26.03.2024 | Vei citi în 4 min

Street, beat & rock’n’roll. Piele in rolul principal

Un simbol al individualitatii si al credintei in libertatea individuala? Da, este posibil, asa se caracterizeaza jacheta din piele. Aceasta a aparut in lumea modei in timpul epocii de rock’n’roll si, de atunci, exprima perfect starile rebele. Jacheta a ramas pentru totdeauna un pic salbatica: vie, expresiva, bazata pe principii diferite. A calatorit prin Statele Unite de-a lungul traseului 66. S-a acoperit de praf la festivalurile de muzica in aer liber. Astazi, vrem sa vedem cum se va potrivi vibe-ul ei rock cu tinutele streetwear. Vrei sa o porti cu sneakers retro, ghete evergreen sau poate… cu slapi din piele intoarsa? Fiecare optiune este perfecta. Vei vedea in ceea ce urmeaza!

Street, beat & rock’n’roll. Skóra w roli głównej

O zi petrecuta in clubul underground 

Un pic de suporter al Manchester City de la sfarsitul anilor ‘70 si un pic de baiat bun care a fugit de la scoala impreuna cu prietenii sai punkeri. Purtarea unei geci ramones cu ghete masive sau un tricou de concert ar fi simpla si evidenta – iar noua, la Sizeer, nu ne plac lucrurile evidente. Acesta este motivul pentru care asortam o jacheta din piele cu un tricou polo cu benzi – simti deja vibe-ul nostalgic? In plus, alege blugii clasici cu lungimea de 7/8, asociati cu perioada copilariei si, bineinteles, sneakers retro intr-o nuanta calduroasa si vie, cum ar fi adidas Gazelle sau Campus din piele intoarsa. Mai mult decat atat, mizeaza pe caciula beanie in aceeasi culoare si lookul vintage este gata. Acest outfit iti trezeste amintiri? Te intelegem perfect! Gecile ramones spun povesti interesante.

O geaca ramones? Excelent

Nu-ti asociezi geaca ramones cu legendele cluburilor si ale festivalurilor. „O jacheta clasica”, spui in timp ce prietenii tai o apreciaza. Probabil ca datorita acestei nonsalante porti acest articol vestimentar ca nimeni altul. Modelul de motocicleta purtat cu tinute minimaliste arata modern si deosebit: mai ales daca optezi pentru alb, gri si negru. De exemplu, alege treningul marca Puma si sneakers iconici adidas Superstar in varianta clasica de alb-negru. Vrei sa obtii un efect asemanator cu cel din fotografiile de strada elegante in culori alb-negru? Excelent! „Pur si simplu o jacheta”? Ne pare rau, dar nu poti evita efectul „wow”.

Piele neagra si nabuc galben

Am ajuns deja in Marea Britanie in momentul in care fanii fotbalului aduceau primele modele de  tricouri marca Fila si pantofi spot de la adidas de pe continent. Acum este momentul pentru New York-ul anilor ‘80, una dintre sursele noastre preferate de inspiratie. Rap, street art si… Timberland. In acest timp, orasul a fost cucerit de incaltamintea galbena iconica in stil workwear. Muzicienii de pe scena hip-hop o purtau cu blugi largi, sepci clasice si, bineinteles, jachete oversize din piele. Se poate spune cu siguranta ca au existat putine idei de la Timberland mai bune dupa aceea. Ritm urban, muzica boombox, jacheta neagra din piele purtata cu modele din denim si nabuc galben. Ne place acest stil de fiecare data. Si tie?

Avem o metoda pentru acest stil deosebit

In cazul tau, jacheta din piele nu este niciodata doar o simpla jacheta, asa cum nici pantalonii nu sunt doar niste pantaloni. Chiar si pentru sosete ai propriile tale idei. Combini inspiratiile retro cu cele mai noi trenduri si elementele intr-un stil complet diferit, iar efectul obtinut este intotdeauna surprinzator. Ce zici sa asortezi o jacheta din piele neagra cu o bluza Vans Club Slouchy Crew, decorata cu imprimeul iconic checkerboard intr-o varianta psihedelica? In plus, alege pantaloni suflecati pana la jumatatea gambei pentru a mentine echilibrul cu partea superioara oversize. Daca iti place acest stil (bine, stim ca iti place), atunci asorteaza-l cu sosete lungi si cu slapii Boston de la Birkenstock. Mai mult decat atat, mizeaza pe ochelarii colorati de dimensiuni mari. Stim foarte bine despre ce este vorba: viata este prea scurta pentru a purta haine plictisitoare.

Jacheta din piele nu poate fi niciodata complet dominata, dar este bine sa o ai de partea ta. Chiar si purtata cu cel mai clasic trening, te va transforma intr-un rock star. Ti-ai luat deja jacheta din piele ideala? La Sizeer poti crea sneakers story.