04.04.2019 | Vei citi în 7 min

Informații interesante despre New Balance 574 pe care ar trebui să le cunoască fiecare iubitor de sneakerși

Cauți sneakerșii de oraș ideali? Ai vrea ca încălțămintea ta să-ți ofere confort la cel mai înalt nivel, dar să aibă și un aspect deosebit? Ți-ai dori să se potrivească nu numai excursiilor de weekend, dar și ținutelor de zi cu zi? Avem o veste bună pentru tine! Nu contează dacă alegi să porți o fustă, o rochie, blugi clasici sau pantaloni de trening – pantofii sport New Balance se pot asorta cu orice, îi poți purta aproape oricând, mai rămâne să-ți alegi vestimentația. Combinația de confort și design te ajută să faci față provocărilor din oraș. Pantofii sport lifestyle New Balance sunt cunoscuți de toată lumea!

De la stadiul de prototip la un must have în stil streetwear

Cum a început totul? În anul 1906 William J. Riley a atras atenția asupra faptului că ar trebui să se facă ceva pentru a mări confortul muncitorilor și anume să li se asigure pantofi mai confortabili. De aceea, la început firma s-a ocupat cu producerea de branțuri, care să umple spațiul liber din interiorul pantofului și care să ajute la menținerea echilibrului. Mai târziu, în anul 1933 Riley și partenerul lui au venit cu ideea de a crea branțuri, care să se potrivească perfect cu forma piciorului. Dar de unde vine denumirea brandului? Din motive legate de stabilitatea pantofului, căreia creatorii brandului i-au acordat atenție încă de la începutul existenței brandului. Câțiva ani mai târziu, în 1938 au apărut primii pantofi sport marca New Balance. Acela a fost un moment revoluționar și, de atunci, marca a stabilit ca obiectiv urmărirea celor mai recente tendințe și tehnologii, precum și îmbunătățirea misiunii inițiale, aceea de a asigura cel mai înalt confort. În anul 1976 a fost lansat modelul, care a marcat apariția noilor tehnologii în materie de încălțăminte sport.

NB 574, adică ce mai exact?

Modelul NB 574, inițial proiectat în anul 1988, a renăscut! A apărut pe vremea când predomina muzica rock și disco, în perioada gecilor de fâș, a denim-ului și a articolelor vestimentare din lycra. Astăzi se reîntoarce look-ul retro și împreună cu el modelul 574! Stilul urban este oglindirea peisajului orășenesc. În afară de caracteristicul „N” plasat pe lateral și de stabilitatea de neegalat, acest model te va încânta prin designul care a cucerit inimile iubitorilor de sneakerși. Încă de la început, clasicul 574 a devenit un bestseller – inclusiv astăzi se bucură de un loc de onoare pe podium.

Să ne cunoaștem mai de-aproape!

Și tu ai îndoieli în ceea ce privește denumirea pantofului sport New Balance? Crezi că New Balance 574 nu se deosebește cu nimic de alte modele? Nu știi care este însemnătatea numerelor și literelor din denumirea produsului? Ai impresia că este doar un cod de produs, care nu este folositor nimănui și de care țin cont doar angajații magazinelor de încălțăminte? Lucrurile nu stau așa! Aceasta este denumirea modelului,ce te poate ajuta să-ți găsești mărimea care să ți se potrivească. Mai jos găsești câteva informații despre modelul iconic 574. Vezi ce te poate surprinde!

Modelul NB 574, ce îl face atât de special?

Cu siguranță te întrebi prin ce se deosebește 574 de celelalte modele? Ei bine, chestiunea nu este atât de secretă, cum pare. Sneakerșii 574 de la New Balance se caracterizează mai întâi de toate prin talpa largă. Datorită acestui fapt, în ciuda aparențelor, te poți bucura de o stabilitate perfectă și nu-ți vei pierde echilibrul nici măcar atunci când te plimbi pe suprafețe neuniforme.

Cu siguranță te întrebi prin ce se deosebește 574 de celelalte modele? Ei bine, chestiunea nu este atât de secretă, cum pare. Sneakerșii 574 de la New Balance se caracterizează mai întâi de toate prin talpa largă. Datorită acestui fapt, în ciuda aparențelor, te poți bucura de o stabilitate perfectă și nu-ți vei pierde echilibrul nici măcar atunci când te plimbi pe suprafețe neuniforme.

