada de timp, marca a fost asociata in principal cu consumatorii mai in varsta. Rasturnarea de situatie s-a produs in ultimul deceniu: marca a concurat in mare masura pentru clientii sub 40 de ani. Vedete din lumea skateboarding-ului precum Arto Saari, Tom Karangelov si Marquise Henry au devenit ambasadorii brandului New Balance. De asemenea, compania a incheiat o serie de colaborari interesante cu designeri cunoscuti printre fanii stilului streetwear, precum Salehe Bembury si Jound, si a invatat sa se joace cu inspiratiile culturii pop. Ca urmare, a inregistrat un venit record de +20% in 2021-2022 si, in acest proces, ne-a facut sa o iubim.

Ugly is beautiful. Nowe New Balance w stylu dad shoes wjeżdżają na ulice

Despre ce este vorba?

Ca sa fie clar: pantofii iconici de la New Balance nu constau doar in modele super-moderne in stil ugly. Exista si versiunile very pretty, cum ar fi modelul 373 din piele intoarsa sau varianta retro 574 in culori echilibrate. Dar nu despre asta este vorba astazi. Atentie, pe scena apare: New Balance 1960 si modelul 9060. Cum (indiferent de marca) poti recunoaste ugly shoes? In primul rand, prin profilul masiv, inspirat de pantofii de alergare specifici anilor ’90. De asemenea, este tipica talpa groasa si stratificata, care se extinde adesea dincolo de linia partii superioare (ceea ce ofera confort si un aspect usor iesit din comun). Designul ugly shoes este adesea pus in valoare de utilizarea unui amestec distinctiv de culori, dar nu este cazul brandului New Balance: aici se prefera nuantele calme si discrete, inclusiv, bineinteles, griul, culoarea emblematica a acestuia.

Incaltamintea New Balance 1960: urata… Frumoasa!

Acest lucru se intampla. Probabil ca aceasta este cea mai scurta fraza pe care o poti folosi pentru a descrie sneakers pentru femei New Balance 1960. Confectionati din material tip plasa, sunt intariti cu panouri din piele neagra cu marginile decupate in modele ondulate: prin urmare, sunt cu adevarat atragatori. In plus, calcaiul este prevazut cu un clips stralucitor cu o structura complexa, iar talpa reliefata cu un motiv in forma de solzi. Dad shoes cu radacini sportive nu se rezuma doar la un design spectaculos, ci si la confort: New Balance 1960 dispune, printre altele, de tehnologia emblematica a brandului, amortizarea ABZORB si talpa N-ergy cu perna de aer usoara, care restituie energia pusa la fiecare pas. O incaltaminte spectaculoasa si confortabila, care ne-a fermecat.

Ugly is beautiful. Nowe New Balance w stylu dad shoes wjeżdżają na ulice

New Balance 9060 – are you off balance?

Dupa cum a explicat chiar brandul, pantofii New Balance 9060 au fost conceputi ca o combinatie de elemente specifice anilor ’90 cu estetica futurista si tehnologica a anului 2000. Nu e de mirare ca unii oameni ii gasesc urati, altii ii considera atat de urati incat ii vad frumosi. Iti place profilul masiv specific anilor ’90, partea superioara stratificata cu texturi deosebite, contrastante si talpa spectaculoasa cu linii ondulate. Poti fi sigur ca nu va fi plictisitor. Si nici nu va fi inconfortabil – la urma urmei, amortizarea Abzorb este pe pozitie si isi face treaba. Asadar, e timpul pentru o pereche de pantofi in stil ugly?

Ugly shoes pun stapanire pe strazile orasului si merita sa fii cu ochii pe ei. Alege aceasta incaltaminte asa-numita ugly, dar care este totodata frumoasa. Si complet neobisnuita. Treci pe la Sizeer si cumpara perechea preferata, pentru ca merita.