17.12.2019 | Vei citi în 4 min

Cum se curăță încălțămintea adidas U_PATH?

Îngrijirea regulată este baza

Modelele deosebite necesită o îngrijire aparte – orice sneakerhead știe acest lucru! Pentru a-ți păstra încălțămintea într-o stare bună, trebuie în primul rând să ai grijă de ea – și nu doar de sărbători. Indiferent de ocazie sau de anotimp, este necesară îngrijirea regulată. De ce? Deoarece, doar datorită ei materialele de cea mai bună calitate nu își pierd proprietățile, iar loook-ul, care ne-a atras în magazin, rămâne intact pentru mai multe sezoane la rând. Cum se curăță așadar încălțămintea adidas U_PATH pentru a-i menține aspectul îngrijit după cumpărare? Iată câteva sfaturi practice destinate unui adevărat connoisseur.

Strat după strat

Îngrijirea încălțămintei – ni s-ar părea că subiectul este unul simplu. De această dată, însă, e suficient să citești câteva articole pentru a vedea cât de multe informații, deseori diferite, pot fi găsite online. Unele dintre ele sunt fără temei, altele ineficiente, iar altele cu consecințe negative! Unul dintre cele mai populare mituri este cel conform căruia încălțămintea poate fi spălată în mașina de spălat. Nimic mai greșit – aceasta e calea sigură către distrugerea ireversibilă a modelului preferat! Cum trebuie să procedezi fapt? În primul rând, vezi cu ce ai de-a face. Doar dacă știi din ce materiale au fost confecționați pantofii tăi sport, poți descoperi de ce au nevoie cu adevărat. Încălțămintea adidas U_PATH are partea superioară confecționată din plasă cu inserții sintetice, iar talpa este realizată din spumă EVA și cauciuc. Ce ne oferă această informație? În primul rând, ne prezintă o regulă foarte importantă: structura stratificată necesită curățarea fiecărui strat în parte. Fiecare material este diferit și are proprietăți diferite. Ține cont de acest lucru dacă dorești ca pantofii sport să arate impecabil.

adidas U_PATH
adidas U_PATH
adidas U_PATH
adidas U_PATH
adidas U_PATH

Praf și murdărie

Încălțămintea ușoară confecționată din plasă respirabilă – ideală pentru vară – are un singur dezavantaj major: se murdărește foarte ușor. Praful, mizeria și alte particule din aer se depun pe exteriorul încălțămintei, ceea ce duce la formarea unor pete inestetice, în special vizibile pe modelele de culoare neagră și albă. Cum să scapi de ele? Foarte simplu – prin periere! Pantofii sport adidas U_PATH se curăță cel mai bine cu ajutorul unei perii, care neapărat trebuie să aibă peri moi. Procesul în sine necesită atenție – nu freca prea tare pentru a nu deteriora materialul delicat de tip mesh, iar dacă acționezi cu prea mare delicatețe, atunci nu vei obține niciun efect. Cel mai bine este să periezi încălțămintea cu mișcări precise, dar fără a forța. Când partea superioară este deja curată, te poți apuca să cureți talpa. Pentru a elimina murdăria din diferite colțuri și unghiuri alege o periuță de dinți obișnuită cu peri moi sau o cârpă normală din bumbac.

Produse pentru sarcini speciale

În ciuda îngrijirii deosebite, pantofii noștri întâmpină diverse probleme. La contactul cu iarba udă, cu noroiul sau cu apa murdară se formează pete, care uneori sunt greu de îndepărtat. Cum să te descurci în această situație? În primul rând, este important să ții cont de regulile generale, cunoscute de orice fan al stilului streetwear. adidas U_PATH, ca majoritatea pantofilor sport din material, nu reacționează bine în contact cu apa. În niciun caz să nu îi înmoi sau să îi speli în mașina de spălat. Când vine vorba de petele de noroi se recomandă curățarea cu o cârpă umedă. Nu ezita să o folosești! O soluție de săpun și apă este potrivită pentru îndepărtarea petelor dificile de pe partea superioară și talpă. În vederea îndepărtării petelor cu adevărat problematice se recomandă folosirea unor produse pentru sarcini speciale – șampon pentru încălțăminte sau preparat pentru curățare sub formă de spumă. Un astfel de agent specific se utilizează în conformitate cu instrucțiunile producătorului de pe ambalaj, dar înainte de a-l folosi pentru prima dată, trebuie testat pe o porțiune mai puțin vizibilă. Nu strică să fii precaut!

Vezi de asemenea:
De ce adidas Superstar?
Cum să porți pantofii sport albi adidas NMD?
adidas EQT este o încălțăminte potrivită pentru alergare și mersul la sală?