Talpa intermediară este realizată din spumă EVA extrem de ușoară, datorită căreia vei dori din nou să te încalți cu ei, chiar și după câteva zile obositoare în oraș. În plus, spuma modernă EVA este responsabilă pentru absorbția șocurilor – datorită ei te poți bucura de o perfectă amortizare în orice situație.

Și, bineînțeles, elementul care îți sare în ochi este fragmentul din cauciuc plasat în spatele pantofului, mai exact în locul îmbinării tălpii cu partea superioară. Are rolul de a asigura rezistență și de a reduce riscul de deteriorare, în plus – arată elegant!

Ce înseamnă sistemul ENCAP?

Te întrebi ce înseamnă sistemul ENCAP, care a fost specificat în fiecare descriere a acestui model? E un lucru bun că există. Recunoaștem că are o denumire ciudată, dar poate chiar acest lucru il face de neînlocuit și în stare de a-ți garanta tot ce este mai bun. Vei vedea că așa și este! Merită să acorzi puțină atenție acestei abrevieri.

ENCAP este o tehnologie modernă folosită pentru fabricarea tălpii intermediare. Ca să-ți faci o idee mai bună despre cum funcționează acest sistem putem spune pe scurt că reprezintă combinația dintre marginea rezistentă a pantofului confecționată din poliuretan și un material moale umplut cu un strat de spumă EVA.

De ce ar trebui să apreciem tehnologia ENCAP? Branțul din talpa intermediară îți garantează în primul rând stabilitate la cel mai înalt nivel. Aspectul amintește de primul branț produs de această marcă în anul 1906. Acum, însă, acesta a fost dezvoltat datorită folosirii celor mai inovatoare materiale și tehnologii. Pe lângă stabilitate te poți bucura de o rezistență pe durata a mai multe sezoane, precum și de lejeritate.

Cum se alege modelul?

De obicei, literele care se regăsesc înainte de numărul specific modelului conțin informații referitoare la gen. Cum le diferențiem? Ei bine, astfel:

  • ML – sunt modele pentru bărbați,
  • WL – pentru femei,
  • KL este modelul pentru copii.

Prin urmare, modelele ML574 sunt disponibile pe mărimi cuprinse între 40-51.

WL574 va oferi confort femeilor, care poartă pantofi pe mărimi de la 36 la 41 ½.

KL574 sunt modele pentru juniori cu mărimi cuprinse între 35-40.

În schimb, KV574 a fost conceput pentru copii, cu mărimi cuprinse între 28-35½.

Un nivel ridicat de stabilitate

Dacă alegi pantofi sport lifestyle doar pentru a-ți completa ținuta vestimentară, probabil te va surprinde faptul că pantofii de antrenament se pot împărți în două grupe – de stabilitate și neutrali.

Pantofii sport pentru stabilitate sunt concepuți pentru cei care, în timpul alergării și mersului pe jos, au observat înclinarea excesivă a piciorului spre interior (așa-numita suprapronație), ceea ce duce la pierderea echilibrului. În cazul acestui tip de încălțăminte producătorii utilizează întărituri suplimentare. Datorită acestui lucru piciorul nu alunecă. În cazul pantofilor sport New Balance, vei putea observa o împărțire corespunzătoare cu privire la stabilitate, dar despre asta vom discuta mai târziu.

Pantofii sport neutrali sunt creați pentru cei care nu întâmpină astfel de probleme în timpul mersului sau alergării. Acești sneakerși nu sunt prevăzuți cu întărituri suplimentare.

De aceea, New Balance a aplicat marcaje adecvate modelului în funcție de nivelul de stabilitate:

  • Modele cu terminație -60 – un pantof clasic cu amortizare și stabilitate foarte bună,
  • Modele cu terminație -70 au o stabilitate mai redusă și amortizare,
  • Modele cu terminație -80 stabilitate neutră și absorbție a șocurilor,
  • Modelele cu terminație -90 sunt, de obicei, pantofi sport extrem de ușori, cu un grad mai mic de amortizare. Acest tip de încălțăminte este potrivit pentru alergare