05.03.2024 | Vei citi în 5 min

Cum se spala si se usuca o geaca de puf? Cele mai importante reguli

Iarna se apropie cu pasi repezi si, odata cu aceasta, vine si sezonul gecilor de puf, care au inceput sa se bucure de o mare popularitate in ultimii ani, nu numai in lumea streetwear-ului. Modelul se potriveste ideal cu alte elemente vestimentare, de exemplu blugi lejeri, pantaloni de trening sau rochii sport. De fapt, depinde de tine cu ce vrei sa-l porti. Cel mai important este sa te simti in largul tau.

Un lucru este sigur – de cateva sezoane, geaca iarna de puf cucereste atat pasarelele de moda, cat si strazile oraselor. Cum se spala si se usuca acest articol vestimentar? Ce sa faci pentru a-l pastra in stare buna pentru o perioada lunga de timp? Aceste intrebari apar in fiecare an odata cu venirea iernii. De aceea, daca in continuare esti in cautarea unui raspuns potrivit, atunci noi iti venim in ajutor.

Geaca de puf – cum sa o speli?

Pentru ca geaca de puf sa arate perfect, trebuie sa ai o grija deosebita de aceasta. Toate acestea pentru a te asigura ca puful din interior garanteaza confort termic in zilele mai reci si un aspect atragator. Impartim izolatia gecilor de puf in sintetica, care are proprietati izolatoare mai puternice, si naturala, extrem de usoara. Cu toate acestea, indiferent de materialul din care este umplut modelul de puf, merita sa nu uiti sa eviti supraexpunerea acestuia la umiditate. Puful umed isi pierde proprietatile izolatoare. In plus, umiditatea poate provoca impletirea fibrelor de puf, astfel incat geaca sa piarda grosimea dorita. Prin urmare, se recomanda doar curatarea zonala a petelor si a murdariei. Cu toate acestea, vrei sa stii, fara indoiala, daca gecile de puf pot fi spalate in masina de spalat.

Trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate modelele de puf pot fi curatate in masina de spalat. In primul rand, trebuie sa verifici eticheta producatorului sau instructiunile incluse in set pentru a afla daca imbracamintea poate fi spalata si, in caz afirmativ, in ce conditii. Gecile de puf care, de obicei, nu pot fi spalate sunt cele prevazute cu membrane, suprapuneri sau materiale impermeabile. In plus, este posibil ca modelele cu elemente decorative sau finisaje complexe sa necesita o ingrijire speciala si sa nu fie potrivite pentru spalarea in masina. Asadar, merita intotdeauna sa verifici recomandarile producatorului pentru a evita deteriorarea gecii si pentru a o pastra in cele mai bune conditii posibile pentru o perioada lunga de timp. Cu toate acestea, daca modelul are nevoie de o reinnoire mai puternica si esti nevoit sa il pui in masina de spalat, nu uita sa respecti cateva reguli. In primul rand, intoarce jacheta pe partea inferioara a tesaturii, astfel vei evita spalarea culorilor. Alege un program de spalare delicat, la 30-40 de grade. Acest lucru reduce la minimum riscul de deteriorare a fibrelor delicate de puf si a materialului interior si exterior. Astfel de programe ajuta la mentinerea structurii corecte a izolatiei interioare, ceea ce este esential pentru mentinerea proprietatilor izolatoare. Foloseste un detergent bland care nu va deteriora niciunul dintre straturi. Apoi, inchide toate fermoarele si nasturii. Scutura geaca pentru a distribui uniform puful si pune-o in masina de spalat.

Geaca de puf. Cum sa o usuci?

Ce sa faci cu o geaca de puf dupa spalare? Pe langa subiectul spalarii geci iarna de puf, apare si problema uscarii acestora. Acesta este un alt element important de luat in considerare in timpul procesului de curatare a produsului pentru a evita deteriorarea pufului. In primul rand, alege o viteza mica de centrifugare, astfel incat stratul de izolatie sa nu se lipeasca si sa nu formeze cocoloase. Cand scoti geaca din masina de spalat, intinde-o si verifica daca puful este distribuit uniform. Nu uita sa nu expui produsul direct la soare, deoarece razele UV pot contribui la degradarea culorii si la invechirea materialului. Radiatiile pot supraincalzi geaca, ceea ce afecteaza in mod negativ atat proprietatile tesaturii interioare, cat si exterioare. Daca, pe de alta parte, ai un uscator de rufe, usuca-ti geaca cu ajutorul unor mingi mici de tenis pentru a rupe buclele de puf.

Detergent si spalare?

Te intrebi daca gecile de puf pot fi spalate cu un detergent specializat? Procesul de curatare a modelelor de puf cu ajutorul acestuia este acelasi ca si fara acesta. Adauga produsul direct in cartusul principal al masinii de spalat, conform recomandarilor producatorului, dar merita sa te asiguri ca ai folosit cantitatea corecta de detergent pentru a elimina eficient petele. Cu toate acestea, nu uita sa acorzi din nou o atentie deosebita recomandarilor de spalare ale producatorului. Fiecare geaca de puf poate avea propriile cerinte specifice de care trebuie sa tii cont pentru a o pastra in forma buna. Deoarece nu toate articolele de imbracaminte exterioara sunt potrivite pentru a fi spalate impreuna cu agenti mai puternici. Daca preferi sa cureti geaca manual, atunci adauga detergent in apa calda, amesteca si freaca usor cele mai murdare zone. Apoi clateste geaca cu apa curata, indeparteaza usor excesul de apa si continua cu procesul de uscare.

Un must have de iarna

Daca in continuare n-ai gasit geaca ta de vis, care sa se potriveasca excelent cu orice outfit si sa creeze un perfect match, atunci rasfoieste oferta magazinului Sizeer si alege-ti modelul ideal. Iti punem la dispozitie o gama larga de imprimeuri, culori si croieli. Mizeaza pe geaca lunga Ellesse Cortese Padded Jacket sau jacheta cu doua fete Active Puffy Jacket marca Helly Hansen. Toate aceste modele si multe altele te asteapta in showroomurile Sizeer si pe sizeer.ro!